![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Rubai
Hani bazen kaşınanlar vardır ya! Sen ağırdan aldıkça adamsınmayanlar Hani sallamanyanlar İşte böyle birisine... AMAN SALLAMA Sen sallama boştan yere incin düşecek Can gittiği an ten yere bir gün düşecek Aklın olamaz düşmeye bir torbadaki Sallansa da bir torba samandır düşecek Ahreb kalıbıyla yazılmıştır mef'ûlü / mefâ'îlü / mefâ'îlün fa'ûl - - v / v - - v / v – - v / v - Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sabah Ezanı Ne Diyor
Ey kulum gecenin karanlığını Yırtarak açıyorum rahmet kapılarını İstifade etmek dilersen hayırlısını At artık üstündeki gaflet uykularını. Benimle olmak için en güzeli zamanın Uykudan tatlıdır bu zaman artık uyanın Huzura kabul edecek seni Yaradan'ın Bir kenara it içindeki korkularını. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saçlar Çözülse
Kız saçların çözülse, saçın yelde savrulur, Bağrında aşk görense, ateşlerde kavrulur, Gönlüm yerin dibinde, elin değse doğrulur, Naz istemez diyordu ya, vazgeçmiyor gönül. Perçem düşer alında, saçın uçlarında ben, Hasret çökerdi gönle, bakındıkça gönlü şen, Olsam derim yanında, açık olsa penceren, Naz istemez diyordu ya, vazgeçmiyor gönül. - - v / - v – v / v - - v / - v - Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Gelirim
Seninle olmak için el ele, yürürüm mahşere, Allah’a yalvarır, vuslata giderim meleklere, Dua ol sen semada, seninle yayılırım göklere, Göğe açık avuç bulurum, gözüne nur gelirim. Aramızda dağlar olsa, zincir vuramam gönlüme, Göklere fışkırırım, yanan ayrılık ateşinle, Alev topu gibi püskürürüm, akarım lüle, lüle, Toprağı yeşile bürüyen tohum olur gelirim. Koza ören böcekten, ipek örülürüm tenine, Dut ağacından, inleyen sazın olurum eline, Mızrap gibi perdede, dokunurum sazın teline, Gönüle düşerim sevdayla, nağme bulur gelirim. Çiçek tozundan alınan, bal olurum kovanına, Sofrana konulan tat olurum, kiraz dudağına, Ceylan mayasından çıkan misk-ü amberim boynuna, Buse konan yüzüne, gülücükle dolar gelirim. Dermani veren su gibiyim, avuçlarına dolar, Gülüne kavuşmuş bülbül gibiyim, dalına konar, Mühür basılı parmak gibiyim, saçlarını okşar, Dağı delen künkle çağlar, hayata döner gelirim. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sarılacaksın
Yüreğinde sevgisi, dağları aşacaksın işte, Tükenmesin hiç umutların, kavuşacaksın işte, Yarin kokusu sarmaşık gülleri gibi geliyor, Göz göze gelince boynuna sarılacaksın işte. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Savrulup Düşen Gönlüm
Çok severdin hani, hep sevgini söylerdin sen, Aşkı sevdin öpülürken, öde sen erkenden, Yoksa ömrün geçecek, rüzgara sor istersen, Savrulup düşse de rüzgarla, benim gönlümdün Gizli aşknan seviyordun, beni isterdin sen, Şansa çok ihtiyacın vardı, dilek göndersen, Bir taraftan rüya ver, bir de hayal göstersen, Savrulup düşse de rüzgarla, benim gönlümdün Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sebebi Sen
Aşkın ile ney çalıp, etrafında döneyim, Yakan ateşin iken, gül bahçene döneyim, Toz konmaya üstüne, kadir kıymet bileyim, Sensiz geçen her anı, hafızamdan sileyim. Senden uzakta yolu, tevbe deyip döneyim, Ateşe muhtaç çiçek, yüzüm sana döneyim, İlaç koyma yarama, seni muhtaç bileyim, Hasret geçen her anı, gözyaşımla sileyim. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen
Aklımdasın, arkada kalmaz gözüm, Yön tutarsan aşkıma, ilerde sen. Beri benzer her güzele aşık olmam, Gözüm görmüyor başka, ille de sen. Gönlümde açılan nadide gülüm, Karış, karış ekili, illerde sen. Yakıcı ezgiyle, içten gelen türküm, Tatlı, tatlı söylenen, dillerde sen. Çırpınıyor, aşkla dile gelen sözüm, Dertleri çoktur, ney gibi inle de sen. Can evinde tabip olda bekle yolum, Derman olsun derdime, dinle de sen. . Dermani’yim, yanında ben olurum, Baş başa kalmazsın, derdinle de sen. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Hep Aldanacaksın
Sundum sana, aşkımdan hoş işveyi kondurdum, Mızrap tele vurmuş, kalbimden seni kandırdım, Meyhor neşesiydim, benden hoşlanacak sandım, Koştukça gelir sandın, hep aldanacaksın sen. Bahtın şişesiydin, çıtlattım, kadehin attım, Şansın köşesiydin, hızlandım, köşeden baktım, Gönlün şivesiydin, nazlanmış olarak çıktım, Koştukça gelir sandın, hep aldanacaksın sen. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Küsme
Hasretten yanarım ben, geldim aşk oyununa, Pişman oldum son zaman, gözümde tütüyorsun, Keşke yanımda olsan, sarılsan bir boynuna, Beni affedermisin, bana sen küsüyorsun. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|