![]() |
![]() |
#101 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gerçekçi Hayal
Cıvıltılar hayâli benliğimi kuşatan Ağlıyorum, kargaşa hislerimin mevsimi. Bir sevdâ, reddetmeme rağmen beni yaşatan Bir gün gelecek, kökler söyleyecek ismimi. Yangından esâs nüvem, çıngıdanmış temelim Herkese bir gözle bakmam imiş kemâlim Biliyorum, ebedi yaşayacak, âmelim Mühim değil, topraklar süsleyecek, cismimi. Var mı, yalancı dosta vermeyen gönül, meyil? Âfisi arzularda yapmış hicranlı siğil. Dostluğumdan şüpheye düşmesin, doğru değil Yüzüme sürekli gülen, tanıyorum hasmımı. Bilen varsa söylesin, kimde yetki, ihtiyar? Önemli mi, desinler, olmamış hiç bahtiyar? Otağım hep gönüller olsun sonsuza kadar Asmasınlar istemem, duvarlara resmimi..
![]() |
#102 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Giderayak
Geldiğini bilemedim âniden çıktın karşıma hakkım yok kal diyemem gidersen git kalmaya kendin ver kararı eğer çeker gidersen sırf bana değil her ikimize zararı bilmelisin iyileşemez hiç acısı dalarsa yüreğe ayrılık sancısı düşünmek boş zararı, yararı ister rüzgar gibi git ister yollar gibi aş dağlardan derelerden geç de git! ister şimşek gibi ak ister göçmen kuşlar misâli uç ta git! -bir çökerse içimize kalkmaz hiç ayrılık efkârı giderken her şeyi alıp götürme bende bazı şeyler bırak hatıralar can simidim olsun! aşk kırıntıları ümidim olsun! öldürmesin sensizlik kalbimi giderayak!
![]() |
#103 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göçerler Yurdu
Silinmişti içimden, unutmuştum tadını Alışmıştım hem onsuz yaşamanın yüküne Unutmam aslâ mümkün değil derdim adını Göçerler kondu çoktan terk ettiği mülküne. Güneşi, mümkün müydü seyretmek,o olmadan? Mümkün müydü rüzgarı dinlemek seher vakti? Direndi kâlbim sonsuz onsuzluğa yılmadan Gözyaşlarım dokudu gökyüzüne son akdi.
![]() |
#104 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölge Oyunu
Yine gölgen düştü gönül perdeme ve senin gölgen kayıp giden gözlerimden… petekler varmış balını özleyen arısına hasret petekler… balını özlemeyen petek olur mu? çözülen sensin yine dizlerimden… boynu bükük çiçekler varmış… çiçek olur mu, boynunu bükmeyen? Bilindiğinde bileni kahreden gerçekler varmış Kahreden gerçek olur mu Söylenen yine sensin sözlerimden… Hep çiğ kalırmış gözlerinden dökmeyen… Dağlar varmış gönüllerde Dağlardan daha karlı…daha efkarlı… Besteler yapan özlemimden o gözlerin nağmeleri neden sustu birden? gönül tellerim niye hüzünlü ve niye buruk melodiler çalar? bir türlü yakamı bırakmayan hatıralar… Dalların inlediği Göklere naz içinmiş… Göklerin terlediği yerden niyaz içinmiş… Biliyorum ayrılık daha çok özlemem için seni ve daha çok söylemem için ismini… Beni bu kadar kuşatman Anladım imtiyaz içinmiş… Yine gölgen düştü gönül perdeme ve senin gölgen kayıp giden gözlerimden… ölsem bile özlemimden sırrımızı kimseye deme! ..
![]() |
#105 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönlümün Güz Mevsimi
Hayâllerim gazel döktü Gönlümün güz mevsiminde. Ümitlerim boyun büktü Gönlümün güz mevsiminde. Yağdı düşlerime karlar Doldu saçlarıma kırlar Çökertti beynimi sırlar Gönlümün güz mevsiminde. Çatısı göçtü kâlbimin Nabzı atmıyor dilimin Marazı azdı hâlimin Gönlümün güz mevsiminde. Hâsretim depreşti de dün Sessizliği seçtim bugün Hislerime yağdı hüzün Gönlümün güz mevsiminde. Başıma dertler üşüştü Sevinç yüzümle küsüştü Ruhuma çiseler düştü Gönlümün güz mevsiminde. Gözlerimi yuttu sağanak Düşlerimi bürüdü ak Yük oldu hayat, yaşamak Gönlümün güz mevsiminde. Gökyüzünü yara yara Yüreğim düşer yollara Kucak açar sonsuzlara Gönlümün güz mevsiminde. Diri görürüm ölümü Kan bürür tefekkürümü Pişmanlık keser önümü Gönlümün güz mevsiminde. Çıkmaya köz girdabından Yüreğim hâl lisanından Yardım umar cânanından Gönlümün güz mevsiminde.
![]() |
#106 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Tımarhane
Gönül tımarhâne, deli duygular Üst tutmuş, bak bayrak açan açana. Gözlerin, sebep ne; sorar, sorgular Tehdidinden korkup kaçan kaçana. Mânidar mânidar süzme, sor hele Zahmet olmazsa, yanına var hele Deliliği var mı? bak da, gör hele İnsaf et, çılgınsa, kendin saçana. Sana ne bundan, ben etmedikçe ses Oraydı sevdâna altın bir kafes Sızlanmayı bırak, şikayeti kes Ben bir şey edemem, mekan seçene. Acıma hâline, merhamet etme Sabrı son dorukta, dikkat, tüketme Deli duyguların varsa bekletme Tek sığınak gönül, iksir içene.
![]() |
#107 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözler Gazeli
İçime alevler saçtı gözlerin Başıma belâlar açtı gözlerin. Tutunmak için yalvardım, lâkin Duymadı hiç benden kaçtı gözlerin. Ruhumda her mevsim açan çiçekti Başımda her iklim taçtı gözlerin. Ne kadar gizlese, inkar etse de Aşka benden çok muhtaçtı gözlerin.
![]() |
#108 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözyaşı
Ağlamaklı gözlerde büzülendir gözyaşı! ... Can yanınca, artarda dizilendir gözyaşı! ... Su taşı gözlerinle, yaralı yangın kâlbe … Kanayan bir yürekten süzülendir gözyaşı… Kurumasın suvar ki, kaynağı kuraklıktan Acı dehlizlerinde ezilendir gözyaşı… Sevinçlerdir, sebebi, elemlerdir…arama! ... Can üzüldükçe candan yüzülendir gözyaşı…. Kalmayınca çıkar yol, depreşince özlemler, Okunmayan mektuplar yazılandır gözyaşı…
![]() |
#109 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözyaşımla
Gelmeyecek, sevdiğimi Arıyorum gözyaşımla! Bilmeyecek, sevdiğimi Karıyorum gözyaşımla! Meraktayım, nerde kaldı? Düşünmez, kim derde kaldı? Biri var, çok darda kaldı Görüyorum gözyaşımla! Bomboş, toz toprak yolları Sarmaya hasret kolları Beseleyerek umutları Çürüyorum gözyaşımla! Bâzen acıdan sızarak Bâzen bahtıma kızarak Göğe dilekçe yazarak Soruyorum gözyaşımla? Gitti, gelmez diyarlara İşler içten gizli yara Hasretimi anılara Örüyorum gözyaşımla! Bastırıp bitmez isyanı Aşıp insafsız zamanı Toprağa, tükenen canı Veriyorum gözyaşımla!
![]() |
#110 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Name
Her tarafım yanar andıkça gülüm Usanmam, anarım yandıkça gülüm! Susuzluğum sensin, açlığım da sen! Merhamet, yanarım kandıkça gülüm! Her ân gözlerimde döner hayâlin Susarım, hep kandım sandıkça gülüm! Banarsam sevdâna kanarım sandım Çöllere dönerim, bandıkça gülüm! Kalbim gözlerinde rehine kaldı Bırakma, canını sundukça gülüm! Aşkın alev; canım, ruhumu yakıtı Hasretinle üfle söndükçe gülüm! Temizlenir kirden, silinir gamı Alevinde aşkın yundukça gülüm! Pervânene imdat etme, isterse Belki olgunlaşır döndükçe gülüm!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|