![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ölü Yıldızlar
Samanyolu…yıldız tozu…eridiğim erguvan… Döndükçe tekerlekler, çizgi oluyor zaman… Hıçkırığım büyüyor, her yıldız öldüğünde… Ortadan yırtılıyor gün/döndü, kargalar şen Yıldız çiçekleri açıyor, gülşen.. Altın bir toza dönüşüyor sis Mavi bir yorgunluk akıyor,nehir Hüzün akşamlarda barınır…*******de. Kan büyümesi gibi,beyaz giysilerde… Dolunay çiziyor kendini yeşil gözlerin ufkuna Saatler kırbaçsız koşturuyor menzile. Yürek çürük elma tadında… Ruh koparıyor kendini bedenden Yıldızlar gökyüzüne gömülürler ölünce… Günü, şölen gibi paylaşır, kuşlar… |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ömürü İrdeleyen Dizelerin Işığında Yarattığı Eserden Övgüler Duyan Tanrı
Ömür denen günceyi kaydedip bir plağa Bu şarkıyı çalarız, beden denen pikapta... Görüntüler çekeriz, binlerce klip saklı, Ve binlerce düşünce,anı var... hafızada... Ruhumuzu yansıtır gönül denen ayna da, Binlerce film oynar; görürüz,gösteririz... Atılarak bir zaman, mezarlık, hurdalığa... Evrenin derin mavi sislerinde eririz... Çaldığımız şarkının güftesinde nakarat Bestesinde ses verir yüksek perdeden sırat Hissedilir...her nota, Yaratıcı’nın sesi... Ve...her melodisinin sonunda, ölüm es’i... Ömür...ey, bedenlerin tükettiği melodi! Günleri bir bir sayan, hatasız...numaratör Tüm evreni Yaratan; insan da, olsun... dedi... Kainat bienali sergileyen: Küratör Var mı, evrenden büyük; benzer... sanat eseri... Üstelik heykeltraş,müzisyen, sahneleyen... Ve... binlerce varlığı yaratırken de,seri... Can verip bağışlayan, lutfedip esirgeyen... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özgür Kalan Şiirler
Kimseler ağlamasın...bıraktım düşlerimi En gizli duygularım “ten kafes”lerden azad... Dağıldı anılarım...göç eden kuşlar gibi Bir mezarda bırakıp arkalarında beni Kurtlara şölen olma vakti gelen, bedeni... Kimseler ağlamasın...bıraktım şiirimi Her biri özgür artık,göklerde mi,yerde mi? Bu beden kısır artık; şiir üre(t) meyecek! Evrenin bir yerinde unutulacak kendi Ne şiirler yazdım ben, hep sağırlar dinledi. Kimseler ağlamasın...yok artık öyle biri Ruhundan topraklara aktı düşünceleri Yeryüzünden toplandı bir bir... gölgeleri de... Şiirleri kabrine ziyarete geldiler Artık özgür ve öksüz...öksüzdü şiirleri... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özgürlük
Özgürlük… ey! Bana kendini tanıtmayan yabancı… Yürekte sancı. Düşlerimin eksik yanı, İlletime: erken tanı… Özgürlük…ey! Saçını tutamadığım rüzgar… Unutamadığım şehir Tadamadığım şeker Uçuramadığım balon Söylemek istediğim şarkı… Islanmak istediğim yağmur Uçurtmamın sonsuz uzunlukta ipi Çıkışını bulamadığım Dönenip durduğum yapı… Özgürlük…ey! En sevdiğim rengin tonu Beynimin kemirgen fikri Savaştaki cesaretim… Tutsaklığımda…daha bir anlamlı gelen. Bulutlara kanat sürtmek isteğim… Özgürlük…ey! Fikrimi çalan güzel… Senden… kurtuluşum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özveri
Gözkapaklarının parmaklığında...gölgeler büyürdü... Dudakların sımsıkı kapalı...rüzgar saçlarını çözerdi... Karıncalar çekinmezdi,küçük adımlarından... Ve...soru dolu gözlerin meraklı Üzülürdün aç açık insanlara... Yakındı Ekvator’a ellerin... Senin de,özlemlerin vardı,kendince... Sen,kendin için yaşayamadın, Kendi saatin,çalıncaya kadar... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Parti
Arkadaşlar... Az önce...toplanıp gittiler... Anılarını düşürdükleri gelmedi, akıllarına... Cumartesi, günlerden...haziran...gül, mevsimi... Mangalda kanatlar haziran gibi kızarıyordu... Altında oturduğumuz –her halde-asırlık çam ağacı, Güneş ışınlarıyla... yere... dantel, örüyordu... Az önce toplanıp gittiler...küle döndü, mangal... Pişirilmiş etler soğudu...umarım, doymuştur herkes... Zevkli geçen bir gündü, kanımca... Aynı fikirdedirler...umarım... Az önce toplanıp gittiler... Orman şimdi,sessizliği çoğaltıyordu... Çatlamaktaydı tomurcukları, güllerin... Pembe...sarı...kırmızı...patlıyordu... Hafif bir rüzgar... ruhu, okşuyordu... Az önce toplanıp gittiler... Ne iyi insanlardı, onlar! ... Biz çekildik kendi ıssızlığımıza... Hanım ve çocuk... yattılar... Ben de, hırsızlama yazdım,bu dizeleri... Yalnız oturuyordum, geceye karşı... Nispet yaparcasına... çayımı, yudumlayıp... Az önce toplanıp gittiler... Sıcaklıklarını düşürüp içimize... Yine gelin...dedik... Keşke...gelseler... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Payla(şı) rım Kendimi
I Senle bütünleşiyordu bütün şarkılar… Bütünleşiyordu bütün hasretimle. Kar yağıyordu ıssız sokaklara… usulca… Usulca bir hayali öpüyordum… Ben öptükçe kayboluyordu sıcaklığı… Yeni baştan aranıyordum varlığını Senin yerine hasretini buluyordum. Senle bütünleşiyordu her şey Ben, eksiliyordum… Senle çoğalıyormuş her şey Senle güzelmiş anlıyorum Şimdiden sonra artık Yarım sevdaları tamamlıyorum… Dikemezmiş terzi, kendi söküğünü… |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II
Bütün sokaklar sana çıkıyordu Bütün aşklar benziyordu bizimkine… Hatamı yüzüme vuruyorlardı Keşke devirmemiş olsaymışım, arabayı… Bütün şarkılar …ağlıyordu… Bütün şairler teselli… Bütün şiirleri dost… Geceye düşen lekeydim, kendini ayırabilen Ben, düşmandım… kendime… Teslim olarak hüzne… Kendimi savunmasız ele geçiriyordum… |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pazl Oyunu
Yarım kalmış bir pazl oyununda Bütünlüğümü tamamlamak için.yarımı arıyorum. Elbet yağmurlar yağıyor Dışarıda rüzgar sert Benimse içim yanıyor Yarımı arıyorum. Sokaklarda kalmamış izi İmi timi belirsiz... Bilseler de, kimseler söylemiyor Yarımı bulamıyorum. Çiziyor gözlerimi yağmur Lekeleniyor içimdeki kor. Rüzgar buharlarımı dağıtıyor Ben yarım kalıyorum. İncecik vuruyor beni bıçaklar Zaman aleyhime işliyor. Gittikçe kan kaybediyorum Yarım,yarısını arıyor. Trenler karanlığa dört nala koşturuyor Raylar mesafeleri durmaz yığar araya. Çöller,ovalar,dağlar; girer oldu sıraya Yarımsız,bütünlüğüm,asla tamamlanmıyor. Ben seninle; bir, olurum Sen olmazsan.ben ölürüm... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pencerene Bir Kuş Konar Gibi
Sana Demir atlarla geldim sekerek zamandan Yıldızları gölge gibi peşimde sürükledim...ayazdı. Yazdı.uzama zamanı gelmiş gölgelerin. Hüznün hasadına yetiştim mi, dersin, Yada şimdi mi, hüzne randevu... Zilin sessiz, sağır, kapın... Yüreğin unuttu mu,adımı. Anılarımı gördün mü, Bulamadım... Karlı yıllar,tozlu yollar getirdim... sana. Ve... yılkı, bir yürek... İstasyonun taş peron aralıklarına Bir uçurum gibi düştü, gözlerim... Seni aranmaların vaktidir çalan Kavuşmalara hasret yüreğim Oysa ortalık sensiz...telaşlı. Gelmedin...görüntünü esirgedin. Beni yağmur karşıladı bu şehirde Üstelik şemsiyemi almamışım Şiirlerim ıslandı, adamakıllı... Duygularım sel olsa ne çıkar Çöl, yüreğim... Kaktüs olup batar dikeni Anılar, hatırlatır kendini... Bir parça gökkuşağı getirmiştim Meteor yağmurundan kevgir... Çakıltaşlarından yapılmış deniz tuzlu bir kolye... Kuğu boynuna çok yakışır,çok... Som altın mavi bir gök,getirecektim... karardı yağmurdan. Gözlerinin rengini hapsedecektim... Gözlerimi gördün mü, gözlerimi... Daha, onları düşürecektim. Yüreğimi avuçlarına verecektim... Bu gelişin bir de dönüşü var... Onlarca kat çarpılarak çoğaltılmış hasretin... Kendini sürüklemenin ağırlığı Bir aşkın enkazı altında kalmak da, var... Çünkü... Fesleğen kokulu evinin penceresinden...gördüm: Evlenmişsin... Savurur, hayatımı...rüzgar. Pencerene bir kuş konar gibi... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|