![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Bahar Bizim
Dere tepe düz gitmez oy ninna vay ninna bir hayırsız yüzünden oy ninna vay ninna bu sevda burda bitmez Bu sevda bizim sevda oy ninna vay ninna vura vura dökülmez haydin kol kola gençler nicedir bahar bizi bekler Bu bahar bizim bahar oy ninna vay ninna halay başı genç kızlar çalsın davullar zurnalar bu bahar bizim bahar Bu sevdaya yan bakma topa tüfeğe tutup ta boşa toprağın incitme Bu sevda bahar sevdası bu sevda binyılların sevdası haydin gençler kol kola nicedir bahar bizi bekler çalsın davullar zurnalar patlasın havai fişekler tililili... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Bir Emirdir
bu bir emirdir beyler biz çocukların gözyaşları yürekten yüreğe aka aka minnacık ellerimizle yazılı yüce bir emirdir savaşı durdurun beyler savaşı hemen durdurun ters ters bakmayın öyle yaşamak istiyorsanız eğer savaşı durdurun eyy salyasını üstümüze dökenler doymadınız mı, doymadınız mı kanımızı içmekten ellerim küçük, ellerimiz küçüktür diyorum size biz çocukların minnacıktır elleri bu mudur yoksa size güç veren ellerim küçüktür benim, ellerimiz minnacık kabzasından tutamayacak kadar bir silahın anlamıyor musunuz parmaklarım kısadır benim tetiğe dokunamayacak kadar kısadır parmaklarımız diyorum anlamıyor musunuz ellerimizin aksine yüreğimiz büyüktür biz çocukların konuşursam, konuşursak hep bir ağızdan dünyanın dört bir yanından yazarsam, yazarsak ve haykırırsak her yeni günde... bir oluşundandır yüreğimizin bir oluşundandır beyler bilesiniz bir tek o yüreğimizdir ki bizi ayakta tutar ellerim ufaktır benim size sesleniyorum beyler, ellerimiz minnacık ağzınızdan su mu akıyor, salya mı dişlerinizi göstermeyin bize biliriz o dişleri, biliriz kanla beslendiğinizi çoktandır biliriz beyler çocuklarınızı gönderin beyler anneleri tutsun çocuklarınızın ellerinden bizim mahallenin parkına gelsinler bombalarınız sizin olsun tanklarınız da... bu bir emirdir beyler babaları cani diye dışlamayız çocukları Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu da Hayat mı
ne belaymışsın sen kırmızı kalem kendini bağladığın yetmiyormuş gibi kara bir deftere beni de bağladın birileri çıkar yarın seni söküp alırlar alıp ta götürürler ak kağıtlar üstüne adımı çıkarır başkaca yazarlar ya ben bu karanlığın içinden çıkar mıyım sanırsın aklımda sen olmadan söyle bana hangi duvara tutunayım hangi dönek yüze hangi hor bakışa karaktersizce değer mi dersin bütün bunlara boyun mu eğmeli daha da mı ileri yoksa yalamalı mı postalı bir namussuzun söyle bana değer mi? ... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Devran da Çözülür
Kilit olur muydu kapaklara Sevincim, üzüntüm Yalnızlığa mı dönerdi, Yapraklara mı? ... Çözülür müydü bu devranın eli? Bir kuş kanat çırpardı Konmak için bacalarına Fabrikaların, Okul sırasına oturmuş Bir çocuk Bahar güneşinde Bir köylünün yanıbaşına. ... Gök yarılır Karanlık yırtılır Bir gülle Güneş Ve bir gün, Dakika dakika Mevsimler doğar İlk cemresinde henüz Ufkunda Karanlığın içinden gelir Ellerine, İsimsizdir yiğidin namlusu Ve kahramanca, Çözülür bu devran Çözülür Güneşin doğduğu yerde Bir başka mevsim... Bir başka gülüyor mavi Karanlıklar yırtılınca... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Film Başka Film
Bu Film Başka Film bu film başka film ne Diyarbakır’ı anlatır ne de İstanbul’u kalemim eğri, ne çare Madde Üç Yüz Bir ve kahrolası yağlı kurşun elden ele dolaşır bu film yeni film senaryosu başkadır bu filmin figüranı başka izleyicisi bambaşkadır yüzyılın utancıdır bu film yırtık bir ayakkabı görülür kanlar içinde, bereli katili tanıyan kamera ve ortaçağ zihniyeti karanlığa gömülür bu filmle ve de ayakta duran bir gazetecinin ‘kanınız temizlendi mi’ diyor kızı ve de boylu boyunca düşmesini beklerken toprağa Hrant'ları doğurur gün be gün O özgür Ermeni yüreği… Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Kara Toprak
ne zalim, ne zalim topraktır ki bu kara toprak inim inim iniliyorken kendi derdinden kanıyorken yarası her gün her gün biraz daha hala ne yüzle doğuruyor ki Dehaq'ları arlanmaz mı... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Senin Düğünün mü Oğul
Gün aşılırdı, Gün dağların doruklarında. Bense uzaklardayım Gece akar üstüme. Bir Anaydım bir Ana Yüreğimde taş değil Yürek taşırım yürek Yüreğim kıvratıyor beni, Alacaklar yine elimden Vakti gecede Kalleşce alacaklar Dokunmadan kapının ziline... Akan kandır, kan... Yetişemiyorum gözlerimin gördüğüne. Bırakmadım oğul bir damla gözyaşını Bırakmadım yere, Aktı Yüreğime serpilircesine aktı, Kinimi bilendi de aktı oğul Öfkemi bilendi... Gün aşılırdı dağların doruklarında Bense uzaklardayım Sıcaklığını saramadan doya doya Bir Ana gibi Vakti gecede çaldılar elimden Alçakca çaldılar Kır çiçeklerine sordum oğul, Tililiye durdum oğul Sevdiklerinin tümü Aklanmış sakalları Gelinlikleri ile Kirlenmiş sırt çantaları, Oyuncakları ile Koluma girdiler oğul. Senin düğünün oğul Bu da senin düğünün olsun Senin düğünün diyorum onlara Zılgıtlar içinde Zılgıtlar içindeyim oğul... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün Dünden de Ağır
Bugün, dünden de ağır öyle bir hava esiyor ki bugün bir kuşun sürüden kopması bir grubu arkasına takıp yolundan etmesi gibi Bugün, dünden de ağır öyle bir hava esiyor ki bugün bir kuşun sürüden ayrılması kendisiyle beraber arkasından gidenleri de alıp ölüme yatırması kadar ağırdır. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bura Kimin Yurdudur / Kafatasını Ölçmüyor ki Tabutlar
bura kimin yurdudur de lo lo lo kafatasını ölçmüyorki tabutlar iklim değişmiş, hava gergin mi gergin bahanesi karanlıkmış karanlığa yatanın aç gözlerini gel kardeşim, gel de gör şu çıplak yüreğimle birleşsin yüreğin zalimi vuran bir ışık olsun gözlerin ve ellerin korkusuzca dokusun adaletini insanca bir arada yaşamanın gel kardeşim, kimin yurdudur burası de lo lo lo yıldızlar yerli yerinde, güneş yerinde dağ yerinde, deniz yerinde taş yerinde, toprak yerinde… bırakıp da gitmedilerse bugüne kadar yaşamasını öğrenmemiz içindir bilesin her yıldız kavuştuğunda toprağa zulme karşı direnmesini bir insan gibi ve onursuzluğa, haksızlığa, adaletsizliğe karşı içinde filizlenen rengarenk sevileri, aşkı aşk ki yere düşmeyecek kadar da asi bu toprak ki günahını örtüyorsa zalimin zamanı mı olurdu yanan yüzüne bakmaya nasıl aldırmazki insan kirletilen bu dünyada adsız rüzgarların estiği dağlardaysa bir kulağı nasıl boyun eğerki haksızlığa, nasıl… hayattasındır, her şeye rağmen yere düşmüyorsan dimdik, binlerle ayaktasındır demektir bu dört bir yanında şu fani dünyanın bakışlarındasındır belki de bir çift kartalın söyle, durma söyle, kimin yurdudur burası, de lo lo lo hava desen kuru - su desen acıdır sen yoksan her yer karanlık, yalancı, korkak gözlerin altında vuruşmaya geldiğinde gecenin bir vakti üleşedursun kurtları bu memleketin, üleşedursun şimdi dil gerektir, mangal gibi bir yürek ki yerli yerinde bir çift sözü anlatmaya sen gibi, çiçek gibi, gül gibi gel kardeşim, gel de gör, de lo lo lo kafatasını ölçmüyorki tabutlar kapıların eşiğinde ağıt yakmasın kadınlar bilesinki aç, perişandır arkasındaki çocuklar onlar ki ekmek yerine, su yerine, sevgi yerine ağlamakla doyuruyorlarsa kendini hiç de hak etmedikleri nasıl utanmaz ki insan o mazlum gözlerden her damlası düştüğünde gözyaşının çığlıkların ortasına onlar ki savrulmuştur oradan oraya işte böyle bir dünyada yanıbaşımda görmek tutmak isterdim elini Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bütün Güzellikler Sancılı
Bütün güzellikler sancılıdır Doğum sancısındaki kadın gibi Kendi içinden yeni bir can doğurur Ak sütünle emzirir şefkatinle büyütürsün Arada da olsa sevilerin olur, kederlerin Aykırıcadır yaşamın, umulmazlıklardasın Yengilerin olur yenilgilerin de Çaresizliğini yeni yollara vurursun Şimşek bakışlı gözlerinle Kiminin korkulu rüyası, başbelasısın Kiminde bir heyecanın yaratıcısı Yüreğin sahipsiz ellerde mi kalır Fırat suyu öfkelinir yaban ellere Çocuklar çivi çakınca taştan evlere Topladıkları karanlıkları yakmak içindir Brusk yüklü çocuklar doğuyor habire Tepeden tırnağa aykırıdır bunlar Bunlar yeni günün çocukları Yüzleri neşeli... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|