![]() |
![]() |
#231 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yakar Aşkın
Elime tezene iliştireyim, Sazımı göğsümle bitiştireyim, Senin için sözü itiştireyim, Canı canan ile bitiştireyim. Tezeneyi tele yetiştireyim, Perdelerde parmağı gezdireyim, Söylenen sözleri pekiştireyim, Yakar aşkın, deryada gezineyim. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yalnız Sana Aşığım
Derdimi dağlara açtım, dağlar bile ağladı, Yokluğun ateşe döndü, yüreğimi dağladı, Yeter ki sen mutlu ol, derdi ben çekip azıyım, Yıllar geçse unutamam, yalnız sana aşığım. Derdimi ummana döktüm, umman bile almadı, Aşkını kalbime gömdüm, hiç kimseler duymadı, Yeter ki sen üzülme, derdi çekmeye razıyım, Yıllar geçse unutamam, yalnız sana aşığım. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanar Ha Yanar
Sevdası düşmüş deli gönlüme, içimde nâr, Seviyorum dese, yüreğimden çıkar pınar, Dilim durmuyor, her anımda ismini anar, Dumanı tüttürür tenimde, yanar ha yanar. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanardağlar
Su olsan alemde, kendince akarsın, Cennetin ab-ı kevseri var önümde, Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın, Patlayan yanardağlar benim gönlümde. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yar Çeşme Başında
Nazlı yarim durmuş çeşme başında İnci kolyeleri takmış boynunda Elvan elvan çiçek açmış koynunda Uzanıp da bir kez koklayı versem. Gözleri gülüyor sevinç içinde Kovayı yüklendi ben de peşinde Gözleri oynaşda eli işinde Yanına yaklaşıp yoklayı versem. Etrafından yaban gözler bakınır Varamadım diye belki yakınır Söylenecek kötü sözden sakınır Bir mendil verse de saklayı versem. 'Buram buram kokar türküler' kitabımdan Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaralı İnsan
Gönüllerin gözlerde buluştuğu an vardır, Sevgiden aldığı bir payesi, bir san vardır, Güzel görünür göze, bir ateştir konulan, Kalbine ateş düşmüş yaralı insan vardır. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaranamadım
Alemi fethettim de Bir güzelin kalbine giremedim Yıldızlara ulaştım da Bir güzelin yanına varamadım Bir ateş bir kor Adını anacak olsam yüzüme vurur Ayrılık dersen daha zor Görememe korkusu beni korkutur. Aleme sığındım da Bir güle sığamadım Herkese yarandım Bir ona yaranamadım Alevi sardı yine de beni Korunmak istedim de korunamadım Hele bir gözleri var Bir bakacak olsa kalbi kavurur Sevda dedikleri bu mu yar Tutunmak istedikçe yeli savurur. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarin Elinden
Elimden tut, Tut ki, nefesim de tutulsun, Senden gelen oksijen, heyecana kavuşsun, Tut ki, nutkum da tutulsun, Seni seyretmek tek tutkum olsun, Tut ki, tabiat dursun, Ay, güneşle bir olup tutulsun, Senin güzelliğin karşısında gölge dursun, Tut ki, yüreğim ateşle kavrulsun, Mecnunu çöle atan aşka rakip olsun, Aşkım yanında çöller, yakmaya aciz kalsın. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yazıklar Olsun Size
Bir hayalin peşinde nice dağlar aşmışken Gönül kapılarını kapattırdınız bize Bizim koştuklarımız Allah'ın rızası için Bunları harcadınız, yazıklar olsun size. İşleriniz bitince bir selam vermediniz Yapılan hayır işin sırrına ermediniz Astınız suratları yüze hiç gülmediniz Adilik yaptığınız, yazıklar olsun size. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yetimin Ağıtı
Bir özlem, bir ateş, Nah şuramda duruyor anam. Gökyüzündeki ayın, Yeryüzüne indiği gibi, Bir kez senin yüzüne bakamadım. Yüce Rabbim seni cennetine almış, Sen beni ordan seyreder görürsün de, Ben daha senin kokunu alamadım, Cennetin kokusu nasıldır söyle be anam. Yıldızlar ufalanmışta, Bir bir ayın koynuna girmiş, Güneş doğana kadar sarılırmış, Doya, doya senin koynunda yatamadım, Güneşin doğuşunu daha göremedim be anam. Bahar gelir kırlara, Ağacın dalları çiçek açar, Benim içimde burukluk, Ben derdimi kimselere açamadım. Bir de komşunun kızı var, Bilirim bana gizliden sevdalı, Benim de yüreğim çarpıyor, Lakin, yamacına geçip de duramadım, Yetimin çulu mu olurmuş, Gönül neyine kalmış diyorlar, Sen olmayınca haber salamadım, İçim içimi yiyor be anam. Koyun kuzu meleşir, kuzu anasıyla koklaşır, Gün aşınca da yuvasına ulaşır, Akşam olunca ben yolumu bulamam, Senin olmadığın yerden geçilmiyor be anam. Bak, Toprağına döktüğüm sular bile, Bir yolunu bulup sana ulaşıyor, Su gibi toprağınla bir karışamadım. Bak, Baş ucuna diktiğim fidan, Kök salmış dibe, sana ulaşıyor, Fidan gibi ben sana ulaşamadım. Bak, Kara toprak diyorlar, Her tarafını sarıp sarmalamış, Toprak gibi ben sana sarılamadım. İçimdeki özlem dinmek bilmiyor, Yanan ateşim sönmek bilmiyor, Yalınız kahır da çekilmiyor, Ya beni yanına al, Ya da dünyama geri dön be anam, Geri dön be anam........................ 'Karışık Duygular ' kitabımdan Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|