![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dilerim Hüsranım Olmazsın
Hep yalnızlığa arkadaş Hep yalnızlığa sırdaş Karanlıklarda yalnızlıkla Sarmaş dolaş Yalnızlık sarhoşu ben Ve gelmeyen Özleten sendin Sadece sen.. Bütün sokaklarda bana seni bekleten. Şimdi geldin canım Şimdi varsın nazar boncuğum Özlediğim sendin Hep beklediğim Umarım Dilerim hüsranım olmazsın. Artık kaldırmaz bu gözler Ardından hıçkırmayı… Artık kaldıramaz bu yürek Geri dön diye yalvarmayı Gözlerine bakmamayı yaşayamaz Saçlarını okşayamamayı bu eller Taşıyamaz.. Dilerim, Dilerim aşkım Ben gidinceye kadar benimle kalırsın Özlediğim Beklediğim hep sendin Dilerim Allah’tan Hüsranım olmazsın. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dinle
Bana arkadaşını söyle Kim olduğunu söyleyeyim Sıkılma sabret beni dinle Dinle bir nasihat vereyim. Adam iş başında bellolur Adam adama muhtaç olur Sabırla koruk helva olur Dinle bir nasihat vereyim. Kılavuzun karga olmasın Sırma saçlıdır kel ölmesin Bırak dost hep acı söylesin Dinle bir nasihat vereyim. Kim kimin çukrunu doldurur El elin eşeğin zor bulur Tavuk komşuya kaz görünür Dinle bir nasihat vereyim. Körle yatan şaşı kalkarmış Korkaksan kar zarar olmazmış Her dostun bir kusuru varmış Dinle bir nasihat vereyim. Mum dibine ışık verir mi Öküze boynuz yük gelir mi Öpülecek el öpülmez mi Dinle bir nasihat vereyim. Para dediğin elde kirdir İman ile para kimdedir Selle gelen yelle gidendir Dinle bir nasihat vereyim. Yatağı güzelse aslandır Çalışmayan akıl paslanır Yere bakanlar korkulandır Dinle bir nasihat vereyim. Ağaç kurur insanlar ölür Su akarken testiyi doldur Edep edepsizlerden gelir Dinle bir nasihat vereyim. Kargayı besle oysun gözün Altın ise az çıkar sözün Keskin olma çatlamaz küpün Dinle bir nasihat vereyim. Komşunu satın al ev alma İyilik yap onsuz da kalma Çok az söyle yalansız olma Dinle bir nasihat vereyim. Kar kuytuda para cimride Misafir kısmetli gelir de Ektiğindir geçen eline Dinle bir nasihat vereyim. Bir acılı meyvedir sabır Tatlı dil yılanı çıkarır Tembel daima akıl verir Dinle bir nasihat vereyim. Bir ağızdır bin ağza yaygın Büyüğü ye söyleme sakın Hep en sonunda gelir aklın Dinle bir nasihat vereyim. Bekle vaktini baş kesilmez Turgut bu bir nasihat vermez Allah’tan umut hiç kesilmez Tüm dostlara sağlık dileyim. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyarbakır
Garip yer burası Tarih gibi duruyor surlar Sessiz Dicle’nin yanında Yeşil yeşil büyür Pijama giymiş karpuzlar. Garip yer burası Kapılar her yanda, çift, tek Bayanları çok modern Giyilen golf pantol Yahut pantol etek. Garip yer burası Her evin altından su çıkar Gece gündüz demez Daima çalışır Suyu çeken motorlar. Garip yer burası Yuvasında leylekler, baykuşlar Akşam olur olmaz Uçmaya başlar Vampir olmayan yarasalar. Garip yer burası Bizim oralarda kar olur Beyazdır Palandöken kış, yaz Kar çiçeklerinin de vakti değil Oysa burada çiçekler beyaz. Garip yer burası İnsanların çoğu kahvelerde pinekler Bir yanda ciğer kokuları Öte yanda uyumamı bekleyen Sivrisinekler. Garip yer burası Her eski evin içinde avlu var Odalar taştan Yazın sıcak girmez içeri Kışın korur insanı soğuktan. Garip yer burası Cahit Sıtkı, Otuz Beş Yaş demiş Ziya Gökalp neler döktürmüş surlara bakarak İnsanları çok fevri Boş yere çok canlar dökülmüş. Burası garip yer Delikanlısı delikanlılığı bilir Dost diyerek sevmişse eğer Dostu için Severek ölmesini de bilir. 1984 Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyebilsem
Mührü çözülse de dudaklarımın 'Seni sevdiğimi bil! ', diyebilsem Hasretle dökülen yapraklarımın Yeşerirdi hepsi ' Gel! ', diyebilsem. Bir melek inerek çözse dilimi 'Gönlünü gönlüme sal! ', diyebilsem Yüzünde tebessüm, tutsan elimi Öpüp dudağından 'Bal! ', diyebilsem. Saçının teline kurban olurum 'Gözünden hüznünü sil! ', diyebilsem Süzülen yaşlarla bekler dururum 'Seni bekleyeni bul! ', diyebilsem. Bülbüller sesine, diline hayran 'Güzelim, benimle Gül! ' diyebilsem Aşkımla tutuşup “Sen! ” diye yansan 'Her şeyi bırakıp gel! ', diyebilsem. Ağlarım feryadım seninle dolu 'Gelip yüreğimi al! ', diyebilsem Durdur fırtınayı sustur yağmuru 'Ne olur benimle kal! ', diyebilsem. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyorum ki
Diyorum ki, Güneş bir kışın hasretiyle parlıyor, Baharı yazayım, bahar gelmiş Olmuyor, nedense içim buruk, Mısralarıma hüznüm damlıyor. Diyorum ki ne güzel, Toplayıp bütün çiçekleri Öyle gelmiş bahar, bak, Durma, anlat diyorum Kozalarından çıkacak kelebekleri. Ağaçlarda çiçekler rengârenk, Henüz açmamış gülleri anlat, Kulak ver, dinle, Yapraklarla sohbet eden Yanık sesli bülbülleri anlat. Diyorum ki, Güneşin rengini göbeğine takmış papatyalar, Bütün renkleri çiçeklere katmış, Berrak bir gökyüzünden Sabırsızlıkla gelmiş bak bahar. Diyorum ki niye hâlâ için buruk Ne var? Gözünle bak bahara gönlün şenlensin, Sımsıcak türkülerle için neşelensin, Gönülle bakılınca bahar olmaz ki bahar. Diyorum ki, Ağaçları, çiçekleri, arıları, dereleri kazan Bak işte her yer süslendi, At gitsin karamsarlıkları, Hep güzel günleri hatırla, onları an. Diyorum ki, at içindeki boşluğu, Gönüller güzelleşsin diye yapıldı bu makyajlar, Ayrılıkları unut, Diyorum ki, düşmesin bir daha mısralarına Hüznünden damlalar. Biliyorum, diyorum, En güzel haliyle geldi amma bu bahar, Her güzellikte bir parçanı unutmuşsun giderken güzelim, Dayanamaz onları görünce, Göz ağlar, gönül ağlar, mısralar ağlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyorum ki:
Diyorum ki, Bir boşluk sarmış ruhumu, Her gece ayrı çırpınırım... Sabahlara dek hatıra olur, Sayfa sayfa Acımadan yırtılırım. Diyorum ki, Yıldızları görmez gözüm, Gözünde ışıldamayınca... Güneş bile mahzun doğar, İnanmıyorsan bak Sen yanımda olmayınca. Diyorum ki, Yalnızlığımın tam kalbine Vur, bir daha vur hançeri Ölsün, silinsin dünyamdan Bir daha girmesin gönlüme ne olur Yalnızlığın bütün biçimleri. Diyorum ki, Yanımda olmayınca Ne sıcağın tadı var, ne soğuğun, Yanımda olsan diyorum, *******ce koklasak, tadına varsak, Tadamadığımız şu mutluluğun. Diyorum ki, Avuçlarım boş, Yokluğunu takmış bütün parmaklar, Yanımda olmayınca, sen olmayınca Bütün aynalar beni bırakıp İnan bir kimsesize bakar. Diyorum ki, Bir defa karşıma çıksan, gülümsesen Ne olur, ne olur Bir gece yarısı, ya da bir şafak vakti Gitmemek üzere gelsen Ve hiç gitmesen... Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doya Doya Söyleyemedim
Başımın tatlı belası, gönlüm oldun Bir türlü dokunup sana, seni sevemedim Yılların yalnızlığını attım omuzlarımdan Seni sevdiğimi Doya doya sana söyleyemedim. Tutamadım ellerini Saçlarını koklayamadım, öpemedim Yanaklarını okşayamadım Seni sevdiğimi Doya doya sana söyleyemedim. Seni sevdiğimi Sabahlara kadar haykırmak istedim Mehtap uyumasın istedim sevda çığlıklarımdan Canım seni sevdiğimi Doya doya sana söyleyemedim. Dudaklarım hasretinden alevlenir Her gece rüyamda sana gelirim Saçlarında dolaşan sıcak ellerim. Anla artık seni sevdiğimi Doya doya sana söyleyemedim. Olur ya bir gün tutarsam ellerini Gözlerine bakarak o zaman derim Gözlerin bana her şeyi söyler, bilirim Bir tanem seni sevdiğimi Doya doya sana söyleyemedim. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dua
Sızısı içimi yakar derinden Koru ya Rab’bim derdin beterinden Yüreğimde bir kor sebebi meçhul Beni mahrum etme n’olur sevginden *******im ömür gibi gelecek Yalnızlığım seninle tükenecek Bahçeler üstünde tümsek güllenecek Beni mahrum etme n’olur sevginden Korku içimde, bir maskede neş’e Odiçin gitmek isterim güneşe Kıskançlık içimde güldeki eşe Beni mahrum etme n’olur sevginden Değişir duygularım gibi beden Yıllar geçerse ben bir gün gülmeden Ölür isem bir güzeli sevmeden Beni mahrum etme n’olur sevginden. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dualarımız Onlarla Olsun
Karadan, havadan, Bizi yok etmek için denizden geldiler Aldılar yanlarına çelikten silahları Mehmetçiğin başına Ölüm olup yüklendiler. Kan gölünde bir savaştı bu Su yerine içtikleri kandı Etrafa dağılmıştı eller, kollar, başlar Unutulan bir şey vardı Mehmet için candı, burası vatandı Uğrunda şehit olmak şerefti, şandı. Hangi savaşta yenilmişti Hiç esir düşmüş müydü Mehmet Aç kalmış sırtlanlar gibi saldırdılar Ne vicdan vardı düşmanda ne merhamet. Öldüler, öldürdüler Bir defa daha aldılar derslerini Bilememişlerdi bütün Mehmet’ler Şehadeti tadacaklarını bilerek Akşam almışlardı abdestlerini. Şimdi savaş bitti Geldikleri gibi gitti gelenler Geride bizler kaldık Haydi canlanalım diyorum Uyumasın Alp-Erenler Daha çok çalışıp layık olalım Utanmasın bize bakıp da Bizim için şehit olan Mehmetçikler. Dualarımız onlara kavuşsun Hiç unutmayalım, hep analım Mekânları Cennet olsun Ruhları Huzur bulsun. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dudak Renkli Gül Yaprakları
En kuytu köşeler mekânım olmuştu Sabahın battığı yerde bekleyişlerim dururken Beni seninle görünce gün ışığı Ben hayallerimi Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Göğsümdeydi en karanlık sisler Hep hasretine oyalar işlenmişti Hiç vuslatı olmayan vedalardan, Ben bekleyişlerimi Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Mevsimler şaşırmıştı sen geldiğinde Güller zamansız açmıştı Hasretin susmuştu türkülerde Tarifsizliğini tarif ederken rüyalar Ben, umutlarımı Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Yağmur damlaları dans ediyordu Çöller gül bahçesi olmuştu gülücüklerinde Gökkuşağı duygularıma düşmüş, Yanardağlar yanar olmuştu dudaklarında, Ben, öpücüklerimi Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Çok kısa sürdü bülbülün gülü koklaması Ayrılık kızılı bir damla yaş aktı goncanın üzerine Yıldızlar kadardı artık yıldızların gazabı Hatıralarda hep okunan bir mezar taşı oldun Ben gözyaşlarımı Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Kahrından çırpınarak öldü tüm gelecek Hasret bir hançer oldu, yüreğime saplandı Gök kuşakları hüznünden karardı her gece Ben ölümlerimi Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|