![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Normal İnsanlar 2
kelimelerin dna larıyla oynayarak, yüklediğin anlamlarına üfür gitsin rüzgarla birlikte... başı boş bırak çuvallasınlar hayatta... elektronlar gibi başıboş hatta birilerinin kanser olmasına sebep olsun radyasyonlu cümlelerin... niye böyle yapıyorsun, neden hep kavgalısın ki.. neden normal olmuyorsun, normal insanların arasında durduğun halde neden onlarla anlaşamıyorsun ki... değil başucumda onların kelimeleriyle yaşamak, başımın içinde taşıyorum belki söylenen ve yapılanları ondandır. güneşi göremediğim zamanlarda daha iyi hissetmektir belkide suçum. yada ne biliyim kayan her bir yıldıza sevinmemdir onları sinir eden şey bilmediği halde ve istemeden yüzen bir kişi gibi olmak çok da kolay ve hoş değil aslında düşünsene boğulmak istiyorsun aslında kendini atmışsın denizin karanlık boşluğuna yüzmeyi de bilmiyorsun en güzeli ama boğulamıyorsun ve sanki mecburiyetten yüzüyorsun nasıl bir mecburiyet olabilir ki bu, yaşamaya mecburiyet mi yalnızlığa mecburiyet mi sevmeye mecburiyet mi yoksa bu nasıl sevgi hem hiç normal değil normal insanlar için hiçbir şeyin normal değil zaten bir karıncayı düşün, kendini ne kadar kasarsa kassın taşıyabileceği ağırlık kendi ağırlığının elli katıyken ki en güçlü hayvandır karınca bu anlamda anlamadın yine dimi, nasıl anlatılır ki bu fil ile karıncayı düşün bi istersen hiçbir fil kendi ağırlığının elli kadını taşıyamaz ki normal insanlar ama bir karınca taşıyabilir ben.... Simurg_b (Ö.D.) Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Normal İnsanlar 3
Sıradan olabilmek varmış aslında, harfler gibi sıraya girebilmek gerekiyormuş bazen sıraya girerken de ne anlama geldiğini düşünmemek gerekiyormuş demek... Düşüncesizlik iyi bir şeymiş hatta çok da rahat olunuyormuş... Hatta mümkünse özürlü ve hasta olabilmek de olmalıymış ki rahat edilebilinsin... Güçsüzlük baş tacı edilmeliymiş hercai bünyelerde mutluluğun sırrı yük taşımamakmış... Öylesine free takılmak ki kendi yükünü bile taşımadan bir başkasına atıvermek en iyisiymiş Hafifletiyormuş insanı... İş yoğunluğu, hayat mücadelesi, yaşam savaşı ıvır zıvır kafaya takılanlar şunlar bunlar dert edinenler bir kenara itilmeliymiş meğerse... Hatta mümkünse bu tür iş ve uğraşlarla hiç muhatap olunmamalıymış... Öküz gibi birde hadım edip bedenini ve ruhunu da mal mal yaşanmalıymış... Yaşanmalıymış... Mutlu öküzler yalnız ineklerle dolu olmalıymış dünya... Bir gün bir şehri gezmeye gitmiştim... İlginç bir şehirdi tarihiydi eskiydi eskimeyendi... Ama en ilginci de nüfusun iki katı kadar eşek yaşıyordu şehirde... Aslında eşekler yaşamıyordu sadece varlardı.... Ne demek şimdi bu eşekler sadece var öküzler ve inekler mi yaşıyor demek istiyorsun yani... Anlayan anladı boş ver sen... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oynadığın Oyunlar Adına...
Kuklaların bir bir oyun kuracak sana Hayatını havale edeceğin tanrılar da öldü Af dilemek bir hayal artık İt pislikleriyle yaşlanacaksın... Oh olsun oynadığın oyunlar adına Saçlarına doladığın umutlar adına Yaşadığın cehennemin hep sürsün Öldürüp attığın canlar adına... Yediemin deposundan gönül alınmaz hacizli Çünkü bedeli çoktur açıktan artırılmaz Ağlayanın malı gülene yaramaz derler ya Sahipsiz sevdaya haciz konulmaz... Öyle bir kapı ki çalınır ancak Mucizeyle belki açılır birkez Girmek zor bilirim ama Sonu imkansız hiç çıkılmaz... Bir kavga bu savaş gibi Atılan yumruk sayılmaz Arzulu tutkulu sarılınır da İnat işte anlaşmaya varılmaz Gün gelecek tüm oyunlar bitecek Bir çift eski ölü yeni bir hayat edecek Sen şimdi karalar bağla rahmine Tüm deliler bir gün benimle bayram edecek... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm Kokacak Yine
suratsız çardakların en ücra köşelerinde sömürülmüş yüzler duygu yalakalığı yapıyordu saçmalamıştı hayat yine saçma saçma konuşmuştu karanlık rüzgar nerdeydi güneş neden küsmüştü sorun birkez daha sorun sorun kelimelerde miydi harfler miydi batan yoksa harflerin toynaklarımıydı acıtan acımış mıydı hayat yoksa yoksa yok mu saymıştı sorunsuz kelimeler ayyuka çıkınca cümleler dangalakça gülümsüyordu birde gözler görmek istemeyince gönül küsmek istemeyince istemeyince sorun sorun siz sorun cezalar bitecek birgün ölüm yağacak yerden göğe doğru ölüm boğacak yerdekileri de göktekileri de ölüm doğacak rahimlerden ölüm ölecek yeniden... suratsız çardakların en ücra köşelerinde ölüm kokacak yine sessizce gelecek yine ölüm sonra sessizlik ölecek yine... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümün Ötesinde Ateş Duruyor
Yaktığın yerde durmuyor ateş Külü dahi bir yangın oluyor... Şekilsiz çiçeklerin Neşe veren yaprakları Yanmak için gönüllü oluyor.. Sen bile unutmuşken sebebini Can pervaneler Kendine sebep buluyor Soğuk şehirlerin Parlak sokakları Mecnunlara çöl oluyor... Hayat bir savaş Yaşamak umut olmuş Yürüyene Düzlükler yokuş oluyor Öyle büyük bir ateş ki bu Uzak durana Dünya cehennem oluyor Canan bile geçiyor candan Tüm canlar Harman oluyor... Dönüp duran kainat şaşkın Ulaşmak için Bir de zaman duruyor Güneş kıskanıyor da halini Bu kez gece doğuyor Uslanmıyor işte deli gönül Her seferinde hep böyle oluyor Ölümün ötesinde ateş duruyor... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümünde Var Sende! ..
Ceset cesareti var sende Unutulmak bahanen Kazdığın mezarlar Yaralar yüreğinde... Mutsuzluk görünmez kelepçe Üzüntüler anlamsız Ettiğin dualar Ölümün de var sen de... Farkettiğin senin çemberin Çırpınışın beyhude Gördüğün dünyalar Kaderin de var sen de... İçine büyüyen yarasın Merhem de var sende Bilmeyenler göremez Cennet de var sen de... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Önün Arkan Ebe Sobe Mi?
Süslenemeyecek kışların Çetelesini tutmamalı Zor baharlarda... Kaltaban rüyaların Komik yorumları Neden ağlatıyor beni? .. Telvesi mi az bu ömrün Yoksa fincan mı dar.. Bir fincanda bir kalp neden çıkar... Yoksa gönlün mü yok.. Fikrî atık gömmüşler Beynimin arka bahçesinde... Bakıp duruyorum ben Bir hamiş iliştirilmiş Yorgun doktorların beyaz önlüklerine... Hangisi benim notum Ruh doktorum sen misin Sevgi... Sahi Sen bu kelimenin neresindensin? .. İçinden mi... Yanından mı Önün arkan ebe sobe mi... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öperken Kaybolan Sevgili! Bırak Hislerimle Gideyim....
Kendini yaşadığını Seyrederken görmek Hayat mıdır? Yoksa Her şey seyirlik mi? Sahne mi dünya? Öperken kaybolan sevgili Dudağında kalan tad İzini bulamadığın yara Acıyan yanları peki Peki ya Geçtiğini sandığın zaman Yok oluyorsa Daha önce aynını yaşadıkların Hep tekrar mı hayat? Yanılsamaları Yok saymasak Yaşanmayacak gerçekler nerde? Var kabul ettiğimiz Rüyalarımızda mı? Tüm dünya rüyadaysa Uyanınca ne yaparız? Cehennem mi? Seyrettiğimiz halimiz O da burada mı? Yoksa Sonsuzlukta mı? Aklım almıyor görünenleri Gözlerimden korkuyorum Yalan söylüyor gibi Ama İçimdeki his Gizli olan tek gerçekte Saklıysa Ve aranmıyorsa Sadece var deniyorsa Yeter artık Sıkıldım sahnede Oyun seyretmekten Başka rol verin Onu seyredeyim Ya da bırakın Hislerimle gideyim... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ötelerden Gelen Bir Dünya Var! ..
Ötelerden Gelen Bir Dünya Var! .. Bir bebeğin buğulu gözlerinden bakar öte dünya... Geçmişini ve geleceğini görürsün bir anda. Dağılmamış mahmurluk mu dersin, ya da henüz kaldırılmamış perde mi; tam göz bebeğinin üzerinde... Hatta belki de hangi renkle bakayım dünyaya diye karar verememiş gözbebeklerindeki tüm renklerdir bu hal... Bir bebeğin soğuk elleriyle hatırlarsın ölümü... Giderken olduğu gibi gelirken de soğuk olunuyor demek... Ya da dünya sıcaktır belkide cehennem gibidir de biz farkında değilizdir. Gelip gidenler anlatmaya çalışıyordur... Bir bebeğin ağlamasıyla saçılır sadefinden inciler... Akmayı yeni öğrenen her bir damlada –ki henüz doğmuş bebeğin saflığını düşününce, onun yüreğinden gelen bir damla gözyaşı için diyecek söz bulamıyorum- acziyet vardır, çaresizlik, el değmemiş özlem vardır ve kinden kararmış ruhlara acıma... Bir bebeğin kokusuyla çıkılır o makama... Vedalaşan meleklerle önce evrenin merkezine oradan da miraca... Belki de cennet gelmiştir içinde özünden bir parça... Bir bebeğin teniyle uçar kelebekler sonsuza... Kıskanır gelincikler de küserler hayat veren toprağa... Krizantemler bile çat diye çatlar da, dünyanın kirlettiği, cehennemin kavurduğu eller, her yanına dokunmak ister hissedebilmek için... Dağılmış saçları, kızarmış yüzü, mahzunluğu ve her an ağlayacakmış gibi büzülen dudaklarıyla yeni başlamış bir hayat durur ellerinin arasında... Belki duran zamandır; küçülür dünya, o minik bebek büyürken sen her aynaya baktığında... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Parçaların Bütünü Yalnızlık...
Gönlümden gül çalarken, aç olduğun için bunu yaptığını bilseydim... Bir gülden elde ettiğinle bir ömür doyacağını düşünebilseydim... Kan ter içinde kalana kadar koşmazdım peşinden yalnızlık... Özlem de verirdim yanında... Ziyaret için geldiğini sandığım o mezar taşının başında... Fesleğenlerden neden almadın yalnızlık... Bir kişilik yemek yapmak çok zordur bilirim... Misafir olurdum sana... Çocuk seslerinden katık yapardım ben de yalnızlık... Günler ölmeden, yıllar doğmadan geçmez yalnızlık... Zaman sağır ve dilsiz... Umut sevap gibi kapkara gözlerimde yalnızlık... Dertler deniz gibi, yüklenmişim omuzlarıma... Sana da can veririm gir içime yalnızlık... Güneş göz yaşı dökerken yıldızlar telaşlanır... Karanlığın ardındaki ışık yalnızlık... Çekip gitsem bu bedenden ait olduğum yere... Parçaların bütünü yalnızlık... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|