![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Silmiyor Kaderimi
Sana söyleyecek çok şey var ama, Beni dinleyecek vaktın olmuyor. Bu günlerde bende neşe arama, Yardan uzak kaldım, yüzüm gülmüyor. Gözlerim yol bekler, kulağım seste, Çiçekler toplasam, gül deste -deste, Adın çıkar aldığım her nefeste, Haftalardır beklerim, yar gelmiyor. Su akmıyor, aşk çeşmesi kurumuş, Gözümün yaşından seller yurumuş, Hasretinden karlı dağlar erimiş, Yar, elinden çektiğimi bilmiyor. Yüm gözünü, görmesinler ışığı, Yandırırsın benim gibi aşığı, Boş kaldı elimde sevda beşiği, Adadım canımı, gelip almıyor. Avcı olsam çıksam dağın başına, Yüzüm sürsem toprağına, taşına, Kurban olsam gözlerinin yaşına, Kara yazmış kaderimi, silmiyor. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sitem Eder
SİTEM EDER Bülbülü kafese koyup da gitme, Sesini duydukça, gül sitem eder. Ulaşamaz sevdiğinin yanına, Bülbül ötmek istet, dil sitem eder. Her gün bakıp yollarına kul olmak, Hasretinden, yanıp yanıp kül olmak, Gözlerinde yaşlar olunca ırmak, Aktıkça ıslanan, yol sitem eder. Gördünmü yananı kış ortasında, Hayal mı görünür, düş ortasında, Sevgi ile iki kaş ortasında, Konduramadığın, gül sitem eder. Tüter durur, viran olmuş ocağı, Mutlu olmaz, her an boştur kucağı, Kalplere dikemez sevda sancağı, Kavrulup durdukça, çöl sitem eder. Harap olur, gönül denen durağı, Ayıramaz yakın ile ırağı, Takvimden düşünce en son yaprağı, Elemlerle dolan, sal sitem eder. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söz mu Aldın
SÖZ MU ALDIN Seni çağırdığımda, 'belki yarın' diyorsun, Yarın var olduğunu nereden biliyorsun, Saadet'i bizlere imkansız kılıyorsun, Yarını yaşamaya sana söz veren mi var, Yoksa yüreğim gibi seni özleyen mi var. Dur_durak bilmiyorsun, koşuyorsun hız ile, Zordur sana yetişmek yorgun düşmüş diz ile, Hayalını sararım kalbimdeki giz ile, Yarını yaşamaya sana söz veren mi var, Gönlünün bahçesinde başka gül deren mi var. Hatıralar- hayaller bir birine eklendi, Sanma çok kalacağız, kervanımız yüklendi, Özlemin, sevgi dolu yüreğime saklandı, Yarını yaşamaya sana söz veren mi var, Yolunu benim gibi başka gözleyen mi var. Gününü gün etmeye hiç meramım olmadı, Bırakıp da gidenler, döndüğünde bulmadı, Vuslata ermek için zamanımız kalmadı, Yarını yaşamaya sana söz veren mi var, Gözlerin yarınlarda, beni gör diyen mi var. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Susuversek Olmazmı
SUSUVERSEK OLMAZ MI Gönül bağım burcu - burcu kokarken, Yüreğimi, aşk ateşi yakarken, Bakışların şimşek gibi çakarken, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Kuşlar cıvıl cıvıl gökte uçuyor, Gözlerin gönlümü, delip geçiyor, Güldükçe yüzünde güller açıyor, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Gönlümün bağında goncasın, gül sun, Öyle bakıver ki, gözlerin gülsün, Güldükçe dört mevsim bahar olursun, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Hayat denilen şey, bir damla su dur, Aşk, gönlümün tükenmeyen süsü dur, Dile gelen yüreğimin sesidir, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Çıkmaz yüreğimden, gözümün nuru, Yol açtın kalbime, gönlünce yuru, Olurmu sevgilim aşkın gururu, Konuşmasak, susuversek olmaz mı. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Suya Düştü Umutlar
SUYA DÜŞTÜ UMUTLAR Sevgi yağıyordu başıma senle, Şimdi hicran yağdırıyor, bulutlar. Dünyâ toz pembeyken, bir tek busenle, Yine suya düştü, bütün umutlar. Yıldızlar yok oldu, göz kırpmaz artık, Kayan yıldız gibi, sonsuza aktık, Aşk ışıklarını boşa mı yaktık, Şimdi suya düştü bütün umutlar. Elemle geçmesin ömrün son demi, Bir kez ara, estir sevda meltemi, Yola çıktı,aşkı götüren gemi, Şimdi suya düştü bütün umutlar. Keklik olsan, avcı vurur, kaçamam, Şahin olsam, yükseklerde uçamam, Sevgisiz, cennete kucak açamam, Şimdi suya düştü bütün umutlar. Önce gelip ateşleri yakarsın, Bağdaş kurup, yanışına bakarsın, Kalbimi eline alıp sıkarsın, Şimdi suya düştü bütün umutlar. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tabiat Uyanıyor
TABİAT UYANIYOR Bir deniz sin yüğeğimde, kiyiyi döven, Bir ırmak sin, çağıl - çağıl çağlayan. Sen yetr ki gül birtanem, Ben olayım senin için ağlayan. Nehir ol, çağla, Irmak ol, taş, Yeter ki olmasın gözlerinde yaş. Hasret pınarını bilirmisin, Menziline erdikçe kurur, Gel.... Gönlüme ak birtanem, Yüreğimin yangınlarını söndürür. Bir seher sin irem bağında, Ulaşmak zor. Gelmezsen sönmüyor yüreğimde kor. Gidiyorum dedim, küsüyorsun, Bir bilsen sensiz gitmek, Yalnızlığı, bir de bana sor. Uçtu yine gönlüm, karanlıklara, Yarasalar gibi, Çırpınıyor. Seni düşünüyorum, gözlerim yaşlı, Gönlüm kanıyor. Aç artık kır çiçeğim, bahar geldi, Tabiat uyanıyor. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Taş Olsaydım
TAŞ OLSAYDIM İpek gibi kalbi nasıl taş ettin, Beni koyup el gönlünü hoş ettin, Gittin ele, ayakları baş ettin, Niyetim yok benim, başın olmaya, Gelmiştim, bastığın taşın olmaya. Demedin ki girme, kalbim boş değil, Seninle bir türlü gönlüm hoş değil, Gördüklerim hayal değil, düş değil, Niyetim yok, kara kaşın olmaya, Gelmiştim bastığın taşın olmaya. Bıraktın gönlümü dört mevsim hazan, Şimdi yüreğimde kaynıyor kazan, Sen oldun güzelim oyunu bozan, Niyetim yok, gözde yaşın olmaya, Gelmiştim bastığın taşın olmaya. Yıllardır dolmadı çektiğim çile, Ateşe atladım hep bile - bile, Gülmüyor, albüm de resimler bile, Zorlamadım, senin eşin olmaya, Gelmiştim bastığın taşın olmaya. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tükendi Çağım
TÜKENDİ ÇAĞIM Ufkum kararıyor, sönmüş kandilim, Gidiyorum, sallanmıyor mendilim, Özlem şarkısını söylüyor dilim. Çiçeklerim soldu, tarumar bağım, Felek kötü örmüş, çözülmez ağım. Şafak vaktı, tan yerinin kızılı, Bakmaya gücüm yok, gönlüm sızılı, Kaderime kara yazı yazılı. Felek kötü örmüş, çözülmez ağım, Mevsimler değişir, hep karlı dağım. Dört mevsimi sonbaharda topladım, Yıllar geçti, derdi derde ekledim, Ömür boyu, gurbet yolu bekledim. Mevsim değişse de hep karlı dağım, Hazanlarla tükendi gençlik çağım. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vade
V A D E Bugün yine hüsrana daldı gönlüm, Gözyaşım kurudu, artık akmıyor. Biçare gurbette karadır yolum, Dost bildiğim, hiç yüzüme bakmıyor. Güneş doğmaz oldu, ******* uzun, Bitmedi, gitmiyor gönlümden hüzün, Ümidi mi kalır, gülmeyen yüzün, Dönüyorum, ateş beni yakmıyor. Ümitlerim suya düştü, ıslandı, Sevgilerim, kuytularda paslandı, Yorgunum, sanmayın gönlüm uslandı, Dört mevsim, hayatim hasret kokuyor. Bir kıvılcım yakar koca ormanı, Ateşiyle kurutuyor ummanı, Felek böyle yazmış, benim fermanı, Yollarımdan, kara bulut kalkmıyor. Sıla özlemini tel tel işledim, En kötü günümde, yarı düşledim, Karaları bağlamaya başladım, Ne diyeyim, vadesiz can çıkmıyor. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vurdum Duymaz
VURDUM DUYMAZ Hazandan mı gönlümde solan güller? Yoksa başımda ki, kara sevda mı? Yanıyor yüreğim, ne bilsin eller, Nasıl yaraladın, yıktın sevdamı. Önce yazarlarmış kaderimizi, Ayrı ayrı yazmışlar ikimizi, Çok özledi yine gözlerim sizi, Gönlümde kanayan yara sevda mı? Herkes bir alemde, biz bir alemde, Yürekten silinmez, bir tek kalemde, Yalnız çekiliyor dert de, elem de, Bilmedim bu yangın, har' a sevda mı? Çiçek, çimen bile yaşar ve ölür, Bizim gibi ayni havayı solur, Ateş düşer, kalpten kalbe yol olur, Yangın olup, soktun dara sevdamı. Mahşer günü gibi başımda sesler, Hep fırtına, bora, dağılmaz sisler, Hasretin, özlemin aşkımı besler, Vurdum dumazlığın, yorar sevdamı. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|