![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözler
Gözlerin gözlere yansıttığı kadar hiç, Anlatabildiler mi? .. Her dökülüşünde gözlerden gözlere, Bırakılanlar kadar Berrak olabildi mi? Hiç bir söz.. Neden yorgun düşeriz? Bir an yeşil, Yada birden bire Maviye çalan gözlerden süzülen O bir damlanın anlamını çözerken. Aynı gözlerdir hep, Donmuş bir fotoğraf karesindeki gibi Yaşar dururlar, İlk bakılan anın tazeliğiyle. Gözlerin verdiğini Neden hep arar dururuz? Neden gözbebeklerinin pırıltısında Kamaşır durur her aşk? Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerimin Sana Bir Borcu Var
Gözlerimin sana bir borcu var. Senin gözbebeklerine aşk pırıltısını ilk onlar Bıraktılar! .. Seni aldattılar! .. Damla damla, Kirpiklerinden süzülen damlalarınla, Tüketirken seni; Uçtu uçacak derken dalından, Ürkek, Serçecik yüreğinde, İmkansız bu aşkın ateşini onlar Yaktılar! .. ……. Gözlerimi düşürürsem şimdi ben gözlerinin içine Biliyorum, Çaresiz; Seni bir daha asla, Görmemek Var! .. Bağışlanmak için Başka ne yapabilir insan? Söyler misin? Bir ucunda ölüm de olsa, Değmez mi bu dilâsa gözlerine Ey yar? .. …… / İşte hulâsat-ül hulâsa. ___________________________ D i l â s a : F. s. Avutan Hulâsat-ül hulâsa: Sözün sonucu Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerinde Tükettim
Sözlerimi gözlerinde tükettim Kimi anlamdı neleri çekip çıkardığım Belki de boş bir çığlığın sesi. Kirpiklerinin pırıltısındaydı yakarışım. O gece gözyaşınla sessizce, Sözlerim damla damla aktığında Yanaklarına; Dizinin dibinde uykuda Düşlerimin kan teriyle çalkalanmışım. Faydası yok iç çekmelerin, Ne gözlerde ne de sözlerde Boşuna aramak; Nağmesi tükenmiş bir şarkıda Kalan son izimizi. Tılsımı bozulmuş bir aşktan Bil ki kavuran kızıl alevler! .. Yakmakta ikimizi. Her ağlamanda sözlerimi İşte uğruna can koyduğum Gözlerinde tükettim... Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerinde Bir Ölebilsem
Bir defacık da olsa Sen, Gülümse/Sen Ve Gamzelerinde bir ölebilsem o an keşke; Ölümüm, Senin O göz bebeklerinin Derinliklerine yerleşebilse... Dilerdim; Ki Gözlerini, Ben gibi Aşkla her sevebilenine Her zaman, Tatlı Bir ürperiş olabilsem! .. Gözlerinde bir ölebilsem Sol yanağında birer Diğerinde ikişer Bahar Açtıran, Her bir gamzelerinde bir ölebilsem! .. Ey Yâr! .. İşte sende, Böyle Seninle kalabilsem, Sonsuz Ve Bahtiyar! .. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerini İstiyorum
Gözlerini esirgiyorsun benden, Ben gözlerin siz edemem ki senin. Konuşmadan, Her gün her saat, Her an bana bakan gözlerini istiyorum… Neden senin bende başka-başka gözlerin yok? .. Başka anlarda ve başka yerlerde, Baktığın, O siyahi ve buğulu Halka –halka, Birden bire ve gittikçe, büyüyen gözlerini istiyorum... Kısılan kirpiklerinin arasında ...Ve bazen damlalar akarken ...Ve bazen sevinçten kamaşırken, …Ve kızdığında ki bakışlarınla, Birbirine dolanan Gözlerini istiyorum... Gözbebeklerini, Evet senin, ama sende kalan, Sana emanet edilmiş, Bana ait gözlerini istiyorum... Her şey içimden nasıl da birden Gözlerin olup dökülüveriyor! .. Bundadır ki mutlaka bundandır. Hani seni her görünce nedensiz Heyecanlanır da, Bir başka hal olurum, İşte o zamanki bakan gözlerini istiyorum... Kimsin sen? Neden beni benden gözlerinle alırsın? Alırsın da götürürüsün. …Ve söylesene. … Ve seslensene. … Ve sessizce de olsa, Bir ses veren gözlerini istiyorum… Hadi Hoş geldin! .. De ki bana. Bende kalan düşlerinle, Gecemi sabaha, huzurla açan, Ben senin O gözlerini istiyorum… Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerinle Sevebildin mi
Sen bir kadını, Gözlerinle sevebildin mi? Dokunmadan, Kırpışan kirpiklerinde nemlenmiş bulutları Rüzgarına katıp, Islanmış dudaklarında gezdirebildin mi? Akşamları her çöküşünde içine bir hüzün, Hatırladığın oldu mu Yanaklarından süzülen damlaları? Okşarmış gibi onu, Çok uzaklardan yüreğinin kafesinde var olabildin mi? Bir kadına verilebilecek en güzel lezzeti, Tenini sağarmış gibi incitmeden Ona yaşatabildin mi? Gecenin bir vaktinde ....Ve en arzulanan o anda, Ağlayışlarında bulundun mu? Kulağına 'Seninim' diye fısıldayan Bir kadın, Gözlerinde salkım salkım dökülen Bir sevda çiçeği gibi açtı mı hiç sana |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül
Sesin düşünce, Yani senin sesin birdenbire düşünce, Dağlarımın arasında köpük köpük akan çağlayanlar oluyorsun; Sesin ve sen kırmızı bir gül, Bin zamanların ey kadife seslisi, Seni sevdiğim O aynı mevsimlerimde Hep sen olacaksın biliyorsun. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülle Dans
Kırmızı/Yeşil/Mavi dallarda açan her gül Dans eden rakkasenin vücuduna dolanır Gülle dansın bu hazin öyküsündeki bülbül Çalınan şarkının nağmeleriyle soluk alır Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülümseme
soluk aldıkça kabaran kuşun gagasından düşer bir damla çiçeğin yapraklarına bahar tazeliğinde şen şakrak bir gülümseme merhaba ve hoş geldin denir yeniden döndükçe insan şiire soluk aldıkça çoğalır söz çoğalır cümle dört mevsim yedi renkle evren bir bilmece .. kadın adama bakar adam arkasına bakmadan yürür yüzü utancında kırılan gülümseme soluk aldıkça şiirle Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülümserine
Hüznün darağacındaydı Oynaşır dururdu muttasıl, Zaman. İlim yürüdü Su 'ya şimdi, Güller atmalar ...Ve rengarenk çiçekler. Gülümserlerdi. Zamanın art yamacında yoksul kaldı hüzünler ...Ve paramparça edilen darağaçları! .. Su 'ya şimdi, Güller atmalar ...Ve rengarenk çiçekler Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|