![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12118
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
ERIKLI PILAV
MALZEMELER Pilav için: 2 su bardağı Amerikan pirinci Badem (kabukları soyulmuş) ½ çay bardağı Antep fıstığı ½ çay bardağı dolmalık fıstık ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam tarçın 1 tutam yeni bahar Tuz 3 su bardağı su Erik için: ½ kg kuru siyah erik 1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az) ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Hamur için 1 yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı Un Tuz HAZIRLANIŞI Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım Ocaktan alalım Soğuyunca çekirdeklerini çıkaralım![]() Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavımızın altını kapatalım Zeytinyağında hafif pembeleştirdigimiz badem ve fıstıkları da pilava ilave edelim, karıştıralım![]() Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım Tam orta kısmına nişan yüzüğümüzle şekiller açalım Yağladığıımız (15-20 cm çapında) tenceremize yufkamıza yerleştirelim Üzerine eriğin yarısını yayalım, üzerine pilavın yarısını koyalım diğer eriği de yayalım onun üzerine de pilavımızı koyup, hamurumuzu kapatalım Üzerini yağlayıp fırında kızartalım Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|