![]() |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
MAKLUBE
MALZEMELER 1 bütün tavuk 2 adet patates 2 adet patlıcan 1 su bardağı pirinç kızartmak için sıvıyağ yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin, bu arada haşlanmış olan tavuğu küçük parçalara bölün Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayın Pişirilecek tencerenin teflon olması şart Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin![]() |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|