www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-25-2009, 08:17 PM   #38
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Üsküp Böreği Tarifi
Malzemeler
  • İçi İçin: Taze kabak 2 adet, Soğan 2 adet, Sarımsak 1 diş, Sivribiber 1 adet, Domates 1 adet, Kaşar (rendelenmiş) 50 gr, yumurta sarısı 1 adet, Dere otu az
  • Süt yeteri kadar
  • Tuz az
  • Yumurta 2 adet
  • Un 500 gr
  • Börek yağı 150 gr
  • Yaş maya 15 gr

Yapılışı

Un elenip, ortası havuz gibi açılır Tuz, 1 yumurta, yağın 50 gramı, 15gr maya, az ılık süt birlikte yoğrulur Hamur hale gelince, üzeri bıçakla çizilip, nemli bez örtülerek 10 dk dinlendirilir Daha sonra çarpı şeklinde açılır, kalan yağ hamurla sarılıp, 10 ar dakika arayla iki tam verdikten sonra ikiye bölünür Yuvarlak 30 cm genişliğinde bir tepsinin altına kenarları sarkacak şekilde döşenir İç harcı konur, üzerine diğer hamur açılıp döşenir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 10 dk mayalanması beklenir, orta hararetli fırında 25 dk pişirilir İç harcı: Kabak soyulup, rendelenir, sıkılarak suyu alınır Tencerede az bir yağla soğan, sivri biber, kabak, sarımsak sote edilir 10 dakika piştikten sonra domates ilave edilir, ocaktan alınır Rende kaşar, dereotu, yumurta sarısı ilave edilerek karıştırılır

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Çiftinden Türlü Türlü Pozlar .. ( Devam 42 Resim ) 3 FeLon Adult eski arşiv 5 01-29-2009 04:03 PM
Salata Tarifi GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-07-2007 03:33 PM
Salata GooD aNd EvıL Eskiler (Arşiv) 0 10-07-2007 03:32 PM
Şener'e pasta-börek şoku 27 Ağustos 2007 вσυя∂¢αη Eskiler (Arşiv) 0 08-27-2007 11:34 AM
karisik salata trecy Eskiler (Arşiv) 68 01-18-2006 03:00 AM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:44 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.