![]() |
|
|
#131 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şairliğe Dair
Şair odur ki baktığında bir kuşa her zamankinden farklı dahada farklı manalar görür ve yahut baksa bir çift göze derinlerde masmavi olan denizler görür... bir çiçekte bir böcekte Hakk-ı anlatan izler görür... bazen konuşur bir çiçekle sağır duvarlarla konuşur bu halini bir başkası bilmez Hak'tan başka bazı zamanlar olur ne yaptığını ne söylediğini kendisi de bilmez... bir çocuğun gülüşü ilham olur bir umudun son buluşu bir insanın bu dünyadan ebediyyen kayboluşu sonsuzluğa kalmaya namzet, şiirlere vesile olur.. ne kışın soğukluğunu ister ne yazın sıcaklığını kabul eder onun için her mevsim bahar olmalıdır insanlara her zaman baharı sunmalıdır... bir dünya hayal eder kafasında ve o dünyada her insan tasasız olur gamsız olur, o dünya da günahkarlar bile günahsız olur... hep umut limanına doğru, gider onda gemiler ve ey şair bil ki o gemiler birgün umut limanına demirleyecekler... |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şimdi Beyaz Bir Tek Sen Varsın
(ANNEM'E ithafen) Şimdi beyaz bir tek sen varsın Ne kederli geceydi o Senle son saatlerdi yaşadığım Gittin beyazlar içinde Şimdi beyaz bir tek sen varsın, İnan çok özlüyorum seni Sen terkettin,herkes terketti beni.. ne kederli geceydi o Yıldızlar yağarken başıma Halime ağlayamıyordum bile, Bir saniye sensizlik Herşeyden beterken, Ben şimdi ebediyyen senden ayrı kalıyordum... Ne kederli geceydi o Şimdi beyaz bir tek sen varsın Kapkaranlık gecenin içinde Melekler vardı yanında görüyordum Aldılar seni benden Belki bu yüzden onları sevmiyordum... Ne kederli geceydi o Siyah gözlerinde yaş Yüzünde gam vardı Üzerinde kan Ayrılmak acı,ya senden ayrılmak Onu anlatamam... Ne kederli geceydi o Güneş doğmadı o gecenin üstüne Izdıraptı yaşamak Sensiz olmak Ve sen bunu bile bile gittin. Ne yaparsın Şimdi beyaz bir tek sen varsın... |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Taş
İnsan olduğunu unutan adamlar Ağlayın hüngür hüngür,güldüklerinize Ciğeri beş kuruşluk adamlar Başınıza taş yağmadan gelin kendinize... |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Toprağı Olmayan Çiçek
Toprağı Olmayan Çiçek, Bu yılda sevgisiz büyüyecek. Damla damla gözyaşları, Su yerine üzerine dökülecek... Toprağı Olmayan Çiçek, Seneler birgün gibi geçecek, Günler kovalayacak günleri, Yaprakların dökülecek... Toprağı Olmayan Çiçek, Güneşi olmayan çiçek, Gökleri yırtsın ahın Bu hasret bitmeyecek... Toprağı Olmayan Çiçek, Suyu olmayan çiçek, Sonunda seninde birgün, Yerinde yeller esecek... Toprağı Olmayan Çiçek, Bu yılda hüzünlerle büyüyecek. Damla damla gözyaşları, Su yerine üzerine dökülecek... |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Umrunda mı?
kaç kere senden uzaklara gitmek istedim de,gidemedim... kaç kere yaşamak istemedim... ölmeyi istedim... biliyormusun? kaç kere senden,sevginden geçtiğimi ve her defasında sana geldiğimi, terkedemediğimi seni... biliyormusun... sana olan nefretimi yine kalbime gömdüğümü, ve seni artık zincirlikuyu'ya gömdüğümü sonra yanına boylu boyunca uzanıp hep benimde öldüğümü biliyormusun aslında oraya sevgimi,sevgini gömdüğümü... anlıyormusun diye sormuyorum anlamıyorsun ne halimi,ne aşkımı sende bu inat firavununkisi gibi.. ben yanarken,sende yanıyorsun benimle yanıyor anılar,resimler yanıyor, bir aşk daha kül oluyor... anlıyormusun? sen atıyorsun bu ateşe kendini ve ben kendimi bilerek yakıyorum... senden uzaklara bilerek atıyorum kendimi senden uzaklaştıkça daha çok mutlu oluyurum anlıyormusun zincirlikuyu'ya gömdüm sevgini bu sevgini ben değil,sen bitirdin sen! yaşıyorken öldürdün beni ve seni hayallerimi,hayallerini sende bu inat firavununkisi gibi... ben şimdi ölüden farksız ya sen? diye sormuyorum.. biliyorum benim gibi bir büyük enkaz altında kalmadığını... biliyorum benim gibi bir deprem yaşamadığını sarsılmadığını derinden ben şimdi ya sen? diye sormuyorum biliyorum senin yalancı cennetlerde yaşadığını bensiz... masallardan ülkeler seçtin kendine hala yalancı baharlar istiyorsun gerçek sözler değil,uçuk vaatler istiyorsun bir köle gibi benden itaat istiyorsun... hala yalancı baharlar istiyorsun hükmetmek istiyorsun herşeye sen kendine bir SÜLEYMAN istiyorsun ben kendimi senden uzaklara atıyorum şimdi ve zincirlikuyu! ya gömüyorum ebediyen orada kal diye üzerine toprak atıyorum.... gökyüzünü istedin benden yıldızları istedin, güneşi istedin kainatı istedin benden... oysa ben bir çiçeği koparamayacak kadar acizdim bir gülü eline tutuşturamayacak kadar aciz... şimdi senden uzaklara arkama bir daha bakmadan koştum ben elinin içindeki kuştum ben şimdi elinin içinden uçtum... bir aşk kül olmuş umrunda mı bir aşık ölmüş kapında, umrundamı? bir kuş uçmuş elinden eceline doğru umrunda mı? sana gökyüzünü veremedim ama sevgimi, sana yıldızları veremedim ama hayallerimi sana güneşi veremedim ama gururumu sana kainatı veremedim ama sana yüreğimi verdim ben... ben hep gölgenin peşinden koştum da gölgene bile ulaşamadım, hep imkansızın peşinden gitmişim...farkedememişim...artık kendimi seni sevdiğim için affetmem.... |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Unuttuğum ŞEHİR
Kendimi onda unuttuğum şehir, Sevgi nedir bilmem ben Sevmek nedir Bir gülü koklayamadım gönlümce Uyuduğumda, Uykular bana zehir... Hep bir hayali bekledim ömrümce Gelmeyecekti,gelmedi Onu sevdiğimi hiç bilmedi de Bakıyorum önümde şimdi bir uçurum var, Arkamda cehennem gibi bir hasret Bu şehirden ayrılamıyorum Ve Allah ım artık katlanamıyorum... Kendimi onda unuttuğum şehir Artık sana da elveda demeli Ve senden başkasını sevmeliyim... |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Unuttuğum ŞEHİR 2
Kendimi onda unuttuğum şehir, Yalanmıydı ellerini tuttuğum, Gözlerinde kaybolduğum yalan mı? Bu üzerime gelen felaketler nedir... Hep sen varsın gözlerimin önünde, Yalanmıydı yaşananların hepsi, Sözlerin ve yazdıkların yalan mı? Sen hiç durmazmısın sözünde... Kendimi onda unuttuğum şehir, Şimdi beni sende yalnız bıraktın, Yalanmıydı cehennemde yandığım, Yaşananların hepsi bir rüyaymıydı? Elveda bende gidiyorum/bende gidiyorum... |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Utanmazın Biriyim
Dünyaya arkamı döndüm yine, Duvarların içinden geçtim... Sağır,kör,başsız insanların içinden... Aldırmam hiçbirşeye, Ben hasret ateşinde büyüdüm... Cehennemdim söndüm yine, Senin için cennetten geçtim, Ve ben hep sensizliğe yürüdüm... Yine görmüyor gözüm, Senden başkasından medet ummuyorum... Senin gölgene bile imrendim ben, Döktüğün gözündeki yaşa imrendim... Al beni yanına,işte sana canımı Sunuyorum... Geldim Her sevgiyi tepip Sana döndüm yine, Utanmazın biriyim... Binkere kovsan,milyon kere Yanına geleceğim... Dünyaya arkamı döndüm yine, Denizlerin,okyonusların içinden geçtim... Ölülerin ve yaşayanların içinden... Aldırmam hiçbirşeye, Ben hasret ateşinde büyüdüm... |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Utansın
Yazı yaz duvara, Okunmazsa duvar utansın, Türk lirasını kağıt yapan, Üç kuruşluk dolar utansın, Bizde uzaya bile yol gider ama, AB ye gitmeyen yollar utansın, Bırak yine de biz değil de, Onlar utansın... Her zaman dost bildiğimiz Dost olmayan Yunan utansın Türk e yamuk yapan Her kim varsa bırak utansın... Mezarında Fatih i ağlatan ATA yı ağlatan utansın.. Ve hala çıkıpta meydan da Göbek atan utansın Bırak sen utanma küçük çocuk Sen bizim geleceğimiz-ümidimizsin, Sana çelik-çomak bırakan utansın... Elalem venüs e giderken Bilgisayardan haberi olmayan utansın... Her zaman Türk' lükten bahseden Türk ün içindeki düşman utansın... |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Üzülme SEN Gülüm
Üzülme sen gülüm, Geldiğim gibide giderim, Merak etme sen, Sevme diyorsan, Sevmemeye de yemin ederim... Mahkum et yine beni *******e, Üzerime kara bulutlarla gel, Sadece seni ağlıyor görmeyeyim... Yeter benim için, Sen mutlusun ya, İstiyorsan ben tamamen öleyim... Sadece sana yenildim ben ve imkansızlık... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|