|  | 
| 
 | |||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. | 
|   | 
|  | Konu Araçları | Görünüm Modları | 
|  | 
|  07-25-2009, 01:12 PM | #1 | 
| Aşmış Üye  Üyelik Tarihi: Jun 2007 Konum: İstanbul 
					Mesajlar: 50,907
 Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts 
Üye No: 43266
 İtibar Gücü: 12115 Rep Puanı : 59275 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |  Bademli ve ÜzümlüPilav  		 			 			Bademli ve ÜzümlüPilav   Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru üzüm(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın  Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar  tuzlu ılık su ilave edin  Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın  Pirinci 2 saat  ıslatın  Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın  Bademi küçük bir kaba koyun  Üzerini örtecek kadar su ilave edin  Orta ateşte birkaç  dakika kaynatın  Kabı ateşten alıp, suyu süzün  Bademlerin üzerinden soğuk su  geçirin  Kabuklarını soyup, atın  Badem içlerini bir kenarda saklayın  Kuru üzümü ayıklayın  Küçük bir kaba koyun  Üzerini örtecek kadar su koyup,  bekletin  Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin  Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin  Kabı ateşten alın  Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın  Kalan 80 gram yağı orta boy bir  tencerede, orta ateşte eritin  Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz  sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin  Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir  kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun  Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve  sıcak et smıınu ilave edin  2-3 dakika kavnamaya bırakın  Kevgirle birkaç kere  karıştırın  Tencerenin kapağını sıkıca örtün  Ateşi iyice kısın  Pirinci 10  dakika pişirin  Bu arada kuru üzümü süzün  Pirinç 10 dakika pişince  tencerenin kapağını açın  Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin  Kevgirle birkaç kere karıştırın  Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı  örtün  Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin  Ocağı kapatın  Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz  bir bez örtün  Kapağı tekrar kapatın  Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak  üzerinde 15-20 dakika demlendirin   | 
|   |   | 
|   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| 
 |  |