![]() |
![]() |
#91 | |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 17 Thanked 20 Times in 6 Posts
Üye No: 5230
İtibar Gücü: 1490
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Alıntı:
Zaten uygulasalardı devletin de ülkenin de var olmaması gerekirdi... Çeşitli ülkelerde uygulanan politikalar marksist terminolojiye göre komünizmden bir önceki aşama olan > sosyalizm olmuştur en fazla... O da yumuşak ve sert sosyalizm gibi kategorilere ayrılır (tüm mülkiyetin ve üretim araçlarının devlete ait olması ile kısmi olarak özel mülkiyete ve üretim araçlarının mülkiyetine izin veren sosyalizm gibi > hatta günümüz Avrupasında birçok siyasal parti liberal programlarına rağmen kendilerinin sosyalist olduklarını iddia eder vs.). Özetle; Özü itibariyle sosyalizm daha adil bir sistem getirir (eğer uygulanabilirse) > bunun aksini kimse iddia edemez! Bence uygulanacak siyasal sistem rasyonalite ve realite (bilimsel akıl ve gerçeklik) ile örtüşmeli... Komünizm gerçekliğe aykırı > sosyalizm katı bir devletçilik getiriyor "birey-toplum vs. devlet ve sosyalizm öne sürülerek hiç sayılıyor ama fakirliktede olsa tam olmasada eşitlik getiriyor" Kapitalizm ise iğrenç bir sistem... Kapitalizm büyük şirketleri kollayan bir sistem > devleti yöneten yasaların kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi çıkmasını sağlayan büyük şirketlerin yararına olan bir sistem... Örnek olarak söyleyeyim: ülkemizde vergilerin %70'i dolaylı vergilerden alınır > yani tüketimden > yani tüm halktan! Asıl vergiyi kazanan ödemeli > üretim sürecinde artı-değere de el koyup kar elde eden ödemeli.... Bir ekmeğe, una, şekere, sigaraya verilen dolaylı vergiler (ÖTV, KDV vs.) en garibanından en zengini aynı vergiyi ödemiş olur... İşte kapitalizm böyle bir sistemdir... Kapitalizmin olumsuzlukları saymakla bitmez... Peki ne olmalı? En ideal sistem hangisi > Bu hususta "Tek bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir!" ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 5 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 7032
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() arkadaşlar utanarak söylüyorum bir zamanlar ip.te aktif görevde olan bir nesneydim. sonra gerçekleri gördüm ve özüme döndüm, nesne olmak çıktım insan oldum kendime saygım arttı. ip kendi içinde söylemi aynen şöyledir: ''biz bu düzene karşıyız, biz bu devlete karşıyız. Mustafa Kemal şimdilik bizim aracımızdır.'' bunları söyleyen gruptan ne beklerseniz ki daha neler var. oraya gelen birçok insan ya kandırılıyor ya da sırf özentiden geliyor. saygılarımla.
![]() |
#93 | |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 261 Thanked 168 Times in 83 Posts
Üye No: 7214
İtibar Gücü: 1984
Rep Puanı : 26208
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
unililerin sex partisi | zabandak | Türk Gizli Çekim | 0 | 03-09-2010 07:07 PM |
unililerin sex partisi | fulladultindir | Türk Video | 0 | 02-26-2010 09:13 PM |
unililerin sex partisi | adultcuk | Türk Video | 0 | 02-25-2010 11:56 AM |
'AKP de CHP de Yahudi partisi' | The JoLLy JoKeR | Eskiler (Arşiv) | 4 | 07-08-2007 07:28 PM |