![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tatar Kızı
Gönül düşünüyordu, taklide ne gerek var! Tarihimiz, varlığımız, milletimi yok mu? Asya, Avrupa ve Afrika’yı fetheden, Bizler değil miydik? Badem gözlerini süzdü Tatar kızı, Kalbi ve dudakları titriyordu. İnce, asil ve kibarcaydı, Sade ve kibardı giyinişleri… Bilgili olmasına rağmen; Çocuklar kadar saf ve cana yakındı. Daima Türkçe konuşurdu. Rusça ve Fransızca konuşur, Almanca da anlardı. Sulu boya resimleri bile takdire şayandı. Gözleri yüzlerinden önce güler, Bir kış elması gibi kızaran yanakları, Şahane gamzeler sunardı. Göğüsleri kabarır, gözleri dalardı. Yurdunu ve arkadaşlarını özlerdi. Bilirim, seni yolarla düşüren, Gönül derdi değil, millet aşkıydı. Bahar ince ve tatlı kokularını sunuyordu Laleler, iri ve yeni çiçeğe duruyordu. Yeşil ve ulu çamlar, Güneşe sarınmış rüzgârla sallanıyordu Milletim kılıç ve kalple yükseldi, Yine kılıç ve kalple yıkıldı. Yine bilirim ki! Cihanda, En çok çile çeken kavim, Türk kavmidir. Giray Han’dan şiirler okuyor, Aşk perisi, kalbini delik deşik ediyordu. Gönül seviyor ama belli etmiyordu. Gönül titriyordu… Ben yalvarmalıydım, gönül eğlenmeliydi. Ben ağlamalıydım, gönül gülmeliydi. Gönül bir kale olmalıydı, onu cesaret ve irfanımla Zapt etmeliydim ruhum memnun, gönlüm rahat olarak… Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Varsak Güzeli
Ey gül yüzlüm, çakır gözlüm; senin aslın nereli? Kıpçak, Varsak’la karıştı, kızlar alıp vereli Şu Balkayası’ndan geçtim, güzel ben seni seçtim Az bakışlım, al yazmalım, yolum yolun dereli … Avlağa’dan çıktım yaya, vardım da Eskiköy’e Kozanoğlu’ndan söz gelir, eskiyen yeni köye Gül yüzünde güller açsın, hoşça olsun şu gönlün Çam bardaktan su getirsen; içsem ben doya doya … Maşatlık’ta Meryem Ana, yanı uyuz pınarı Kız soyun Faraşa’dan mı? Suna boyun yukarı Bir yiğit gönül koyarsa, Zamantı kenarında Dilerim çok can yakmazsın, sözün gönlünde yarı … Ulupınar yaylasından elma ve erik gelir Yerköprü’den bir anayla iki de ferik gelir Söylesen gönül eğlenir, sevene güven gelir Bir yiğit sevdaya düşse; gönlü güverik gelir … Başındaki ak duvakla; şu Akkaya’dan geçsen Karar kılıp da benimle, ecel şerbetin içsen Ey Varsak, Varsak güzeli, seni alır giderim Koymam seni buralarda, beni kendine seçsen Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yakar Be Sevdan Beni
Sesinde yüreğimin Akardı gözyaşlarım İçimde kara sevdan Yakar be sevdan beni * Gece ay iner göle Sevene hayat çile Benden vazgeçsen bile Yakar be sevdan beni * Acılarla yoğruldum Açlıkla doyuruldum Sevdan ile savruldum Yakar be sevdan beni * Yüreğim de üşüsün Sevenin de düşüsün Türkülerin süsüsün Yakar be sevdan beni * Beni anlayacaksan Sessiz ağlayacaksan Kara bağlayacaksan Yakar be sevdan beni Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yamaçlarında Kalayım
Tanrıya dilekleri gibi Cennette melekleri gibi Sevdalı çiçekleri gibi Ön yamaçlarında kalayım Yağmurlar gibi üzerime Yağ da güzler yeşersin Güneşler gibi yüreğime Doğ da günler sevinsin Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yar
Aşk kancası gibisin Dal yoncası gibisin Suç mu güzeli sevmek Gül goncası gibisin … Sevgi arsızı ettin Gönül hırsızı ettin Sende aklım yüreğim Dünya gamsızı ettin … Ey peteği ballı yar Ey dilleri tatlı yar Severim hoş sohbeti Eyvanı çok katlı yar … Kara koç gibi yıkma Boş yere canım sıkma Bak düşüp bayılırım Öyle gülerek bakma Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yar Seven Hallı Olur
Güzel sözler söyleme Benle gönül eyleme Bir hoş oluyor gönlüm Sözle sazla gürleme … Sevenler arsız olmaz Güzeller yarsız olmaz Benim de sevdiğim var Ticaret karsız olmaz … Peteğim ballı olur Çiçeğim dallı olur Yâri sevmek neyine Yar seven hâllı olur … Koç gibi adam yıkarım Boş yere canlar sıkarım Kandıramazsan beni Daha çok can yakarım Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğimden Kan Damlıyor
Vatan hani anamızdı, kaldı mı ana Her gün ölüm her gün kıyım, kıyılır cana Vatan seven geçmişini rahmetle ana Yüreğimden kan damlıyor bak hele gülüm … Ulu Hakan - kızıl sultan demediler mi? Vatanın sevenleri hor görmediler mi? “Devlet malı deniz” diye yemediler mi? Yüreğimden kan damlıyor bak hele gülüm … Erenlerim feryat eder, hiç duyan mı var? Doğruları herkes bilir, hiç uyan mı var? Yiğitlerim fakir düşmüş, hiç gören mi var? Yüreğimden kan damlıyor, bak hele gülüm … Şehidimin kemikleri şu görmedin mi? Sırtımdaki son kazağı, sen örmedin mi? Musul, Kerkük, Karabağ’a yüz sürmedin mi? Yüreğimden kan damlıyor bak hele gülüm … Vatan uğrunda şehittir, dedem ile nenem Bilir misin zaman nicedir, bir garip menem Günüm geçmez asra döner, be her bir senem Yüreğimden kan damlıyor bak hele gülüm Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zindana Döner
Bir yanda tasa bir yanda keder Bin kaygı başa ihsandan heder Heder insanı yaşamdan eder Güzelim dünya zindana döner … Her gönle sevgi yüreğe nakış İçten tebessüm gönüle nakış İnsan anlarsa sevdiği yanlış Güzelim dünya zindana döner … Kırılır kolun kırılır başın İsyana döner tıkılır naşın İnat içinde boğulur yaşın Güzelim dünya zindana döner … Aşka tutulur akıllar susar Sustukça aklın aklına kusar Dönmez dilleri içine pusar Güzelim dünya zindana döner Hasan Kocamanoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|