![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Annem Konuşuyor yada Alın Yazısına Ağıt
Benim köyümde İki dil konuşur Her ev iki mezhep yaşar On hane Armutalan ve Güneş yükselir Malatya ’dan Nurhak dağı üstünden akar ve diğer ucundaki Elbistan’a kadar Gökte mavi girdap içinde Kara bir bulut gibi döner kartallar Göz kırpsa boz tavşan yerde Üstüne buluttan ölüm yağar Nurhak dağı doruğunda kar Yaz ortasında beyaz kurt kaynar ve dağ eteklerinde kar bulutlara değer ve her sabah bulutların içinden çift çift alageyiği suya iner Söğütlü çayı Soğuk ve nazlı akar Gümüş kemer gibi ışır Dağ dağ dolanır Elbistan ovasında Ceyhan’a karışır Yani Derin, berrak ve muğlâk Mavi gök altında Bir yanda güneş parlar Diğer yanda kulaç kulaç kanat açmış kartallar ve dağ eteğinde kırmızı gelincik ve papatyalar Arasından sırma gümüş çay akar ve subaşlarında kulak kesilmiş tırnaklarından ışık seken ceylanlar öyle bir halı dokurdu hayat her bahar Bir kere gören gözbebeklerinde taşırdı Ölene kadar Adım Şerife Soyadım Sever Hüviyetimde böyle yazar Armutalan’dan güneş ve bahar Nurhak’tan mendil mendil kar Söğütlü çayından avuç avuç ay ışığı çaldım Ne güneş Ne bahar Ne ay ışığı Ne de Nurhak’tan hayır var Alhaslı toprağında soğudu mu havalar Tükürsen havada donar Öyle bir soğuk ki Yüreğim yanar Kalmışım gurbet elde On yedisinde bir başına bilemedim Saç sobada tezekler Bir bana bir kendine yanar Alhaslıda Her kadına bir idare yanar Bir kadere ikisi ortaklar Ölümse bir karayel İnler bütün zemheri Kırbaçlanan sokaklar Dudaklar kızamık adını fısıldadı mı Bir kere Ömür bir idare gazı kadar Gün doğmadan daha O evden bir idare ışığı çalmıştır rüzgar Gün doğar Kaya gölgesi gibi her gün heybetini sınar ağalar Adıyla anılacaktı bulutlar Köyün üstünde dursalar Alhaslı’da Irgat için çalışmak Karın tokluğuna karşılık bir ibadet idi Koyun koyuna yatan Pireydi, bit idi, Ben ve içimdeki ümit idi Velhasıl Yüreğime çöreklendi Bir kara yılan gibi keder Gençliğimi alıp gitti Mevsim mevsim seneler Kalender Sever |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|