![]() |
|
|
#121 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57969
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rüzgar, Derya ve Gönül
yüce ruhların mağarasından deryalar rüzgar alır, limanları süsler ılık meltemi. ufuklarda garip kesilmiş enginler kızıllaşmış tutuşmadan bedeni. hırçın dalgalar sahile vurur derinlerden sökülürken ............süt beyaz köpükleri, kızgınlığında estikçe deli rüzgar rıhtımlara dokunur parçalanmış bedeni. kıyılara çökmüş acayip bir karanlık yosun tutmuş düşünceden yeşil - mavi gözlerim o limanda sadece yalnızım bu gece sadece yalnız, yalnız bir gönül! ne kaldı bu sahilde hatırladığım mercan rengi denizin bu gece hayal gökyüzünde koşan bir yıldız oldum ufuktaki gemilerin ardından. ne tutkudur çınlayan kulaklarımda yüreğime sığmayan dizeler gibi demir atmış şahlanırken limanlarda eskimeyen dostane yıldızlar gibi. bu gece deryalara yenilirken kinlerim, sadece ve yalnız bir ruhum ben! kaybolurken dalgalarda ..............yaşam çizgilerim tutkuların esiriyim ezelden!
|
|
|
|
#122 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rüzgardı Zaman
çocukluk günlerimde, hep bir adım önümde rüzgardı zaman. belki çok iyi tanıyordu, yokmuş gibi izliyordu gelişimi gözünde. hür havamı kokluyordu, isyanları yokluyordu aceleci yüzümde. sanırım ki biliyordu, her gün umut veriyordu o yaşta bile.
|
|
|
|
#123 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sahte Yüreğin
yüreğimin kalemi ısrarla dolaşır sana ayırdığım boş sayfalarda, yeminlerim yıllarca hep oralarda seni sildiğim o taşlı ovalarda benim gözümde. çeyrek asır ok gibi saplanmış yürüdüğüm yollara, üzerimde izlerin bende bir yerlerde, rahmetine kavuşmuş bedenin hayatın hani başladığı yerde, vebalin - sahte yüreklerde kamçıladığın kapısız - sorularım cevapsız. açılıyorum kalemim oynadıkça... yüreğimde severim paslanmış yaralarımı, çomak sokarım kanadıkça senden uzak olduğum sürece, ruhumu, namusumla temizledikçe. yüreğim erirdi sevginin karşısında bilirsin - sende taşlandığı kadar, zaten mesafeli kaldı aslında aramızdaki oranlar. sevimsiz...kin ve nefret içinde intikamın kaldı kenetli sahte yüreğinde, sevmiştim seni ilk attığım adımlarda gözlerim hep seni arardı yokluğunda, kahramanım olurdun aslında hayali dünyamızda. büyümek isterdim senin gözlerinde, seninle büyümek - masallarda çizdiğimiz, seninle yürümek sokaklarda sırlarını gizlediğimiz... havuzu çizerdik hani yaralı gönlümüzde, evimizin arka bahçesinde, mısırların büyümesini beklerdik gece yarısında kuruduğunda dudaklarımız gündüzleri susuzluğumuzda, sağanak yağmuru özlerdik. yıllarca sırlarımızı gizlerdik umutların ilkbaharında, çetin kışları severdik sabah kahvaltısında dolunayın okşadığı gece kuşağında, kayak seferlerini özlerdik karlı sokaklarda. solak elimle yazdığım ilk şiirlerimi içimde bir yerlerde terk ettiğim, hani bana yıllarca ihanet ettiğin intikam seferlerinde bir sonbaharda, çekip gittin! yolların seçimi karışmış beynimde iyilik meleğim hala yüreğimde kararsız, imkansız nöbetinde. sevginin gücü küllenmiş, bir karış toprağın nefesinde kavuştuğun, hayatın başladığı yerde nefretin gücü yüreğinde vebalinde unuttuğun, arkanda sonsuza dek yalnız bıraktığın. kalemimin ucu ölümsüz dansında engel olamadığım, kanadım yaralı zaten ecelden, ben bir munis senin kanından senin kanın başkalarından! sağlığında sattın anlımızın terini hesabıma geçtin izlerini, unuttun, cemaat bilir musalla taşında mecazi kelimeleri...rahat uyu! ben zaten sevemedim içindeki sahteciliği. ben buradayım senin yokluğunda benim yokluğum orada hayal beni istersen, gönüllü giderim unutma sakın... gönül borcum var buralarda, seninki – meyal!
|
|
|
|
#124 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sararmış Sayfalar
aslında hep sevdim binlerce açık penceremin ardından, sararmış sayfalarda gizli ihtişamı... bir efsane gibi canlanır yalın gözlerimde, hayallerim gönlümde zengin. sayfalarda özgür en koyu endişelerim, güçlü sezgiler ve kavgalarım, doyum noktalarının sonsuzluğu... *******de kovaladığım. gönlümde taht kuran binlerce kahraman boyun eğdiğim, acizliğin kurbanı hissi, riyakar düşüncelerin esiri olma korkusu... okuyamadığımda. yorgunluğun ilacı okuduğum sayfalarda gizli, satır arası boşluğun gizemi, bitmeyen gece yolculuğun son durak kaygısı düşüncelerimde, uyku tutmayan *******imde, sırların gizlendiği gönül kavgası... ifade özgürlüğün doruk noktasında buluşan paylaşılan, düşündüren ve zengin kılan satırların dansı bir kitaba sığdıracak kadar.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|