![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Özledim
Ruhumu sımsıcak özlemi sardı Geçen günlerimin anısı kaldı Gönlüm eskilere maziye daldı Ben ömrümün geçmişini özledim Çiçekler süslüyor yeşil dağları Unutmak mümkün mü güzel baharı Torbaya doldurup toy oğlakları Koyununu keçisini özledim Bahar günü sağnak yağan yağmuru Tarlalarda yollardaki çamuru Dağbaşında ekmek olan hamuru Bozbulanık sellerini özledim Yüksek yaylaların yamacında kar Tarlalarda renkli çiçekler açar Yağmurlardan sonra çıkıyor mantar Deresini tepesini özledim Bahar vakti gider çiçek toplardık Karlı yamaçlarda oynar kayardık Gamsız ve kedersiz mutlu yaşardık Merasını çeşmesini özledim Önümde davarlar belimde azık Kuru ekmeğime su olur katık Dağlarda söylenen türküler yanık Uzun hava çekmesini özledim Bahar vakti göçülürdü yaylaya Cıngıllaklar kurulurdu tarlaya Guşluk vakti gidilirdi ılkıya Davarların hoş sesini özledim Kara sabanına koş öküzleri Ekin arasında güt *******i Akşam gün batımı sabah seheri Tarlaları sürmesini özledim Çeşme başlarında yarpuzu kokar Mevsimler güzeldir en hoşu bahar Her tarafta renk renk çiçekler açar Şalbasını çiğdemini özledim Yazın sıcağında ekin biçmeyi Serinletip dinlendiren gölgeyi Eynerin başında ekmek yemeyi Soğuk sulu destisini özledim Sol elinde ellik sağında orak Desteler toplanıp yığın olacak Harmanda malama savurulacak Gece saman çekmesini özledim Düğenin yerine patozlar almış Katırın yerine kamyonlar varmış Malama harmanda bir gün kalırmış Günler süren çilesini özledim Bahçede bostanı top tomatayı İsli tencerede pişen baklayı Darı ütmek için ataş yakmayı Bahçesini deresini özledim Güzün bağbozumu üzüm toplayıp Şırayı bolundan tavaya katıp Altına odunla ataşı yakıp Koyuşmaçlı cevizini özledim Kış günü soğukta yağan karlarda Yolumu şaşırıp sisli dağlarda Akşam geç vakitte kalarak darda Dağdan köye gitmesini özledim Karların üstüne kalbur kurardık Fare tuzağıyla serçe tutardık Kekliğe tavşana tüfek atardık Kar yağarken gezmesini özledim Kış akşamlarında olur dekecik Odada ferfene yapardı gençlik Düğünler bayramlar bir başka şenlik Gündüzünü gecesini özledim Arfe gün ikindi tüm cemaatla Kuran okunurken dolar musalla Anılır ölüler bir fatihayla Mezarlığa girmesini özledim Çocuklar ahbaba ülü dağıtır Bayramda mahalle damda toplanır Bütün akrabaya sorulur hatır Bayramlaşıp gezmesini özledim Bayramlar bayrama pek benzemiyor Günlük yaşam bize huzur vermiyor Gönül hayalinden vazgeçemiyor Gençliğimin her şeyini özledim Niğmetullah UÇAR Korkuteli 05.04.1995 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Papa Efendi
PAPA EFENDİ İslam aleyhinde söz söylemekle Ne yapmak istiyor papa efendi Müslüman inancı kötülemekle Ortamı geriyor papa efendi Sen kim oluyorsun makamın nedir Benim peygamberim en son nebidir Hazreti İsa da ona tabidir O bunu biliyor papa efendi Kitap haber vermiş geleceğini Kıyamete kadar süreceğini Biliyoruz senin bilmediğini İncilde deniyor papa efendi Kuran kul kelamı diyorsan eğer Benzerini yaz da bizlere göster Tamamını değil bir ayet yeter Kul beceremiyor papa efendi Senin gibileri öncede vardı Kuran ayetine karşı çıkardı Sen de göster dense ondan kaçardı Cevap veremiyor papa efendi Kılıçla olsaydı İslam olmazdı İnançsızlar fazla inanan azdı Tarih dediğinin zıddını yazdı Bak haber veriyor papa efendi Müşrikler bu yolu fazla denedi Zor inançtan asla vazgeçirmedi İslam bugün işte bu hale geldi İnsanlar giriyor papa efendi Kuran hak kelamı Muhammet resul Uğrunda alemler yaratılan kul Aklını kullan da doğru yolu bul Hak onu seviyor papa efendi Hazreti Muhammet getirmiştir nur Onu tanıyanlar bahtiyar olur Ya şahadet getir ya yerinde dur Zamanın bitiyor papa efendi Sen karanlıklara giderken geri İslam yol alıyor tam gaz ileri İnanç kaplayacak bütün her yeri Akıllı seçiyor papa efendi İslamı tanıyan bahtiyar yaşar Tanıyamayanlar düz yolda şaşar Müslüman nebinin yolunda koşar Seni dinlemiyor papa efendi Niğmetullah UÇAR Antalya 20.09.2006 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Partilerimiz
Biri diğerine laf atıyorlar Hep hatalarını çıkarıyorlar Dürüst politika yapamıyorlar Çok dır dır ediyor partilerimiz Ortaya tutarlı fikirler atmaz Herkes biliyor ki sözünü tutmaz Millet söylenilen söze inanmaz Yalanı seçiyor partilerimiz Liderler millete güven vermiyor Sahte vaatlerle yine geliyor Sonu bulunmayan zaman istiyor Menfaat bekliyor partilerimiz İdeolojisi bulunmayanlar Çamuru atarak rakip karalar Bu siyaset kime ne yarar sağlar Hakkı gözetmiyor partilerimiz Gerçek demokrasi nedir bilmezler Kararı veriyor millet demezler Milli iradeyi kabul etmezler Eğri yol çiziyor partilerimiz Bir partiyi temsil eder lideri Tüzüktür, karardır onun sözleri Tutarlı olursa artar değeri Değilse eriyor partilerimiz Oy kazanmak için sözler verilir Yapılacak hizmet sonradan gelir Doğruyu yalanı bu millet bilir İş bitiremiyor partilerimiz Sen ben kavgasıyla sürüyor hayat Hareket tutarsız söylenen bayat Güneş gibi ışık saçar hakikat Bunu göremiyor partilerimiz Çok söylenen sözde çok yalan vardır Fikir yaşanırsa vatan kurtarır Yalancılar gider dürüstler kalır Tek tek eleniyor partilerimiz Gerçekler saklanmaz yalandan kaçın Yarınınız için dünü anlatın Kararı millete bize bırakın Güven veremiyor partilerimiz Milletin derdini sormayan onlar Kanayan yarayı sarmayan onlar Söz verip sözünde durmayan onlar, Bizden oy istiyor partilerimiz Yanlışa eğriye millet katılmaz Esas olan iştir lafa bakılmaz Hesap verme günü halktan kaçılmaz Kararı bekliyor partilerimiz Niğmetullah UÇAR Korkuteli 14.12.1995 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Peygamberim Güzeldir
On dört asır önce dünyaya gelen O son peygamberin gözü güzeldir Kara karanlığı nura çeviren Işığı andıran yüzü güzeldir Kainat insana olmuş hizmetkar İnsan kul olursa en üste çıkar Bize rehber olan bir nebimiz var İslam ateşinin közü güzeldir Allah kainatı güzel yaratmış Onu alemlere peygamber yapmış En güzel ahlakla sarmış donatmış Dinimiz islamın özü güzeldir Dünyaya gelirken dünya değişti Hakikat rüzgarı her yerde esti Cehalet, karanlık, fenalık bitti Yolun en doğrusu düzü güzeldir Cehaleti kovan gamı dağıtan Kara gönüllere ışığı katan Bütün alemlere rahmetler saçan En büyük nebinin sözü güzeldir Niğmetullah UÇAR Korkuteli 20.02.1997 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pis Amerika
Bayram sabahında idam ederek Yüzünü gösterdi pis Amerika Kendi arzusuyla karar vererek Muradına erdi pis Amerika Kürtlerle Şiiler sevinedursun Güzel olur diye hayaller kursun Dostum diyenleri yürekten vursun Müslümanı yerdi pis Amerika Bence ırak için vatanseverdi Son arzusu ile bını gösterdi Soranlara Saddam iyi ders verdi Ortalığı gerdi pis Amerika Barış tanımayan zalim bir millet Dünyanın başına her zaman illet Ona dost olanlar çekiyor zillet Kan ve zulüm verdi pis Amerika Irak bayram yapar bizlerde arfe Müslüman saygılı töreye örfe Kırk yıl köle olur bir adet harfe Hakka saygı derdi pis Amerika Sözleri başkadır özleri başka İnsan hakkı diye yapar fiyaka Kutsal günde idam uymaz ahlaka Saddam’dan beterdi pis Amerika Saddam zalim ise zulüm yapmışsa Şahsi keyfi için çok can almışsa Öldüren katildir adalet varsa İşgalci neferdi pis Amerika Müslüman ülkede bayram gününde Lideri asılmaz halkı önünde Amaçlar farklıdır işin özünde Kargaşa beklerdi pis Amerika Şerefli insanlar onurlu ölür Zalimler yaşamaz öyle bir ömür Sahtekar işini sinsice görür Kenarda sinerdi pis Amerika Niğmetullah UÇAR Antalya 30.12.2006 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Problem Çözmek
Toplam kalitenin seminerinde Hocamız anlattı bizler dinledik Kurumun aksayan probleminde En basit olanı çözelim dedik Hizmet üretirken aksayan yönler Sıralandı tek tek tüm meseleler Her gurup kendince bakıp inceler Çevrede olanı iyi gözledik Çözümü bekleyen mesele çoktur Gurup oylayarak kolayı bulur Üstünde durulan ana konudur Beyin fırtınası dursun bekledik Konu belirlendi sebep arandı Nedeni niçini tek tek tarandı Balık kılçığında yer ayarlandı Ana konu nedir tam belirledik Problem nedeni tespit edildi Oylama yapılıp madde seçildi Çözüm üretelim buna denildi Olayı tartışıp fikir söyledik Öneriler geldi farklı beyinden Gurubun içinde her bireyinden Ortaya çıkmıştı karnelerinden Olan probleme çözüm denedik Her göz farklı gördü baktığı şeyi Beyin algıladı tarttı nesneyi Bulmak istemiştik hoş kaliteyi Topluma yansıtıp gülsün istedik Problem çözerken hisliysek eğer Objeltif olmuyor bulunan değer Herkes kendisine çekermiş meğer Yinede dertleri dindiremedik Niğmetullah derki tüm personelle Sorunları bulup çalışsak halle Çözümler üretsek beyinle dille Biz gurup olarak halledemedik Niğmetullah UÇAR Antalya 15.09.2005 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ramazan
İnsan Yaratan’a boyun eğmemiş Gururlu eneyle ben benim demiş Ateş ve azaplar fayda vermemiş Oruçla benliği kırar RAMAZAN Sahurda kalkıyor sıcak yataktan Fedakarlık yapar tatlı uykudan Yaratıcısına kuldur müslüman Bereketli feyiz saçar RAMAZAN Aç kalır karnımız akşama kadar Zengin olanlarda açlığı tadar Oruçla midemiz dinlenme yapar Hacet kapısını açar RAMAZAN Akşam iftar olup top patlamadan Önündeki yemek geçmez boğazdan Fakir düşünülmez aç kalınmadan Aradaki farkı kapar RAMAZAN Zengin değerini anlar şükreder Malımdan fakire vermeliyim der Konuya komşuya ikramlar eder Gönüllere sevgi katar RAMAZAN Zengin ikramıyla izzeti korur Fakirler yardımla çok mutlu olur Toplum hoşgörüyle huzuru bulur Sevgiyi saygıyı yayar RAMAZAN Önü recep şaban sonunda bayram Yaratandan kula en büyük ikram Kuran ayı diye söylenen kavram Mağfireti ile sarar RAMAZAN Yaratan bu ayda şeytanı bağlar Manevi kazan lar binlere çıkar İçinde ömürlük bir gecesi var Sınırsız imkanlar sunar RAMAZAN Sahurların vardır ayrı bir tadı İftar vakti olur akşamın adı Geçen senelerin yapılır yadı Dolu gönülleri okşar RAMAZAN Niğmetullah UÇAR Antalya 06.11.2002 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Risale i Nur
Okuyan anlayan gerçeği bulur İmana güç verir insana huzur Nefis savaşının çaresi budur Allah’ı sevdirir risale i nur Siler kafalarda bulunan zanı Güçlendirir zayıf olan imanı Sağlam delillerle fasık insanı Kemale erdirir risale i nur Dünya gerçeğinden misaller verir Her misal sonunda Hak’kı gösterir İnanmayan anlar inanan bilir Doğruyu sezdirir risale i nur Kaynağı yalnızca hadis ve ayet Hakiki manada kul olmak niyet Gayesi islama tam teslimiyet Şeytanı sindirir risale i nur Düzene tüfekle topla saldırmaz Islaha çalışır kazan kaldırmaz İlahi kanundan asla ayrılmaz Kardeşlik getirir risale i nur Düsturu sabırdır ilacı şükür Halık’ına karşı yapar tefekkür Verilen nimete eder teşekkür Dertleri dindirir risale i nur Doğruyu gösterir eder nasihat İmtihan yeridir dünyevi hayat Manasına eren olacak irşat Gerçeği bildirir risale i nur Niğmetullah UÇAR Korkuteli 24.11.1993 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ruhban Okulu
RUHBAN OKULU Ruhban Okulu Ruhban okuluna izin vererek Papaz yetişecek izleyeceğiz Hain emelleri göremeyerek Sinsi vakıflara güç vereceğiz Ülke temeline dinamit koymak Tamamını harap etmeyecektir Devlet görevi mi hain kollamak Aramıza girip kemirecektir Avrupa birliği istiyor diye Ülke toprağını peşkeş çekmeyin Kanla alına yer olmaz hediye Şehit yatanlara yazık etmeyin Mezarından kalkar şüheda sonra Bunun için mi biz can vermiştik der Türk milleti içten alırsa yara Tedavi etmesi yıllarca sürer Yunanistan papaz yetiştirecek Bizler müslümanız değil ihtiyaç Yabancı vakıflar yer isteyecek Burası Türkiye kim kime muhtaç Kendi ülkesinde neden açmıyor Bunu düşündük mü niyetleri ne Benim toprağımda neler arıyor Vakıf okul hepsi birer bahane Egemenlik bu mu nedir özgürlük Ben kendi ülkemde garip yaşarım Sinsi pilanlar var yarına dönük Birliği parçalar ondan korkarım Kendinize gelin ey vekillerim Mecliste görüşün edin itiraz Sizden aklı selim karar beklerim Milli menfaati düşünün biraz Bu millet kahraman, cesur, kararlı Milli değerlerden hiç taviz vermez Ruhban okulundan kalbi yaralı Türkün ülkesine hain giremez Niğmetullah UÇAR Antalya 28.09.2006 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabancı Sa
Büyük iş adamı çok yardımsever Espiri kaynağı sabancı öldü İtibarlılara verilir değer Sevenleri çoktu ülke üzüldü Sevecen, sempatik,gülen yüzüyle Espiri yaparken tanıdık onu Gerçeği yansıtan doğru sözüyle Apaçık ortaya çıkardı konu Adana ilinde çakan kıvılcım Türkiye sathında döndü güneşe Farklı şivesiyle yaparak yardım Bulunduğu yere saçardı neşe Babadan aldığı pirensipleri Sıkı uygulayıp çağa uydurdu Yere sağlam bastı baktı ileri Geleceği parlak şirketler kurdu Sabancı ismini marka yaparak Sanayi dalında yaptı yatırım Ekonomimize değer katarak Kalkınmak yolunda attı çok adım Fazla zengin olmak değildi amaç Faydalı olmayı düşünüyordu Çevresinde oldu hep başlara taç Sevgisi kalplerde tutuluyordu Ekonomimize sağladı katkı Onbinler kavuştu iş imkanına Şirketler her zaman oldu yüz akı Değer veriyordu çalışanına İnsan sevgisiyle dolu yüreği İnsanı düşündü son ana kadar Türk milleti için çoktu emeği Öldü ama adı kalplerde yaşar On nisan sabahı beş elli beşti Yaşam fonksiyonu tamamen durdu Tıbbı müdahale sona ermişti Basın kanalıyla doktor duyurdu Odasından morga girdi cesedi Bir gün sonra çıktı gitti evine Atlıköşke geldi gece bekledi Başlarda taşındı tören yerine Sabancı sentırda tören yapıldı Göz yaşları ile uğurlanıyor Zincirlikuyuya toplu varıldı Dostları mezara toprak atıyor Yaratılmış kuldu dolmuştu vade Tüm faniler gibi yaşamı bitti İhtişam içinde yaşadı sade Başka alemlere gülerek gitti Millet sabancıyı unutmayacak Saygıyla anılıp hep sevilecek Açılmış sayfayı kapatmayacak Yeni nesiller de onu bilecek Hayat devam eder geçecek tasa Bugün daha taze, var acıları Sakıp Sabancı’yla özdeşleşti sa Yolunda gitmeli mirasçıları Niğmetullah UÇAR Antalya 12.04.2004 Niğmetullah Uçar |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|