![]() |
|
|
#101 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sana Yüreğimi Bırakıyorum
Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, Anamın sütü kadar helal ve ak, Sevgiyle, şefkatle al onu yanına, Bir ömür boyu, göz bebeğin gibi bak… … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, En idealist ülkülerle beslediğim, Sevgi ve sevdalarla nefeslediğim, Dostluk ve mertliklerle kafeslediğim. … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, Bir yanı Allah korkusuyla titreyen Bir yanı Allah sevgisiyle kükreyen Her olur olamaza boyun bükmeyen … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, Sevdiğini, sevdiklerini boş yere terletmeyen Yürek ülkesini ve ülküsünü kirletmeyen Ölse bile dava ve cephesini terk etmeyen … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, Sözlüğünde küfür ve hakaret olmayan En katı acılarla ve sancılarla solmayan Ummanlar gibi geniş, sevgiyle dolmayan … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, İffet ve haysiyetini asla hiçe saymayan İftira, tahrik ve tazyikle sarsılmayan Para ve pulla sağa sola kaymayan … Ey Sevgili, Sana yüreğimi bırakıyorum, İzzet ve ikramdan uzak durmayan Fazilet ve erdemlerle yorulmayan Sevdiği yanında olmayınca durulmayan Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#102 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sararım Seni
Gülen yüzün göze gelir Dünya âlem söze gelir Artık özüm yüze gelir Anarım, sorarım seni * Sana gücüm yetmedi ki Sevda baştan gitmedi ki Yaren nazım gütmedi ki Anarım, sorarım seni * Gelin olup gülmeyesin Huzur yüzü görmeyesin Seyri sefa sürmeyesin Anarım, sorarım seni * *******im sensiz geçmez Gündüzlere gücüm yetmez Yaşım geçer, gözüm seçmez Anarım, sorarım seni * Yıllar geçer, umut biter Koca ömrüm boşa gider Yalnız başa Hasan nider Anarım, sorarım seni Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#103 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Savaş ve Barış
Arzu ve isteklerin hiç bitemez mi? Perişan hallerim seni hiç üzmez mi? Ak güller dikmiştim de senin yoluna Öfkeyle tepeler atların görmez mi? * Cömert olsan da göstersen gül yüzünü Fazla nazların, âşık usandırmaz mı? Aysız gecede görmedin de yüzümü Gözler ışığını gönülden almaz mı? * Bu eziyet ve cefaların nedendir? Zulmeden zalim aynı zulmü görmez mi? Düşünce denizlerinde boğulurum Seven yar, yar eline elin sunmaz mı? * Söz dalgaların sahillerimi döver Her kederli gönül buna gücenmez mi? Ömür ırmağım akar da geri dönmez Kirlenen yar inerek hiç yıkanmaz mı? * Hasan sözünü söyler de esirgemez Ateş-su-hava-toprak dört zıt değil mi? Hayatımız zıtların bir barışıdır Ölümse zıtların savaşı değil mi? Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#104 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni Kıskanır
İçimde bir maral gezer Ceylanlar seni kıskanır Yanağında rüzgâr gezer Bulutlar seni kıskanır * Bakışın gönül yaralar Güllerim seni kıskanır Güzeller gönül aralar Bakışlar seni kıskanır * İçimde bir ateş yanar Dalları seni kıskanır Gönlüm daim seni anar Görenler seni kıskanır * Sevdama karların yağar Baharlar seni kıskanır Ruhuma sırların doğar ******* seni kıskanır Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#105 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senin Gibi
Şimdi çayır, çimen göllerim Taşkın akar coşkun sellerim Serin eser, okşar yellerim Bana senin gibi yar gerek * Etekleri çiçek ak dağlarım Yârim yitirdim hep ağlarım Viran oldu, güzel bağlarım Bana senin gibi yar gerek * Bayram eder, gamım kederim Hayran eder yârim, severim Seyran eder, güler giderim Bana senin gibi yar gerek * Cevri cefanı ben çekerim Gün olur sefanı sürerim Sinene girer yüz sürerim Bana senin gibi yar gerek * Dökerim gözlerimden yaşım Dumansız geçmez yüce başım Geçti ömrüm, geçti be yaşım Bana senin gibi yar gerek Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#106 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevda ve Ölüm
Umutlar düşlerin anası imiş Düşler, aydınlığa giden yolun aynası imiş Her güzelliğin altında yatan hırçınlık Onun, onun en hassas noktası imiş Mavi, tatlı düşlerin rengi imiş Denizler dağların Dağlar denizlerin dengi imiş Donsuzluğa giden Hak yolunda Çile ve dertler mutluluğun ahengi imiş Aşılması zor dağlar Geçilmez nehirlere yar imiş Bu destansı topraklara verilen mehirler az imiş Yedi uyurların geçmez akçesi gibi Kimsesizlerle dolmakta olan şehirlerde İnsan gibi yaşamak zor imiş İnançsızın gazabı inana dokunur olmuş Çar çakalın türküsü insana okunur olmuş Fitnenin, fücurun fesadı yakarken Mutlu insanımız muzdaribe özenir olmuş Hayat kendi öz gayesini yitirir olmuş Para pul el altından iş bitirir olmuş Şu üç günlük dünyada, Herkesin gözü önünde çirkinlikler, Güzellikleri elense götürür olmuş Benim ülkemde; Sevda ile ölüm kardeş imiş İslam yolunda, Türkün kanı beleş imiş Yavuz, Murad, Fatihlerin ardında duran Sütü ak, Sözü pak, gönlü hak birer eş imiş Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#107 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdalar Saklanır
Sevdalanan bakışlarında Akan kanlı gözyaşlarında Hep utanan bakışlarında Kara sevdaların saklanır * Bu nasıl bir kara sevdadır Bu gencecik taze yaşında Mektuplar vardı avuçlarında Kara sevdaların saklanır * Karanlık *******i sarsa Etrafların bembeyaz karsa Yüreğinde ayazlar varsa Kara sevdaların saklanır * Bu öyle bir kara sevda ki İninde dağların saklanır Hakikatli yar sevenlerde Kara sevdaların saklanır * Gencecik bu taze yaşında Karalar bağlarsın başında Sonra da mezar taşlarında Kara sevdaların saklanır Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#108 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgili Yarim-2
Halden avareyim Deli divaneyim Sensiz avaneyim Gel sevgili yarim * Susuverdi dillerim Duruverdi yellerim Gurbet ellerdeyim Bul sevgili yarim * Bağlandı yollarım Arkandan ağlarım Virandır bağlarım Yan sevgili yarim * Sevenlere imrendim Yollarına debrendim Sözlerinle eğlendim Duy sevgili yarim * Koparıldım dalımdan Ayrıldım balımdan Usandım canımdan Gör sevgili yarim Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#109 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgililer Sevgilisi
O, hem yetim, hem de öksüzdü. Hayatı boyunca öksüzlerin yardımcısı oldu. Çocukları kucağına alır, okşar, bağrına basardı. Çatık kaşlı değildi, nazik ve cömertti. O, bir kişiye sadece yüzüyle değil, bütün vücuduyla dönerdi. Kısa ve öz konuşurdu. Sözlerini tekrar, öğrettiklerini kontrol ederdi. Kolay olanı tercih ederdi. Herkese selam verirdi. Boş bulduğu yere otururdu. Muhatabını mahcup etmezdi. Ayıpları yüze vurmazdı. Güler yüzlüydü. Bilmediğinde sükût ederdi. Çalışkandı, ince ruhluydu. İsteyeni ret etmezdi. Acıkmadan yemezdi. İyilikleri asla unutmazdı. Evleneceklere yardım ederdi. Şükrederdi. İnsanların en faziletlisi, en mükemmeliydi. Yaratılmışların en şereflisiydi. Peygamberlerin en sonuncusuydu. O, sevgililerin sevgilisi, Allah’ın sevgilisiydi. Hasan Kocamanoğlu
|
|
|
|
#110 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seyreyle Güzel
Gözlerin âlemi yakar Görenler yolundan çıkar Benzi solar, nefes tıkar Cemalin, seyreyle güzel * Sevenlerin serden geçer Aşkın şerbetinden içer Hasretten gurbete göçer Celali, seyreyle güzel * Boşuna dökme yaşların Nişane olsun taşların Aşkına yıkma kaşların Halimi, seyreyle güzel * Canına canan istersin Yüreğe mihman istersin Sonradan ihsan istersin Halini, seyreyle güzel * Hasan’ın yaşarsa eğer Yolların düşerse eğer Gözlerin seçerse eğer Zevali, seyreyle güzel Hasan Kocamanoğlu
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|