|  | 
| 
 | |||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
|  | Konu Araçları | Görünüm Modları | 
|  07-24-2009, 08:50 PM | #1 | 
| Aşmış Üye  Üyelik Tarihi: Jun 2007 Konum: İstanbul 
					Mesajlar: 50,907
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 İtibar Gücü: 12115 Rep Puanı : 59275 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  PaŞa Pilavı  		 			 			PAŞA PILAVı MALZEMELER 1 kg yağsız kuşbaşı dana eti et, dana 100 gr tereyağ ( ya da margarin) 1 adet havuç, rendelenmiş 1 tatlı kaşığı kimyon 1 kg konserve bezelye 4 su bardağı pirinç 5 su bardağı su 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Dört su baradağı pirinci sıcak su ile haşlayın  İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın  Otuz  dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin  Bu malzemeyi,  geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin  Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon  serpin  Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, beş du bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin  Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin  Tencereden daha geniş bir tepsinin  içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltın ,servis yapın   __________________ | 
|   |   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |