![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adamlar Gibi
İşte geldim dünden bu güne, gidiyorum yarınlara… Kutsal dava uğrunda tüketilen ömrüme bakıyorum, Dünya bu mu? Hayat bu mu? Hizmet bu mu? Şaşıyorum, geçen zamanlara… Sanki bir an gibi… … Yüreğimde şavkı bol ışıklı meşaleler yanıyor, Doludizgin beyaz atlılar geçiyor içimden… Ebruli ufuklarımda akbaşlı kartallar dolanıyor, Hayalimde, düğün dernek kurulmuş… Bayram gibi… … Talibim! Ülkemin apaydınlık ufuklarına, Yırtıp attım benliğimi, biz olmayı özledim. Tahammülüz yok! Bu toprakların parçalanmasına, Bölmeyiz, böldürtmeyiz… Falan, filan gibi… … Bak! Yüzüm güler, dilim söyler, elim yazar, Hasreti astım, membaa ve mecranın burçlarına. Gönülden gönüle dostluklar sonsuza uzar, Ağrı, Palandöken, Erciyes, Toros...Dağları gibi… … Tüm kahramanlıkları sana, tevazuyu kendime, Tatlı bekleyişleri sana, uykusuz *******i kendime, Alkışları sana, kahırları kendime ayırdım, Tarihte adı sanı bilinmeyen… Adamlar gibi… Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlarım Ben
Sürüm dağılmış otlar mı? Hazar kurumuş çağlar mı? Sevenim dostum yoklar mı? Sabah akşam ağlarım ben … Türkümün yüzü güldü mü? Dost, dost diyenler öldü mü? Zalim sefasın sürdü mü? Sabah akşam ağlarım ben … Dünya bu zulmü gördü mü? Ayılar basmış yurdumu Dünya âlemler duydu mu? Sabah akşam ağlarım ben … Dumanlar gibi ağsam mı? Yağmurlar gibi yağsam mı? Feryadı figan salsam mı? Sabah akşam ağlarım ben … Kopuzla sazlar çalar mı? Düşeni kazlar anar mı? El, anan gibi yanar mı? Sabah akşam ağlarım ben … Bakma gözümde yaş mı var? Kara bağrımda taş mı var? Esarette gardaş mı var? Sabah akşam ağlarım ben … Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gibi
Açışların gonca güller gibi Bülbülün başını döndürürdü Bakışların korca günler gibi Yüreğim ateşin söndürürdü * Ariflerin işi ahde vefadır Mihenklerde sabır taşı gibi Yârin işleri cevri cefadır Yürekte kanlı gözyaşı gibi * Gönlüm de ister seyri sefadan Başı karlı olan dağlar gibi Usanmaz katlanır her cefadan Çile pınarından kanar gibi * Dargınca idim, barışa erdim Nefesine giren rüzgâr gibi Saman olup harcına karıştım Damarında dolaşan kan gibi * Bir yar sözüne kanıp kalmışım Hiç sönmeyen közde yanmış gibi Yar kapısından sırra ermişim Her demde Mevlana, Yunus gibi Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ab-ı Hayat
Mademki ağlıyorsun, otur kendine ağla Dalların ağlayan bulutlarla yeşillenir Ağla neyler gibi, inleye inleye ağla Mum bile ağlayarak daha çok paralanır … Sakın aldanma ha, her ağlayanın sözüne Dilencinin Allah demesi, ekmektir derdi Işık olsaydı söylediği kendi gönlüne Söyleyenin bedeni zerrelere dönerdi … Ey gönül, hep hayalinin büyüklüğündendir Eğer, güzel yüzlü olursa tüm hayallerin Nil ab-ı hayat Musa’ya, inkârcıya kandır Şehitlik mümine dirlik, münafığa gamdır … Beyin içinde akıl, yol gösteren bir mumdur Dikenleri bile gül fidanına döndürür Dostunun ışığını ateşinle tutuştur Cömertlik, cennetin servilerinden bir daldır … Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adsız Dede
Muhammedi’ler geldi peş peşe yurdumuza İçki, kumar ve fuhuş hâkimdi ordumuza Akıl, fikir yetmezdi İsa’vi yolumuza Doğdu, yaşadı, öldü “Adsız Dede” diyeler … Huzur vardı yüzünde her bir Muhammedi’nin Onur vardı sözünde her bir Muhammedi’nin Dünya boştu gözünde her bir Muhammedi’nin Doğdu, yaşadı, öldü “Adsız Dede” diyeler … Yerim yurdum yok benim, anam babam Ermeni Doymak bilmez bir türlü, papaz ister vermeni Dalar tümden dünyaya, daim ister dermeni Doğdu, yaşadı, öldü “Adsız Dede” diyeler … Rüyamda gördüm onu, aşkı düştü içime Zalim nefsim yüzünden; çok zorlandım seçime İki dinle yaşadım, çok horlandım geçime Doğdu, yaşadı, öldü “Adsız Dede” diyeler … On üç yıl saklı tuttum, ben İslam inancımı Hiç kabullenmediler, artırdılar acımı Terk ederek kurtuldum, dünya ihtiyacımı Doğdu, yaşadı, öldü “Adsız Dede” diyeler … Evlad iyalin dahi rastlamadım izine Ben gözü yaşlı döndüm Muhammed’in dinine Şu ömür kuşum uçtu, döndü geldi inine Doğdu, yaşadı, öldü “Adsız Dede” diyeler … Başım koydum yoluna, sevdamsa kardan beyaz Sana olan hasretim, yakar durur bahar yaz İşte geldim kapına, “kulum” diye ver cevaz Doğdu, yaşadı, öldü “Adsız Dede” diyeler … Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adsız Şiir
Ki yağarsa ihsan yağmurlarım Deniz olur da inciler sunarım Karlarla dolsa da dünyalarım Eritir sıcacık bakışlarım * Gölgende güneşlerimi buldum Yoruldum da duldanda duruldum Her ateşinde bir âlem gördüm İçinde İbrahim gibi yundum * Ağlarım, günü gelir gülerim Sonu görürüm, alır giderim Alıyorsam, gülen nar alırım Her taneden gülüşler veririm * İyiler gider, âdeti kalır Kötüler gider, laneti kalır Gülen güzeller safadan alır Çirkini herkes cefadan tanır * Hasan söyler de kendi tutar mı? Eşsiz kuş, hiç havada uçar mı? Aslanlar gölgesinden korkar mı? Yiğit olan namertten kaçar mı? Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağla
Çılgınca umutlarına Dökülen gözyaşlarına Umutsuz bakışlarına Ağla gündüz - gece Yüreğindeki hüzüne Her vefasızın sözüne Yangınlardaki özüne Ağla gündüz - gece Kırıp da astıklarına Asıp da kestiklerine Sevip de estiklerine Ağla gündüz - gece Boş geçen günlerine Mevsimsiz güllerine Karşılıksız sözlerine Ağla gündüz - gece Yüzündeki tebessüme Hayaline ve düşüne Zamansızın ölümüne Ağla gündüz - gece Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamak
Temizle gözünü kıldan, kusurdan Gayp bahçesi ve sevgiliyi görsün İlacın yap, iktidarsız yürüme, Yüz türlü güzeli, süründürürsün … Ağlamak, güçsüzün sermayesidir Rabbinin rahmeti, himayesidir Çocuk ne zaman ağlayacak diye Annenin bahane aramasıdır. … Asla Allah’a yakarmasız olma, Hep böylece coşar sevgi sütlerin Akça bulutların sütler sağması Üzüntüsü içindir hep bizlerin … Gözünü alıştır aydınlıklara Yarasa değilsen, bak o tarafa Madem gücün yok, inleyerek ağla Madem körsün, yardana baş kaldırma Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlarım
Bahçede gonca gülüm açtı Gül garip, bülbül zar saçtı Bülbülüm yâd ellere kaçtı Ağlar, inler, sızlarım gayri * Neler ettim gurbet ellerde Çile çektim viran çöllerde Garip kuş gibi yâd ellerde Ağlar, inler, sızlarım gayri * Geldin mi a bahtı karalım Gözün yaşlı durur maralım Yardan uzak ciğer parelim Ağlar, inler, sızlarım gayri * Ellerden ellere sürüldüm Bulandım aktım da duruldum Gücüm bitti, çokça yoruldum Ağlar, inler, sızlarım gayri * Gönül sarhoşluktan ayılmaz Kuzu meler, ağlar, yayılmaz Hasan sözün hoşça sayılmaz Ağlar, inler, sızlarım gayri Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Kara Gözlü Yarim
Asırlarca adın yaşasın Gönüllere sevgin taşsın Nazlı nazlı güller açsın Ah kara gözlü yarim Dosta bir bağ gibisin Bana bir çağ gibisin Yüce bir dağ gibisin Ah kara gözlü yarim Uykunda düşün olayım Yuvanda kuşun olayım Gözünde yaşın olayım Ah kara gözlü yarim Döküldü yaprağım karda Açmaz çiçeğim baharda Gözüm gönlüm yollarda Ah kara gözlü yarim Hasan Kocamanoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|