![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Serseri
Serseriyim düpedüz o bildiğiniz tanımda Üstüm başım olmasa da düşüncelerim aynen öyle Duraksamayın dedim ya serserice yaşıyorum Gece olmuş gün tüketmiş kendimi Umurumda mı olur ki Evde aş bitmiş yok yok aşk ta gitmiş Dedim ya serseriyim düpedüz o bildiğiniz tanımda Böylesi bir ruhtan sakın ola beklentiye büyük hedeflere Uzak düşüncelere kapılmayın sel gibi süpürürüm sizi Ne sizden geriye sağlam bir parça ne de benden size Yekpare bir düşünce dizisi kalmamıştır. Serseri bir ruh bu istediği noktada durup istediğinde soluksuz ilerler Onun doğrularına çoğu zaman siz insanoğlunun aklı ermez Siyahların altında gün ışığında güneş ile iddialaşır Ter içinde kalan bedenine inat buz keser Denizde susuzluktan ölüm orucuna girdiği de ne çoktur Dedim ya serseridir bu ruh sizin değil kendi rüzgarında Savrulur durur yönü de olmaz ya dikine ya dibine alır gider Bir başına saatsiz zamanlarda dumansız ateşlerde ve Serseri bir gezegende yörüngesizdir. Tanımını da koyamazsın ki izin olmaz buna Bakarsın sol yanında bitivermiş daha cümlenin ortasına gelmeden Buharlaşmış ne sağına geçmiştir ne eski yönündedir Dedim ya serseridir bu ruh kim bilir nerde kiminledir Uzun vadeli borç gibi değil spekülatörlerin favorisi olmalıdır Hızır’dır o, dar zamanda kötü anlarda ve acının tam ortasında Bitiverir ve serseridir teşekkürlerinizi de kabul etmez Hediye falan da boş onu ikna edecek Kendinden daha katmerli bir ruhun serseri serzenişidir. Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sitem
bana söz vermişti faklı olacak eşi bulunmayacak diye o çılgın aşkıyla kapıma dayandığında aşkının şimdi bakmaya bile cesaret edemiyeceğim yıllarım umutlarım unutulmuşluklarım olacağını bilseyidim ama şimdi biliyorum da ne oluyor sadece benimki ufacık bir fısıltı... Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorularım Var
Bana benzeyen nedir Bir ağaç gölgesi mi Yoksa bana benzediğini sanan Bir ağaç gövdesi mi Biri uzar gider gökyüzüne Biri yaşar gider ömür bitimine Kim kimi taklit eder İnsan mı kökleriyle tutunanı Mevsimsel değişime ayak uyduran mı Kafamı sorularla karıştırdıkça Soru içinde soru yağmuruna tutuluyorum İçinden çıkmak niyetinden ziyade Daha bir gömülmek hevesiyle Yapraklar döküldü Çıplak kaldı beden Sorular bitmedi Cevaplarsa hiç gecikmedi Bulanan su oldu Akıl öğrendikçe En ihtişamlı haline büründü Güneş… Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şımarık Saat
Bak şu saate nasılda arsızca Ardına bakmadan koşuyor Menzil yok oysa ki Hey! biri söylesin ona Ne akrebin yelkovanı sokacağı Ne de zamana çelme atacağı var Kıs kıs gülüyor bak bıyık altından Şimdi bunu ne yapmalı? Kulelere mi hapsetmeli Elektronik devrelerini mi dağıtmalı Söyle bana zamanın şımarık çocuğu Şu saati ne yapmalı. Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiir Hanım ve Biz
Şiir hanım ve biz aynı sofrada iki dosttuk ve aynı sokakta iki komşu ve aynı yolda yürüyen yoldaştık biz Akşam sisini saldı mı dumanlaşan gökyüzüne ve çıkarken nefesimizi tutarak mahallenin yokuşuna Şiir hanım ve biz aynı sofrada iki dosttuk ve aynı sokakta iki komşu ve aynı yolda yürüyen yoldaştık biz Sabah kedi köpekten önce kapı önüne bırakılan bizim sesimizle başlayan sokak gürültüsüne bir bir karışan sütçü simitçi sonrasında eskici nayloncu Şiir hanım ve biz aynı sofrada iki dosttuk ve aynı sokakta iki komşu ve aynı yolda yürüyen yoldaştık biz İlk veda geldi bir cumartesi ezanında bilmezdim dünyadan göçenin anne ismiyle anıldığını ve hiç dili dilime değmemişken sohbetlerimizi yad ettim gözlerimizde başlayıp yüreğimizde demini bulan. Şiir hanım ve biz aynı sofrada iki dosttuk ve aynı sokakta iki komşu ve aynı yolda yürüyen yoldaştık biz Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() T ö v b e
K ö r ü m y a! Hiç ç e k i n m e d e n A t ı y o r s u n Karanlık k u y u l a r a Sensiz kalan r u h u m u n Üşüdüğünü de b i l e b i l e Allah aşkına ne denir, b u y a p t ı ğ ı n a? Aşkın bencil y a n ı m ı? En katıksız c i n s i n d e n Utanmasan h a n i y a Aşkı da mahrum e d e c e k s i n Söylemek i s t e m i y o r d u m Sondaki kanatan veda s ö z ü n ü Canıma tak e t t i b a k Aşkının gardiyanca t u t u m u n u n Ruhumdaki k a r a d e l i k l e r i n i Git aşkını körkütük s e v e n l e r i n e v e r Gözü a ç ı l m a m ı ş, Köyünü terk e t m e m i ş l e r e Hadi koş tren k a l k m a k ü z e r e Bense o karanlık k u y u d a Aç susuz ölüm o r u c u n d a Aşksız y a ş a m a y a T ö v b e l e r d e y i m Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tutsan
Tutsan diyorum ellerimden Haber bile vermeden Öpsen diyorum gözlerimden Henüz veda etmeden Ve yaşanılan her anı ölümsüz kılan Sözler bulsan diyorum Şöyle fiyakalı ölümsüz Eh biraz da senden bana bulaşan Aşkın sihrinden köşe bucak kaçmadan Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() U n u t t u k
UNUTTUK Unuttuk toprağın yuttuklarını Minik bedenleri yaşlı insanları Genç umutları U n u t t u k Sağlam diye adımlarımıza Raporlara güvendik Geçmişi unutup bugüne İ n a n d ı k İnandıklarımızı İnandırma çabamızı Önemsemedik Ö n e m s e t e m e d i k Akılcı ve kalıcı olmayı Düşlerden uyanmayı Kendimizi ne de çevremizi İ k n a e d e m e d i k Yer kükrerse yeniden Ve sahiplendiğimiz Canımızı malımızı aldığında Unuttuklarımızı anımsamayı Geç kalınmışlığın kayıplarını A n ı m s a m a y ı Ö n e m s e m e d i k Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ufuk Çizgisi
Ufuk çizgisine bak diyorsun Ufku bilmeyen ne anlasın Anlayacağı gözlerindeki anlamı çözmek iken Bir ufuk çiz şöyle başparmağın ile ileri doğru Ucu semaya ulaşan Bir ışın olsun illaki de anlat en detaylısından Kazısın hafızasına Adın aklına geldiğinde Ufuk belirsin hafızasında ve başparmağını Gayri ihtiyari uzatsın semaya Hiç çekinmeden ileriye Aklımız bize oyunlar oynasın Gözlerimize bu filmi izletsin Yaşam gelip geçiyor iken Ufuk çizgisi kaybolmasın Düşüncelerimizden Düşünmek için sıra bekleyen İçimizde neler varsa Bir bir kanatlansın Semaya doğru Ufuk çizgisinde kaybolana dek İzlesin İzletsin Berraklığını yitirmeden Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutsam
Alıp başımı gitsem hiç kimse bilmese neden gittiğimi Kendimi yola vursam neden gidiyorum diye sorgulamadan Tam aradığım yerdeyim dediğim anda zamanı .................unutsam. nuray67 Nuray Yıldırım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|