![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Her Şey Güzel Dünyamda
Bir dünya kurdum, bütün güzellikleri içerir, Şelaleden akan nehirler, harflerden seçilir, Sulamaya vadi bulur, şırıl, şırıl dökülür, Kelimeler eksen olur, kutuplara bölünür, Dizi, dizi gönüllerden, tatlı geçerler şimdi. Kutuplar artık sıcacık, çiçek, çiçek yeşerir, Çadır altında penguenler, karda güneşlenir, İçimden gelmiyor üşümek, heyecan titretir, Aysbergde develer sırayla gezinir şimdi. İstersem çöllerde, beyaz, beyaz pamuk ekerim, Serap olur, gelinlik içinde seni beklerim, Uzatsam ellerimi, senin düşünde ellerim, Mısır piramitlerinde gala düzenler şimdi. Rahatsız edemez, keyfe keder soramaz kimse, Habersiz giremez dünyama izin vermedikçe, Zindanları sera olur, çiçekler ekildikçe, Ayrılığı gören gözlerde, yaş dökülmez şimdi. Dermani dünya kurdu, yâr ile geçilir şevkden, Övgüler diziliyor, zevkle seçilen harflerden, Tatlı tebessümle, sevdası dökülür dillerden, Şiir olur güle, yudum, yudum içilir şimdi. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hikmet'le Necip Bir Olur mu
İkisi de aynı coğrafyada olsaydı eğer Hikmet aranır yerde Necip olan arşa değer. Rahmet olup dökülür yükseklerden arşa eren Yukardan inenle yüz yıkar yerlerde sürünen. Biri yurdumun yollarında gitmiş kurtulaşa Vatan kahrını çekerek yol almış var oluşa. Diğeri zevke kapılmış düşmana boyun eğmiş Düşman sarınca Ran olup çekip gitmek de neymiş. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoyrat - 125
Atla gidelim bu diyardan Atla gidelim bu diyardan Feleğin çemberi engelse, atla gidelim bu diyardan Etrafını sarsa çirkefler, gidilmesi gerek anladım Küheylan besledim güzel, atla gidelim bu diyardan Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hülyasız
Bebeğe hayat veren güzel annede, Süt olsan ağzında, çekle çekilmiyor, Köye gün doğan çatal, çatal tepede, Işık ol karanlıklara, seçilmiyor, Alın yazıma hülyasız yazılmıyor. Aranırsın, cana can veren gecede, İlaç olmasan derdime içilmiyor, Saçıyor bulutlar yağmuru yerlere, Gök kuşağı ol, altından geçilmiyor, Alın yazıma hülyasız yazılmıyor. Sevdiğini de, aşk var olan hecede, Bir çırpıda deli gönlüme deşilmiyor, Ateşi yanmaya kor kalan pecede, Yol bulacak, arasından çekilmiyor, Alın yazıma hülyasız yazılmıyor. Sevgiye açılan sevdalı yürekde, Kan olmasan, damarımdan girilmiyor, Gönlü açar anahtar olsan kilite, Hazinem ol, kapısına vurulmuyor, Alın yazıma hülyasız yazılmıyor. Seni yad eden çektiğim her nefesde, Sen olmadan bana yaşam verilmiyor, Ayrılıkta zamanı gelmiş ecele, Beni yalnız koma, sensiz edilmiyor, Alın yazıma hülyasız yazılmıyor. Dermani bir damla suyu aşka verde, Bulanır aşkın suları durulmuyor, Adım, adım senin olmadığın yerde, Cennet bana kolayına bulunmuyor, Alın yazıma hülyasız yazılmıyor. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Çöker Ölümle
Sessiz bir köşeyi arar saklanıp kaldığında, Soğukluğu hissedersin, avuçlarına aldığında, Mermiler fırlar, parmak tetiğe basıldığında, Ölüm sessizlik getirir, görünür çığlığında, Kahpelik atılır, kurşun kalbe saplandığında, Kırmızı gül olmalıydı kanlar fışkırdığında. Yarini beklemekteydi, sokak sessiz ay ışığında, İki sevgili arasına girer, kurşun sıkıldığında, Kisif karamsarlık hüzüne dönerdi bakıldığında, Nasıl anlatırlar, kalbinde kurşun yığıldığında, Gözler ağlamada, dudak sessiz, hüzün bastığında. Hep sessizlikte köşe aradı, yariyle kaldığında, Dünyası değişir, sevdiğini kollarına aldığında, Ta ki, o kahpe kurşunu alıp boşluğa daldığında, Derinden bir hüzün çöker, ölümün yalnızlığında. Hep ıssız bir köşe arandı, kaderi yazıldığında, Hep sessiz rollere çıkarıldı, oyun oynandığında, Yine ıssız ve sessiz oldu, mezarı kazıldığında. Sessizce,hayırla yad etmektedir, ismi anıldığında, Düşünceleri hüzünlü, kim yardım eder yakındığında. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Izdıraplar İçinde
Kaderi, görelim örsün hain ağlarını, Zamanı gelince, ağartsa saçlarımızı, Gülüp geçtim, görsem erkeğin ağladığını, Kimselere göstermem, akan göz yaşlarımı. Oluk, oluk kan olup içime akacağım, Mahşer olsa da, kör kuyu bulup dökeceğim. Kaderin yükü, çözüverse diz bağlarımı, Yaşama gücünü veren umut dağlarımı, Aramızdan çekip kopar gönül bağlarımı, Kimselere göstermem akan göz yaşlarımı. Oluk, oluk kan olup içime akacağım, Martı gibi, ummana gizlice dökeceğim. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçi Başka Dışı Başka
Dışardan bakılınca ışıl, ışıl görünür, İçine girilince küf kokan damlar vardır, Nice canlar biliriz, sufiliğe bürünür, Adam kandırır, iki yüzlü adamlar vardır. Bürünsen kurt postuna, bir kurdu andırırsın, Bre ahmak sürüsü, kulunu kandırırsın, Yalan içinde hakkı, nasıl barındırırsın, Boz bulanık, toz pembe, böyle saydamlar vardır. Herkesin bir hesabı var, Yaradan'ın da var, Zalimlerin zulmünü yine zalimle bozar, Etrafına bir bakın, yok mu ibretlik nazar, Yıkılmayı bekleyen nice Saddamlar vardır. 18-06-2005 Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçme Diyorlar
Kadeh alacaksam elime bir bahane gerek, Dertlerimi unutacağım bir meyhane gerek, Bırak diyor herkes içmesen artık şu zıkkımı, Bakıp avunacağım gözleri şahane gerek. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlişki
Sevda narin bülbüldür, dalına konsun göz oymasın, Gül gibi açılsın aşkımız, başkası göz koymasın Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnanmak
Gözüm görmese yitiklerimi, gönlüm hoş olur desem de, Bıraktığın izler canlanır,kalbimin derinliklerinde, Gerçeği yansıtmaz dilim,seni sevmediğimi söylese de, Ürperir tüylerim, sensiz geçen günleri düşündüğümde. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|