![]() |
![]() |
#211 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevecek Bir Güzelin
Sevecek bir güzelin can vereyim ben sözüne, Dökülen aşk namesinden güleyim hep yüzüne, Açılan gülleri olsun, doyayım sevgisine, Gezeyim gurbeti kuşlar gibi bir yar bulayım. Uzanıp hem yatayım, baş koyayım dizlerine, Rüya görsem, bakıversem güzelin gözlerine, Dileğim olmalı derdim, gireyim gizlerine, Gezeyim gurbeti kuşlar gibi bir yar bulayım. v v - - / v v - - / v v - - / v v - Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgiyi Bilirsen
Köşe başında duruyor papatyam, siz alında, Seviyor mu, sevmiyor mu görürsün falında, Sevgide büyüyün, kötülükte ufalın da, Aşk bilirsin, ihanet görmezsin vefalında. Kaderin olacaksa yazılmıştır alında, Derdi unutursun, hele yanında kalında, Beyazlık bulunmaz ne saçında, ne sakalında, Ayrılık görülmez, söylenen hoşça kalında. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sıcaklık
Uzat ellerini ısınayım, üşüyorum, Uzat ellerini tutunayım, düşüyorum, Aşkın sıcaklığını duyayım koynunda, Avuçlarına bakıp yapayım düşü – yorum. Uzat yanaklarını öpeyim, anıyorum, Dudaklarımda alev, aşkınla yanıyorum, Nişanın olsam, taşınayım inci boynunda, Kalbine yakın durup, yapsam her anı – yorum. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sımsıkı
Sarmaşık olup, kollarını sarmadın ki, Çözülsün buzlar, sıcaklığını duyayım, Çiçek olup, kokularını salmadın ki, Derinden dokunsun, kokundan bayılayım. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sır Olursa
Sır, Düzgün olursa, Sıra kavak olur. Sır, Rütbe alırsa, Sırma kolda durur. Sır, Güzel bulursa, Sırça saray olur. Sır, Aşık olursa, Sırıl sıklam olur. Sır, Kayıp olursa, Sırra kadem olur. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Düşüncem
Akan iki damla yaş oldu maziyle buluşan, Hatırladım, son mektubundu avuçlarımda buruşan, Sensiz geçen senelerdi, yüz hattımda kırışan, Fark edilen yalnızlık olur, yüreğimde tutuşan, Bir sevda yükü sanma sırtımda kamburlaşan, Taşınmaz yüküm sendin, omuzlarımda ağırlaşan, Yalnız gecede yıldızlardı, arkam süre ağlaşan. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Kez
Aştım geldim de yüce dağları ben, Sıyıramadım yüzümden hüzünü, Örtmüşler beyaz çarşafı üstüne, Göremedim son kez senin yüzünü. İhya etmedi, hiçbir canlı beni, Aradım durdum hayalimde dünü, Kimseler bakmaz şimdiden yüzüme, Gönülde koydun aşkın öksüzünü. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şavkın Doğsun
Yalnızlığa düşmüş çiçeğin, hep seviyorsun, Hicran gönülüm, dün seni andım yine yoktun, Dertler bana kalsın, sana kalbin neşe sunsun, Şavkın yeniden doğsa, güzellik yine dursun. Gözyaşları çeksin, dökecek yaş bulamazsın, Gurbet ele düşsen, yola yalnız çıkamazsın, Hasret sona ersin, beni sensiz koyamazsın, Şavkın yeniden doğsa, güzellik yine dursun. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şehlayı Görmez Aşık
Sevdalansın yüreğin, şehlayı görmez nazdan, Sevgisiz göz yaşının damlası çıkmaz yardan, Uslanan var mı, güzel göğsüne yaslanmaktan, Uslanılmaz güzelim, uslanamam sen varsan, Yaşlanılmaz güzelim, yaşlanılmaz sen varsan. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şerife Karı
Üç çocuğu yetim kaldı, baba ölünce ansızın Çocukları sardı, gölgesine sığındı ağacın Yüzünde gülücükler saçtı, içinde yandı yangın Hiçbir ihtiyacını eksik etmedi çocukların Çocukların neşe bahçesiydi, ihtiyar dul kadın Şefkat damlıyordu yüzünden, çiçeğiydi baharın Dostu; eskimiş yüzü, üstüne çektiği yorganın Bakan, çileyi görür yüzünde, Şerife karının Gününü görmek ister, yaması çoğaldı fistanın Sırtında izi eksilmedi, yük çektiği urganın Göz nuruyla hazırladı çeyiz, hazırladı çıkın Gelinini getirdi, düğününü yaptı oğlanın Meğer yeni başlamış çile, tadı kaçtı yaşamın Oğlanı kaybetti, sözünden çıkmaz oldu hanımın Haddı hududu olmaz, Şerife karıya kızmanın Kaldırıp hırs ile vurmaktan, kulpu koptu kazanın Hüseyin çıkar evden, nişanı takılır kızın Nasılsınız diye sorar, gözüne bakar damadın Çileyle nasır bağlar yüreği Şerife karının Acıyla, içine ateşi düşmüştür yalnızlığın Ahmet’ ini düşürmedi dilinden, yıllarca angın Haber getirir diye esmesini bekledi rüzgarın Ayaklar yürümez, ağlamaklı, yerden kalkmaz alın Bastonu elinde, hali düşünülmez ihtiyarın Bir gripinle gideceğini sanır acıların Unutmak ne mümkün acıyı, hasretiyle evladın Göz görmez, el tutmaz oldu, dermanı kesildi canın Umudu yok, güneşi güzel görmek istiyor yarın Baharlar geçirdi, sıcağı hiç bilinmedi yazın Uzaklardan haber bekledi, desinler; gözün aydın Hazan kapıya dayandı, düşmesi başlar sızının Suyunu akıtacak, topağı çekilmedi damın Gelir diye, her an açılmasını bekler kapının Gözünden yaş süzdürür, sigaradan çıkan dumanın Kamışı döküldü, yıllarca oturduğu hasırın Hatırı yok muydu boğazından geçmeyen lokmanın? Karşılığı gelmez oldu, gönderilen bir selâmın Söylediği duyulmaz oldu, verilen her selânın Kız hastanede bekleşir, oğlansa canından sıkkın Gözleri açık gitti, hasretle bekleyen ananın Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalır sanmayın Ektiğini biçer herkes, şaşmaz adalet Allah’ın Ahmet’im şimdi döndün eve, anadan vardı ah’ın İşin duaya kaldı, kolay iflah olmaz hâlın Sakın duayı eksik etmeyin Şerife karının Pamuk yüzlü anası, kalbi şefkat yüklü anamın Çile sarmakla geçti dünyan, âhiret olsun kârın Cennet mekan Şerife karı, anasıdır anamın Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|