![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kız Men Seni Sevirem (Azeri Derlenmiş Türkü)
Köynümce sevdim seni, Eşkınnan oldum deli, İnan Mecnuna döndüm, Seni sevdim,seveli. Kız men seni sevirem, Yar men seni sevirem, El sözüne inanma, Vallah seni sevirem... Sevgine inanarak, Gerçek aşık sanarak, Kerem gibi yanarak, Kız men seni sevirem. Kız men seni sevirem, Yar men seni sevirem, El sözüne inanma, Vallah seni sevirem... Sevgin üreyim yağar, Günbe gün derdim artar, Ferhat'ın eşkı kadar, Kız men seni sevirem. Kız men seni sevirem, Yar men seni sevirem, El sözüne inanma, Vallah seni sevirem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kilidi Yara Verseler (Derlenmiş Türkü)
Kavağın dallarına gız, Uzayan kollarına, Can kurban canım kurban gız, O şirin dillerine. Kilidi kilidi bulsalar, Kilidi alıp gelseler, Açıp gönül kapımı, Kilidi yara verseler... Kavağ uzanır dalda gız, Yar göynüm kaldı sende, Sen buradan gideli gız, Gözlerim galdı yolda. Nakarat. Kavağ dalında güzel gız, Gönül sevince güzel, İki kalp arasında gız, Sevda olunca güzel. Kilidi kilidi bulsalar, Kilidi alıp gelseler, Açıp gönül kapımı, Kilidi yara verseler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kim Anlar! ...
Doğumda var olmak, ölümde gerçek Her şeyi anlatır doğada çiçek Öksüzün,garibin gönlünü tek tek Alıpta göğsüme dizsem kim anlar? Gün oldu zamanı gömdüm mezara Gün oldu akıllar çıktı pazara, Hep telaşlı ömür aynı manzara, Sabrın kafasını yüzsem kim anlar? İçten içe yanar aşkın düğümü İnançsız çözülmez işin düğümü Aklımdan geçeni, düşündüğümü Söylersem kim dinler, yazsam kim anlar? Ellerimi açsam semalara dek, İbadetler etsem sabahlara dek, İstesem Mevlam'dan sınırsız dilek, Yaratan'dan gayrı derdim kim anlar? .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimdir Öğretmen?
Çorak yerlere hayat veren yağmur, Dikenli çalılar arasında açan gül, Bilgiği,sevgiyi yayacak olan yel, Aydınlığa açılacak yoldur öğretmen. Çaresizliğin yok olduğu yerde ümit, Zorbanın,yobazın yüzünde tokat, Cehaletin önüne çekilecek set, Ulaşılmazı başaran eldir öğretmen. Aşıklarımızın sazlarında tel, Yurdumuzun dört yanında konuşulan dil, Bayrağının dalgalandığı yerde nefer, Mazlumları kucaklayan koldur öğretmen. Korkunun var olduğu yerde yürek, Çaresizliğin güçlendiği yerde bilek, Çıplak ayaklı çocuklara gelecek, Vatanına aşık kuldur öğretmen. Geleceğe yön gösteren rehber, Ülkesi için çalışan hizmetkar, Geçmişiğle gurur duyan vefakar, Haksızlığa karşı kalkandır öğretmen. Yunuslar,Akifler gibi şair, Kaynağı tükenmeyen nehir, Hayatını öğrencilerine adayan, Çevresine ışık saçan mumdur ÖĞRETMEN. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimsesiz Çocuk...
Gece ayazdan buz kesmiş ellerin, Kör karanlık içinde kör olmuş gözlerin. Kaldırım kenarında kıvrılmış yatan mendilci çocuk. Gözleri ağlamaklı,sırtında yırtık bir gocuk... Karlar yağıyor üstüne çalacak kapısı yok, Buz kesilmiş,şaşkın bakıyor kasvetli tasası çok. Süzüyor annesinin yanındaki çocukları,gözleri dolu dolu, Toplumun aymazlığı mı,nedir bu işin sonu... Binlerce sokak çocuğu sahipsiz,kimsesiz çaresiz, Artıyor artık tinerciler,kapkaççılar,toplum çaresiz. Kendimizi onların yerlerine koyarak bir daha düşünmeliyiz, Böyle devam ederse sokaklarda daha çok olur kimsesiz çocuk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Komşu Kızı(Türkü)
Komşu evler yan yana, Bir üz dönder bağ mene, Bu göynümün suçu ne, Kader bağladı sana. Sevirem men sevirem, o yeşil gözlerini. Sevirem men sevirem, o şirin sözlerini... Komşu kızı in yola, başında yeşil vala, Güller çiçekler serem, Senin geçtiğin yola. NAKARAT Komşu kızı atlıdır, bu göynümde kitlidir. Dodakların bal şeker, Dilin baldan tatlıdır. NAKARAT |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Konuşamıyorum Dilim Dolanır.
Çocukça sevdamla bağladın sana, Sana varmam için yolum dolanır. Seni sevdiğimi söyleyecekken, Ayağım tökezler,dilim dolanır. Hele birde o gün seni görmezsem, Bu gönlüme teselliği vermezsem, Hele birde bir işaret almazsam, Akmak için gözde yaşlar dolanır. Aklımdan çıkmazsın düşünmesemde, Senin adın vardır dertte,tasamda, Seyfet derki resmin gönül masamda, Kırılacak diye aklım dolanır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkuyorum Ben
İnsanların halini sormaktan korkuyorum, Güler yüzlü olmaktan,gülmekten korkuyorum, Sırları gizlemekten,bilmekten korkuyorum, Hep doğruya,yalnışla gitmekten korkuyorum, İbadet,itikatte riyadan korkuyorum, Yerli,yersiz görünen Rüyadan korkuyorum, Bilmeyerek kul hakkı yemekten korkuyorum, Mahşer günü verilen cevaptan korkuyorum, |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkuyorum!
Dünya için koştum durdum Hep boş yere kafa yordum Geleceğe hayal kurdum Boş yaşamdan korkuyorum... Hak yolunda kalamdım Salih bir kul olamadım Hayattan tat alamadım Ben yanmaktan korkuyorum Ömür bitti, sıhhat geçti Gençlik geçti hayat geçti Bunca zaman boşa geçti Ben ziyandan korkuyorum Çok şükür ki, imanım var Tövbe için zamanım var Affeyleyen Rahman'ım var Kul hakkından korkuyorum Seyfet der tövbe ederim Sen bağışlamasan nederim, Geldim sana Rabbim derim Ben yanmaktan korkuyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koy Bu Sevdayı
Hak yolunda çoşar akar dururum, İstersen bir nehir say bu sevdayı. Manaviyat yüklü bir sır gibiyim, İstersen kalbine koy bu sevdayı... Dağ yamaçlarından akan sel gibi, Bunları toplayan ummanlar gibi, Ülamalar gibi,Alimler gibi, İlim hazinesi say bu sevdayı... İlahi emirler başım üstüne, Yazdım nakış,nakış göysüm üstüne, Selam,selat olsun Allah dostuna, Seher yelleriyle sal bu sevdayı... Bu canıma korkak yürek yüklemem, Hakkı Hak bilerek halktan saklamam, Öldüyümde tören,çelenk istemem, Duayla kabrime koy bu sevdayı... Boynum kıldan ince Allah yolunda, Kiramen katipler sağ ve solumda, Sevdayla yüklüyüm senin yolunda, Ya Rabbim rahmetle al bu sevdayı... O günde çevirme bizi şaşkına, Merhamet et Ya Rab sana düşküne, Peygamberin Muhammed'in aşkına, Seyfet der bedenden al bu sevdayı |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|