![]() |
![]() |
#291 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Torunum doğuşcana nutuk
Aslan yatağında temiz görüne Oturduğun yeri pak edeceksin Değer vereceksin alın terine Yediğin lokmayı hak edeceksin Cahile söyleme sakın sözünü Gerçeklerden ayırma ha özünü Ananın Babanın soyun yüzünü Olduğun mecliste ak edeceksin Unutma dağların düz ovasını Kanında babanın öz mayasını Ananın Babanın al duasını Sevgiyi özünde pek edeceksin Bir sürüden iki kurban seçilmez Aç ölsen de namerdin sütü içilmez Deryalardan tek köprüyle geçilmez Özünde köprüleri çok edeceksin Alıştır göğsünü cahil taşma Aç ölsen yanaşma namert aşına Güvenme ağacın kuru başına Dibine bir yığın kök edeceksin Güle' bülbül gerek kargalar leşe Sakın ha! Sırtını dönme kalleşe Kendin bulaşma ki bir kötü işe Dünyadan zulmü yık edeceksin Borani riyadır yalanın başı Hile ile menzil almaz er kişi Nefsinle yaktığın nâr-ı ateşi Vicdanınla boğup yok edeceksin Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Töre cinayeti sevdaların kızı
Senin kaderini sevdalar yazdı Kara sevdalar Ellerin yıldız topluyor Gözlerin aya bakıyor Seni aşkın büyülü ateşi yakıyor Sevdaların kızı Kanun koydular tanrı emrine karşı Sevenleri öldürdüler Asiler seni aşka gömdüler Sevdaların kızı Sevin dedi tanrı insanlara Büyük ateşlere attın kendini Cennet yolcusuyum dedin inanmadılar Gözlerindeki güneşi görmediler Görmediler göğsünde yanan ataşları İnsan eti yiyen yamyamlar Karanlık dehlizlerde çiğnediler etini Meze yaptılar o ap ak ana sütünü Sevdaların kızı Eksik etek dediler Kör şeytanlar gibi Hep seni ağlattılar Ellerini bağlayıp ırmağa attılar Adına töre cinayeti dediler Pörsümüş memeleri Sincaplar emdiler Salyalı ağzıyla onlar Hep sevgiye karşı çıkacak Onları senin sevda ateşin yakacak sevdaların kızı Onlar sevgiye karşı çıktılar Sevgi mabedini yıktılar Bilmiyorlar ki Sevmeyenlere rahmet yok Sevmeyenlere cennet yok Onlar sana ****** kaltak Pis fa işe dediler Seni tanıyanlar Töre cinayetine kurban giden O bizim ayşe dediler Seni gönüllerine gömdüler Sevdaların kızı Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uçun kuşlar
Yayıldı dalga dalga karanlıklar Yedi bitirdi beni Suları yakan öfke Hep onlar kovaladı sizi Fiş fiş Hep onlar vurdu sizi Tak tak Uçun kuşlar uçun Arının kaygılardan Arının kuşkulardan Girip sizin ne ize Hiç olmazsa özgürsünüz Uçun sınır boylarında Vize pasaport soran yok Bari özgürlüğünüz var Bari aşkınız var Uçun yükselin Ulaşın ülkelere Sınırlar boyun eysin Girip sizin ne ize Yaşam ölmeyi deysin Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutamadım seni
En kolay şey unutmak derdin. Unutamadım ellerinin sıcaklığını. Unutamadım gözlerinin rengini. Dilleri kendinden büyük *******, Beyinleri kendinden küçük gölgeler, Hayat denen yaşamın damarlarında *******ime sinmiş yalnızlığın isi. Sigara paketim dayandı beşe Unutamadım kandırdın beni. Bir sevda büyüttüm yüreğimde Fay hattı gibi. İki de bir depreşir durur. Ulaşmasa da ellerimiz Görmese de gözlerimiz Akıp gitse de zaman Bir yıldız kayması gibi Unutamadım kandırdın beni. En kolay şey unutmak derdin. Unutamadım kandırdın beni. Bozkır nöbetlerinde kaldı gönlüm. Bir gece yarısı, Açsam yelkenlerini sevda vapurunun. Gitsem çalsam diyorum kapısını. Bir demet yasemin uzatsam avuçlarına, Dudaktan dökülen hatıralarla Gözlerine bakarak Unutamadım seni desem. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vicdan ile gezene bak
Bu tip insanlığa yara İki dünya yüzü kara İlahları olmuş para Cüzdan ile gezene bak Gerçekleri fark edenler Sevgiye yol ark edenler Düşünüp te ak ledenler İzan ile gezene bak Mındar katmamış özüne Sevgiyi sarmış yüzüne Hakkını almış özüne Yezdan ile gezene bak Borani gider hoşuma Haram katmamış aşına Elini koyup döşüne Vicdan ile gezene bak Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yakın kinleri
Yaşıyor mu sanıyorsun Sevmeyenleri Sevgiyi bilmeyenleri Seyahat etmeyenleri Müzik dinlemeyenleri Adam mı sanıyorsun Okumayanları Ölüyor onlar yavaş yavaş Haberleri yok Tutuşturun karanlıkları Yakın bütün kavga bahçelerini Koparın bütün zincirleri Hey insanlar koşun koşun Sönmeden ateşin hızı Atın öfkeyi kini Atın karanlıkları Yansın yansın yansın İçinizde sadece sevgi Sadece aşk kalsın Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarama bir tütün saramazmıydın
Ben aşkı ateşle yanıp inlerken Bir yudum soğuk su veremez miydin Cana kuru lupta gözler dönerken Beş Dakka başımda duramaz mıydın Hayatım kararıp olmadan zindan Ecik kan verseydin damarda kandan Azrail gelmiş can ister benden Önüne bir perde kuramaz mıydın Gidi yom içimde dert kalıp kalıp Ne olur son defa kapımı çalıp Bir avuç ter kokun anlından alıp Yüzüme gözüme süremez miydin İkrar vermiş idik bez mi eles te Gönül kuşum yaralıdır kafeste Ayrılıp giderken ben son nefeste Şöyle bir hal hatır soramaz mıydın Koydun boraniyi dertler ceminde Ben geçip gidi yom kal aleminde Biten sigaranın son kaleminde Yarama bir tütün saramaz mıydın Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|