![]()  | 

| 
	 | 
| 		

| 
		#1 | 
| 

Aşmış Üye 
			![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007 

Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts 
Üye No: 44033

İtibar Gücü: 57931  
Rep Puanı : 34658  
Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 

Fal 

Hasret görürüm hasret...günlerin aynasında... Ayrılık var...iki vakte,kadar Böyle çıktı falım yamandır halim Fincanın... senden uzaklaşan yolları var... Hiçbir umut ışığı sızdırmıyor telveler Yüreğim kabarmış...haberim varmış... Falcını sözleri beni kahreder Ayrılık ne beladır, etrafımda kem gözler Bu aşka sevgilim değmiş ki nazar... Ayrılık var...iki vakte kadar. Hazırlan yüreğim...iki vakte kadar Tez zamanda, ayrılık var Çıkarmış dediği; falcı kadının... Adı gibi bilirmiş...okurmuş geleceği... Adını bile yazmış, savurduğu baklalar... Parayla sattı bana, ayrılığı... falcılar...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#2 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 

Fortuna 

*Fortuna:Talih Tanrısı Gün uzar,yüzyıl olur... Yıkılır üstümüze...bir gün daha, -Bir,yüzyıl- Tutup orta yerinden başlarız, hayata... Yada, en sonundan... Yaşanmamış, çocuk şiirleridir:yazdığımız... Yaşanmamış mutluluk resimleridir:çizdiğimiz... Yada,yarım yamalak gülüşleriyle, Tutku dolu,büyücek gözleriyle, Soluk,yırtık fotoğraflardır...sakladıklarımız... Günlerin,doludizgin koşusunda Nedir,her an değişen; biz, kimiz? Kırık bir iskemle,yalımlanmış bir masa, Emayesi kelleşmiş:bir eski soba-boru... Yaşamın içinden sökülüp; ama...yaşayan bir kaç nesne... Hepsi...umuda karşı kazanılmış; zafer alayları, Dahası zafer anıtları... Okumayı bilmeyen gözler ve utanan ellerimiz... Demir asa,yürürüz; gösterilen çizgide. Salyangozca bir iz bırakarak; geride... Ki,ömür diyorlar adına; biliyor musun? Kaybolmuş bir erekle,tükenmiş bir yürekle... Kızıl kan,Hiroşima,ölümcül ve nükleer... Yaşatır faciayı...sakat doğan bebekler... Bir kan yumağına dönüşür Dünya; umarsız; Dişler gıcırdatılır; nefrete bileniriz. Arsız pis gülüşler; çirkef,duman,kir... Bak,bunlar:Frengili fahişelerdir... Bunlar da:Yarınsız bir dünyanın,çocukları... Herşey...evet,herşey; umut kırıcı; ey...Aziz Fortuna! .. Çoktan küllenmiş...sevgi volkanlarımız...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#3 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Gece 

Bir el çekti fermuarını Kentin dar sokaklarının üstüne yine simsiyah giydi gece,elbisesini Beyaz bir çocuk onu görünce Dedi ki:aaa...bu zenci de kim? Kötü adam yükselip bir balonla gökyüzüne Kuvvetli kollarıyla yakalayıp güneşi Yuvarlayıp götürdü ve okyanusa attı...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#4 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Gece Böcekleri Öttü 

Gece böcekleri öttü Ay usanmış,yıldızlar bıkkın,dinlemekten... Sol gözüm seyriyor, nedense Kabuslara yenilmiş zavallı uykum Ve...beynimde süren gece, Dışarda ateş böcekleri, İçerde sigaram yanar... Zaman gözlerinin içinde kaybolur. Ve...ben sana kuruluyum artık. En amansız saatlere kurulu, zembereğim Bunalırsam gözlerinin karanlığından, Kendimi akrebimle öldüreceğim...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#5 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Gece Duyuşu 

Sokak nefes almıyor,sessizlik savruluyor dört yana. Parça parça dağılmış,ürkek karanlıklar... Penceremdeki ışıktan korkuyorlar... Düşmüyor yapraklar yere, İçimde; çılgınca esen rüzgara inat... Kırıyor içimdeki aynayı,seni savuruyor. Kalbimi yaprak yaprak alıyor ağaçlardan; ama... Kıyasıya üşüyorum ortasında gecenin... Kapkara elleri üzerimde, gecenin... Yıldızlar bir yanar bir söner; gözlerimde... Uzaktan, dalgaların sesini dinlemeli... Kulaklarımda yankı yapmalı,gülüşün... Bu kışta-kıyamette... Odama...yaprak yaprak...dökülüşün...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#6 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Gecekonduda Olay Var 

Topyekün,şu mahalle... Benim...dedi. Mersedesli, Kel,kerli felli,iyi giyimli... Göbekli adam...yaşlı gecekonducu Abdurrahman Efendi’ye... -Ama...Beyim...Ben, Yıllarımı verdim,bu viraneye...burası evim...herşeyim... Etme,döndürme beni, deliye... Nasıl dönüşürüm... bundan sonra,yaşlı bir avareye... Gecekondumdan ayrılamam:O...benim bağam... O benim sarayım! ... Israr etme, ne olur...git Alla’sen işine! .. Şart olsun ki... seni ben...şuracıkta... Şu işçi ellerimle... Sarılıp; boğazına...Allah yarattı, demem... Yıldırımlar çakıyordu,gözleri...vallahi...ben bile, korktum! ... Ne yalan söyleyeyim... Nasıl,korkmasındı...mersedesli Karun Bey? Hızını alamamış,hala söyleniyordu... Topuklayan mersedesin ardından. Rüzgarından... kelimeler... savruluyordu, Öyleyken; Karun Beyin, Kulaklarına ulaşıyor, Beynine... varyoz gibi... vuruyordu: .......Çatısına,gençliğimi astım; sallanıp durur... Bahçesine sevdiğimi gömdüm...-Mezar yeri alacak,para mı var? - Günlerimi ördüm; duvarlarına...Tuğlam yoktu... Terimle kardım harcını...su,yoktu Sırtımda taşıdım çimentosunu...yol yoktu... Ağustos böceklerinin ışığında okudum; Asker Ali’mden gelen mektubu... Rüzgarlarının bir tekini değişmem... Senin klimalarına... Git beyim, git! ..Allahaşkına! ... Yolunu düşürme bir daha! ... buralara...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#7 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

*******in İçinden 

*******den bir gece...huzura hasret kalbim İkircikler içinde,çalkantılı bir deniz... Söndürülmüş feneri... liman ne yönde kaldı, Hangi fahişelerle... beklediğin denizci? Kavuşmalara kurulu olsa bile... tüm saatler Sevda bir an duraklar...özlemler otoparkta... Gözlerin tam karşımda afişlerde... duvarda Yaşları biriktirir, kabararak yağmurda... *******den bir gece...içimde sen uyursun... Açık saçık rüyalar, dökülür düşlerinden. Gölgeler gizlerine mutlaka ortak olur Mutlaka birileri unutur kendini, sende... Hınçla dolar yüreğim,öfkem büyür... giderek Sevgimi bıçaklarım... yeniden dirilterek... *******den bir gece...sen içimde uktesin... Erişilmez bir star...sarhoş mezelerinde. Saloş meyhanelerde,izbe sokaklardasın, Arsız, pis gülüşlerle; iğrenç dudaklardasın... Kirlenirsin yüzde yüz,düşünceler de bile... Ben burada seninle... söyle sen, kimlerlesin? *******den bir gece...seni unuttum sanma... Gölgem diye...bildiğin; bendim... o, yanındaki... Senin kafan iyiydi,hiç farkında değildin... Musallat oluverdi bir sokak serserisi... Elindeki bıçağı saplanınca farkettim. Pişman bile değildim,ölürken de, inan ki... Seni kim koruyacak? Artık, gölgen...silindi....  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#8 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Geceyle Gelen Afrodit 

Geceye çağrılısın Beyaz bir güneş gibi, Topuklarında yıldız Rüzgarda yanan yüzün… Bedenini incecik beyaz bir tül örterdi Sarmaşık bitkileri kıskanırdı, Gizli ve kaygısız sarılışını. Zaman usulca geçti değip dudaklarına Ne süngerler uyandı, Ne inciler kapandı altında denizlerin… Öyle yoğundu ki, sarı yaprakları yerin Bu, mevsim… Rüzgarların beşiğidir artık. Denizin oynaklığı tüm körpe vücutlarda Cam kesiği parmaklar Gülün pembe rengidir Ufukların ardında ateş gözlü canlılar… Gün doğarken kaybolur Gizemli ve değişken,yapısı Afrodit’in.  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#9 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Geçen Zaman 

Gökyüzünde bulutlar dizilidir Nezaman baksam...pırıl pırıl, Gözlerin gönlüme çevrilir... Ben sevmekten korkmazdım o zamanlar Senin(s) de, gözlerin şen... Tarardı saçlarını hafif bir rüzgar. Öylesine maviydi ki gözlerin, Mümkün değildi silmek...ufkumdan... Bense... zamana düşman...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#10 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Geldin 

Geldin sen, güneşin ışıması gibi... Geldin... saçlarında buharı,trenin... Geldin, kömür ve istim kokusuyla Geldin ayağının tozuyla... Geldin... yeni renklere bulandı ortalık Bahçelere yepyeni baharlar geldi Seninle yenilendi her şey Eskiler bit pazarına... Geldin, taze yağmur yüklü bulutlarla Peşinde ilk yaz bahçelerini sürükleyerek. Umutlandım,mutlandım neşelendim Ne de, özlemişim seni... Geldin gönlünde havasıyla gurbetin... Özlemleri söndürdün, isli kandillerden. Geldin... fal açmayı bıraktım, Kahve köşelerinde,iskambillerden... Geldin içimde havalandı kuşlar... Anılar yeşerdi fotoğraflarda... Geldin sen...ben,çiçeklendim Hazırladım kendimi, bahara... Unutuğum bir şeydi, yaşamak... Yuvaya dönen kuşlar gibi, Geldin... bir yaşam getirdin dudaklarında... Ben... ölmeği erteledim...  | 
| 
		 | 

| 

![]() ![]()  | 

| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |

| 

|