![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12116
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
KUSKUSLU DANA KEBABı
MALZEMELER 1 kG süt danası yarım paket margarin yarım kilo kuskus 2 orta boy söğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 orta boy domates 5 sivri biber tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Yarım paket margarini bir parçasını etler için, bir parçasını kuskus için kullanmak üzere ikiye bölün Sonra etleri kavurun , suyunu salıp çeksinler Ince doğradığınız soğanları katıp öldürün Ardından salçayı koyun, yaklaşık iki su bardağı suyu da ekleyip tencereyi kapatın Etler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatmaya devam edinm Ayırdığınız yağda kuskusu bir tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Rengi değişmeye başlarken tencereyi ateşten alın, pişen etlere katın Kabuğunu çıkardığınız ve irice doğradığınız domatesleri, yeşil biberleri de katın Suyunu ayarlayın, su kuskusun üstüne geçmesin Orta ateşte suyunu çektirin Gerekirse biraz daha sıcak su gezdirin Suyun ayarlanmasında ateşinizin kuvveti, kuskusun cinsi, kavurma süreniz belirleyici olacaktır Bu yüzden kuskuslar ne çorba olacak nede çok diri kalacak şekilde suyun miktarını ayarlayın Daha sonra demlendirip, şöyle bir karıştırın ve sıcak sıcak servis yapın![]() |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|