![]() |
![]() |
#91 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tekerrür
bir günde büyüdüm,bir günde adam oldum çocukluktan yirmi bir oldum yerle bir oldum kahkahalar arasından. sevmek de yetmiyor artık,kimseyi sevemezken o uzun sarı saçlı çocuk yok artık.onu tanıyanlar arasında en çok ben yokum öyle çirkinleştim ki.öyle çabuk bittim ki...çocukluğum bana küsmüş.doğarken neden ağladığımı şimdi anlıyorum. ondan yağamıyorum belki kimseye...sen kimsin ki burdasın,sen kimsin ki bu koca adamı maziye gömüyorsun böyle her gece. rutin hayat ve tekerrür talihsizlik. kendi halinde şeyler bu fotoğraflar falan.(siyah beyaz ama daha çok siyah) habersizler zamandan.haksızlık bu. tarifsizlik. sade aynada çirkinler ruhları pasaklı acıdan rutubetli gözlerle takvimlere bulanan tarihsizlik. Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Teneffüs
bir ilkokul bahçesiydim ve sadece senin adında teneffüse çıkıyordu içimdeki çocuklar... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tribal Enfeksiyon
bu tribal enfeksiyonlar bu soğuk alınganlıklar yüzünden tükettik bir yığın çocukluğu... eşkali belirsiz bir yağmurda üşütüyoruz tüm acılarımızı... sağanak yokluklar dört yanda yoncaların psikolojik ve geometrik sorunları var hatta.... ne yanımızdan bittik anlamıyoruz önce nerden yittik bu umutları ki artık ne şemsiye açılır ne çıkar girdiği yerden olanca rengiyle ayrılık.... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Türk Dil Kurumu Müdürlüğü'ne
“Yol” Türkçe’deki en uzun kelimedir.Eğer ki “aşk”la birleşirse, o üç harf, kilometrelere dönüşür.”Yol” rakımı en yüksek aşk ölçüsüdür zamansız sevmelerdeki.”Aynı yola baş koymak” vardır bir de.Aslında baş değil yürektir konulan, bir fikir, bir sevgi güzergahı üzerine.”Ayrılık” Türkçe’deki en “fark”lı kelimedir. Farklar çoğaldıkça, yollar uzadıkça gerçekleşen kinetik bir eylemdir. Yamandır. “Acı” ise en yanık kelimedir dilimizdeki. Çoğu yitik aşkı insan bedeninde ifade etmenin en kolay yolu bu kelimedir. En belirgin özelliği nefes alışverişi sırasında bünyede meydana gelen yanmalardır. Barındırdığı hidrojen ve oksijen karışımına rağmen, “su” dilimizdeki en katıksız kelimedir.”Dil” ise en güçlüsüdür kelimelerin.Her şeye yön verme yetisine sahiptir.Rezillik, vezirlik sonuçları yalnızca öngörülebilir olanlardır. “Düş” hayatımızdaki bize hem en yakın, hem en uzak kelimedir. Yakındır çünkü içimizdedir, aklımızdadır. Uzaktır çünkü ütopik özellikler barındırır.”Ay” en güzel aynadır evrendeki.”Ayna”ysa gizli öznesidir yaşamların. “Renk” en kalabalığıdır sözcüklerin.”Deniz”se en mavi olanıdır.”Savaş” en siyah kelimedir. ”Tabiat” en yeşilidir.Ve “beyaz”; bir çocuğun gülümsemesidir, bir kuşun kanadına sürmenizdir ellerinizi. “Kırmızı” ise en çocuk kelimedir kuşkusuz. “Toprak” başlangıç hükmümüzdür.(Darwin’i saygıyla anıyorum) . Ve bitiştir aynı zamanda.Bir gün mutlaka terk edileceğiz kireçli ya da kireçsiz, killi ya da humuslu -ki aslında bunun pek de bir önemi yok çürümemizi hızlandırmaktan başka- topraklar altına. “Rüya” en bilinçaltı kelimedir.Güzel teşbihlerin tamlayanı olsa da her rüya güzel olmayabilir ki biz onlara “kabus” diyoruz. Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vaat ettiklerim
vücut ısısı değişkenliği vaat ettiğim... yaralarım eski yeni ve kapatmak tüm yaralarını... huzur uyumadan önce... bir günaydın düşüncesi benden sana kopan her sabah aklımda bir düşünce meşguliyeti alıkoyma senden geçmeyen tüm düşünceleri... sinemada filmden çok elinin coğrafyasını keşfetme derdi... şehirlerarası ya da şehir içi yolculuklarda yanında olma yazdığım her kelimenin sahipliği...(sebebiyetinden ötürü) sorularına cevap sorunlarına çözüm olma isteği... kişiliğimden ağır ödünler vermeden 'biz' olabilmek için her fedakarlığı yapma... ne dersin? Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağma bir yağış değil talan bu şehirde...
Kül yağar çocukluklara bu şehirde Tren garları mahşer ıssızlığında Varoşlarda kraliyet melodileri en tanıdık seslerden Bizans tadında mezapotamyal sevdalar… Ve tel örgüleri dillere dolanan iki yabancı arası Tek sınır olan… Sığ denizlerin en derin yerinde Yüksek dağların yeryüzüne en yakınında bir yerde Uzak doğudan bir budist huzuru Nirvanası aşk olan Ve aşk kokan tüm soğuk yaz günleri… En ıslak anda başlayan… Bir buğday tanesi köy tadında Kan renginde sevda taneleri gökyüzünden yağan… Yağdıkça kurutan en yağmurlu günleri sevgilinin… Yakan tüm resimleri özenilesi özlenesi günlerin Ve bitmeyen telefon konuşmalarında gizli Sessiz seslerin duyulmayan harfleri… Bir ilkokul fişi çılgınlığında buluşma saatleri Yeniçeri kılıklı aşk şövalyeleri iş başında Harem görmemiş padişahlarım var ara sıra... Hiç olmayan sarayların savaşı bu Çocuklarına toprak yağan bir ülkenin sınırları arasında… Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yar ya da yarın kalırsa yarım
yarsız yarını kın yapıp kılıca kırdım kalemini yarınsız bir hayatın seyir defteri yarım yanılmışlık yazdım ilk dörtlüğe ve sonumdur yar ya da yarın kalırsa yarım yanılırım kıldan ince de olsa kılıcım... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yer Çekimi(ayda güz)
akrebin yelkovandan kaçması kadar zor ve bir kardan adamın çölde nefes almasıyla eş mutlulukların izdüşümsel toplamıydın onca yokluk arasında... denize dökülen umutlarım kararttı suları atmosfere değdikçe yanan acılarım adından armağan... bazı zaman 'güz' yaşanırdı ayda dökülse de yere düşmezdi yaprakları asırlık ağaçların... malum yine bir beton etkisi yer çekimsiz aşkının yan etkilerinden ve hasretin sadece birkaç ışık yılı... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yiten aşkları...
Hiçbir tabipte ilaç yoktu yaz yaralarına… Tortu taşıyan güzlük Biraz donuk acılarım oldu… Ve birikti bir yağış akşamı Tüm yoğunlaşmaların kansız dolaşımı… Bu çocuk hala çalıp kaçabilir olmadık kapıları… Trenlerin sessizce geçtiği şehirler olur ara sıra Misalim olur yazılan satırsız mektupların Satır aralarında yiten aşkları… Sürgün mecburiyet değildir her defa Müdaafası yok ağlayan hiçbir kalemin Ve bir gece yarısı Karanlıktan önce inen aşkın (ki su uyur bu ıslaklık uyumaz) Zapt etmesi damarlarımdaki asil kalemin surlarını Misalim olur imzasız bir evlilik cüzdanının Sayfalarında yiten aşkları… Baharsız takvim yapraklarında yazılı Telaşlı bir yaşamak düşün yazla kış arası… Ve toptan unutmak çabası Tüm perakende aşkları… Firarsız alı konan bir aldatma akşamı Bilmediğin bir aşktan diğerine yolculuğun sırası Misalim olur aynı yastığa baş koyan İki yabancı arası Çok değil bir dünya farkı yüzünden… Yiten aşkları… Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yoğun Elektrik Kesintileri Yaşanıyor...
öyle bir yokluktur tüm bolluklar arası olmayan şiirlerin ve sözlerin öyle dudaklardan dökülür ki hazırdan şiirdir ve satılır toptan ayrı gayrı perakende aşıklara... kıta sahanlığı sonsuzdur bazı gözyaşlarının görülür acılı bir aşk hikayesi ardı umutsuz bir plato yarası platonik de yakıcı cintonik içilmeyen sıra *******inde... elde edememek bir payı ve büyümesi sürekli bir paydanın... herkese inat sonlar yaşanıyordu beyaz perdelerde ve kan damlıyordu umutsuz yanan mumlar alınan dersler yeterliydi çalışılmıyordu yoğun elektrik kesintileri yaşanan eski bir gecekondunun salon süsü verilmiş soğuk odasında... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|