![]() |
|
|
#71 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Yanı Sana Benzer Hayatın
Gecenin yanışını görüyor musun? Yıldız yıldız, mehtap mehtap parlayışını... Rüzgarı öpüyor musun,dudaklarından? ... Benim küllerim savrulur yaşamdan Bugün değilse yarın...o kadar yakın. Sen de kurtaramadın beni,yaşamaktan... Sarı yaprakları severim bana benzer... Göçmen kuşları severim bana benzer... Bir yanı sana benzer,hayatın... Ve...ellerin hançer tutmaktan yana... Saçların birer yağlı urgan... Kirpiklerin vaz geçer mi,saplanmaktan... Yolun sonu sensizlik uçurumu... Sevdam gökyüzüne salınmış uçurtmam... Kuşlar deler,yıldız yakar,gün soldurur... En nihayet...gökyüzünde unutulur... |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Yürek Eskidi
Bir yürek eskidi …çürüdü yıllar Zaman tortulaştı efkarım katran Bir beden zamana yine yenildi Ölsem de, her dem taze hatıran Bir yürek eskidi …bitpazarında İmha saatine çoktan kurulu Kendini öldüren bir şiirdeyim Anladım ki sensiz bir şehirdeyim Bir yürek eskidi… özlemin zehir Hazana savrulan son dönemeçte Usulca tükenmek gitmek kuşlarla Elbette bir daha hiç dönmemektir Bir yürek eskidi …bitmeyen öykü Devran yine döner göçmen kuşlar da… Dönmek bana yasak gittiğim yerden kim bilir kimlerle bu yolculuktan… Bir yürek eskidi… ne gam ne kasvet Bir bedeni bekler… giysiler,kasket… Bak şu işe; vallahi değil,yalan. Ölüm bana… ben de, sana sevdalan… |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Birazdan
Göçmen kuşlar ezberlemiş yolunu… Gurbetin akşamı düşer, birazdan… Yaralardan delik deşik gönlümü, Avutamam… hüznü yaşar, birazdan… *******im: duman tüter ayrılık… Yarınım: gelmeyen seherdir, kırık… Yarin perçeminde, küskün hıçkırık… Hoyrat ellerimi, boşar, birazdan… Çoktan beri ben, sılamı görmedim… Haberin almadım, düşte yormadım… Bahar gelmiş bizim ele, bilmedim… Sular çağıldayıp taşar, birazdan… Sevda katığımdı, bayat, ekmeğim… Hasret, ağı oldu; her gün içtiğim. Ömür sayılı gün; boşa saçtığım Azrail, peşime koşar, birazdan… |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bize Bağlı
Ben senden uzakta..her, olduğumda Bir yaman fırtına... esmeğe başlar Alışkın değilim sensiz olmağa İçimde hücreler ölmeğe başlar Anladım ki senden... yoktur kurtuluş Bir parazit gibi, ömrüme yapış... Yürekten değilse, ayrılık... kopuş... Solan can çiçeğim... açmağa başlar Bir çift göz bakınca... vurur kalbimi Hiç aşık olmamak... sana...elde mi Seni uzaklara...götüren gemi Ahımdan, denize...batmağa başlar Hasretin küllenen volkanı, patlar Fırtınaya esir; koylarda yatlar Zarar ziyan olur; artar fiyatlar Zamlar, resmi geçit... yapmağa başlar Borsa bile, olur; tepe ve taklak Depremden yarılır duvar ve sokak Bunca can... yüzünden,telef oldu bak Ölüm; bize, şükran duymağa başlar Bağrımda bir ateş...bekler sönmeği Bitsin felaketler...düşün, dönmeği Selameti için... dünyanın yurdun Yine, birleşelim...biz... iyisi mi... |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bravo
Şu kuşun uçuşu ne şirin Alabildiğine mavi,gökyüzünde. Açılmış,sonsuzluk gibi kanatları Upuzun... Kimbilir hangi düşler yaşıyor gözlerinde... Yorulunca konuyor bir ağacın Binlerce dalından birine. Alabildiğine coşkulu... Bir şeyler anlatıyor, ağacın kendisine. Bir yuva kuruyor en üst dallara Mini mini bir çatı dairesi. Mimarı o,ustası o... Ne kira parası,ne elektrik,ne su... Bravo, doğrusu... |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bukalemun Düşünceler
I Uçurumlar...iter beni...metrelerce... Atlasam da,kollarımı açıp, martılar gibi. Uzak denizlere...belki,uçabilirim İpini kırmış avare bir sandalım işte. Kayığım,bulutlara sürtünerek,çizer boyalarını... göğün. Mavi bir kesikten akar kanı,Tanrı’nın... Özlediğim masallar diyarınadır,yolculuğum Küçük mezarlar içinde... Saçlarımı okşayan olmadı... hiç! ... Alnıma düşen perçemleri,rüzgarlar attı. Yağmurdan bronşlarım azıtmış, Akciğerlerim çiçeklenmiştir belki... Baharları özlediğimden... Yeşil bir aynada kontrastım kızılderililere... Yanar döner ışıklarda...bukalemun... Işığında ısınırım, ’’Kibritçi Kız’’ gibi... Dibini aydınlatmayan mumun... Belki,ölebilirim...çalışırsam,eğer... Belki yenebilirim korkusunu... Kollarında...uykunun. İçimden geçen caddelerde... İstim...toz...duman...kir. Çıkar,karbeyazı giysilerini; öyle gel ölüm! .. Üstün kirlenir! .. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bukalemun Düşünceler III
Siyah renkler olmasın gözlerinde,gecenin... Sislerin solgununda,gözlerin; su yosunu... Hırsla alır öfkesini,yaşam dalımdan,rüzgar... Endişeler üretir ikircikli yüreğim... İçtiğim tütünlerin duman bulutlarından Kararır yıldızları gökyüzü tavanımın... Alkımı tamir edip yeniden boyamalı Yürekten yuvalara yavru sevda koymalı... Vuslat ek seferleri eklemeli... hasrete... Bütün demir atlardan,bütün demir kuşlardan... Yürek mahfazasını acıtır, anılar da... Hiç istemem gelmesini gecenin Çünkü şafağıdırlar, anıların...doğuşu... Terkeder uykusunu saatler... dokur, ömrü... Ne renkler belirledim gözlerine...alkımdan... Gül... değince; kokuyor... Koklayınca kapalı... Bu şehir... Vesikalı... Denizi beyaz kesti... Bulut düştü yoluma... Raylar ulaşmaz sana Halka olup... çemberlendi... Hayat... uzun soluklu... bir yenilgi şiiri... |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bukalemun Düşünceler II
Sevdiğin sokaklardasın...ıslak rüzgarın,hani ortalığı talan ettiği... O sahil kentinin balık, tuz ve nem kokan... Karanlık,köhne evlerinin sandviçinde... Bir,temiz duyguların kalmış Yüreğinin kıyıcığında,içerinde... Ateşlerin koru Sevdanın moru Birbirine karışıp gitmiştir... Volkanlar,giderayak sende kalmış,emanettir... Kızıl lavlar...kırmızı,mavi,yeşil,sarı alevler, Erimiş maden ve cevher artıkları, Toprak katmanları,tabakalar,soğumamış dünya... Güneşten kopmuş,dönen savrulan zaman...milyonlarca yıl... İlk direnç,ilk tohum,ilk hücre... Bir buzul,bir çöl iklimleri, Asırlar süren süreçler...fosiller...ayak izleri.... Derken...mitolojiler,efsaneler,masallar,aşk hikayeleri: Arzu ile Kamber,Kerem ile Aslı, Ferhat ile şirin,Tahir ile Zühre... ‘’Yıldızlı Gece’’tabloları... Tüm evren-şu an - bir insandadır... |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bütün Hayatım
-I- Elimi dokunsam,erir mi bulutlar... Çalkanır mı büyük deniz... Gözlerimden geçerse,yaşantım, Yaş dolar mı gözlerim apansız... Bir yol geliyor aklıma... Uçsuz bucaksız...susuz ve sonsuz... |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
-II-
Kartal kanadında, güvercin seslerinde, Yaşama sevinci...umut,güzellik... Oysa, söner bir bir yıldızlar... Bendeki, karanlıkta... Büyür içimde,derya gibi bir boşluk... Büyür içimde şarkılar gibi bir boşluk... Bu baş dönmesi...bu sarhoşluk... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|