![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Müjde
Dağıtın bu müjdemi,dağıtın siz herkese, Mahrum olurmu acap,Allah diyen bir kimse. Biz islamı yaşasak,acılar son bulacak, Bütün ülke bir anda,zilletten kurtulacak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mümine Sabır Yakışır
Vel asr suresinde vardır sabrın iç yüzü, Bizlere bir emirdir Yaratanım'ın sözü, Sabreyleyerek güler,gerçek müminin yüzü, Emirler öyle ise, Hakka boyun bükmek var, Düşünüp sabretmekten başka,ne çaremiz var. Yaptığımız tüm işler sabır ile aşılır, İnsanın gönülüne,sabırla ulaşılır, Düşmanlıklar yıkılıp,dostluklara karışır, İyiliği emredip,iyiliği yapmak var, Güvenip sabretmekten başka ne çaremiz var. Sabredipte sonunda selamete çıkarız, Sinirli anlarımızı,hatırlayıp güleriz, Sabretmenin sırrını daha iyi anlarız, Şükrederek Rabbime,emirleri tutmak var, Seyfet der sabretmekten başka ne çaremiz var |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Namaz
Namaz mümine miraç,namaz sancıma ilaç, Kalbimin cilasıdır,başımda nurdan bir taç, Yaratan der ey kulum namazda riyadan kaç, Bütün ibadetlerin padişahıdır namaz. Namazda Hak sözlerin güzelleri söylenir, Tüm kötü davranışlar,namazla engellenir, İbadetler,ihlaslar namazla güzelleşir, Müminlerin gönlünün tek sultanıdır namaz. Ötede sorgu,sual ilk namazdan sorulur, İhlas ile kılmışsa mükafatı verilir, Yaratan izniyle o kul Cennetlik olur, Müminin taşıdığı tek beratıdır namaz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasıl Ağlamaz! .....
Bunca acıya sitem edip üzülüp, Gözünde yaş varken nasıl ağlamaz. Ruhun kıskaçlarda horca büzülüp, Kalbinde his olan nasıl ağlamaz. O'nu üzmelere, hiç kıyamazken, İncitmekten korkar, uyuyamazken, Bir anlık hasrete, dayanamazken, Kedersiz çocuğa nasıl ağlamaz... Bunca zülüm batar, dikenler gibi, Uykusuz *******, kabuslar gibi, İnsan ruhsuz kalmış, yetimler gibi, Bunca olanlara nasıl ağlamaz... Günahsızlar savaşlarla yok oldu, Güçlü olan haddin aştı,çok oldu, İnsan azdı,insanlık sa yok oldu Akan kanı gören nasıl ağlamaz. Hey zalim İsrail tüm vebal sende, Bunca günahkarın, bedduası sende, Zalimlik,zülümlük katliam sende, Bunca zülmü gören nasıl ağlamaz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasıl Sevdiğimi Anlamadın mı?
İçindeki sevgini anlat diyorsun bana, Nasıl özlediğini söyle diyorsun bana, Kelimeler yetmiyor, anlatmaya her şeyi, Nasıl sevildiğini hala anlamadın mı? … Sevmedi kimse seni benim sevdiğim kadar, Kerem bile yanmadı benim yandığım kadar, Kıskandırır aşığı içimdeki duygular, Nasıl sevildiğini hala anlamadın mı? … Hasret kaldım sevgine susayan toprak gibi, Dalında buruşarak kuruyan yaprak gibi, Düşmüyor dudağımdan adın bir ezber gibi, Nasıl sevildiğini hala anlamadın mı? … Hangi amaç uğruna bunca cefa çekildi, Söyle neyin yolunda ömür feda edildi, Söyle sevdiğim söyle, kim bu kadar sevildi, Nasıl sevildiğini hala anlamadın mı? … |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Gereği Var
Arı kovanına çomağı sokma? Düşman kazanmanın ne gereği var. Dört yanında varken bir çok engerek, Risk alıp satmanın ne gereği var... Düzenbazlar kurmuş alemde düzen, Pekte az değildir düzeni sezen, Ner de hakikati okuyup yazan? Doğruyu bulmanın ne gereği var... Fertler kendisince doğru değilse, Şerefsizler kadar cesur değilse, Bana necilikler hep var olmuş sa, Boşa üzülmenin ne gereği var... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Kulların Var
Yalan yanlış üç beş ayet öğrenmiş, Anlamadan yeni anlamlar katmış, Mucize sırrını kenara itmiş, Ekranlara çıkan ne kulların var. Çağdaşlık der, çağdan haberdar olmaz, Asırdan bahseder,gerçeği görmez, Yoktan var edenin sırrını bilmez, Nankörlük içinde ne kulların var... At gözlüğü takmış asla dinlemez, Maddede takılmış manayı bilmez, Bakar lakin kördür,gerçeği görmez, Kalbi katılaşmış ne kulların var... İnançlı görünür,inancı yıkar, İbadet edene,hoyratça bakar, Fırsatın bulunca evini yıkar, Riyakar,sahtekar ne kulların var... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Oldu Bize?
Sözle davranışlar aynı gitmiyor Söylenen söz birbirini tutmuyor, Herkes malın yemin ile satıyor, İslamda bu var mı,ne oldu bize? İnsaflar atıldı,mazlum itildi, Arsızlar çoğaldı,canlar satıldı, Hırsızlık revaçta her yere daldı, Dinde yeri var mı,ne oldu bize? 12.02.2006 Kapkaççı her yerde,hapcı köşede, Çocuklar ziyanda o küçük yaşta, Bir yanlışlık vardır,böyle gidişte, Rabbim böyle mi der, ne oldu bize? Maganda sahada,mafya ekranda, Her kes gayri meşru kazanç peşinde, Helalı bulmak zor,ekmek aşında, Dinin emri bu mu,ne oldu bize? Öğretmen Seyfet der bu böyle gitmez, Dinini yaşayan o yola sapmaz, Hakka gönül veren kötülük yapmaz, Çare hep kaçmak mı,ne oldu bize? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Oldu!
İnsanları üzdü kırdı ne oldu? İnsan hiç sorar mı kendi kendine Yazar çizer olup sığmaz bendine Övüldü,sevindi,güldü ne oldu? Çevrede herkese taş atıp durdu İyi yaptım diye hayaller kurdu Sansı yaver geldi hedeften vurdu Şöhret oldu sinir gerdi ne oldu? Boş şeylerle darbe yedi bu sıhhat Yanlış tutum ile olurmu cihat? Kendi almaz ele verir nasıhat Yol göstedi örnek verdi ne oldu? Şimdi değil eskidende şer idi Özgürüm ben hayat budur der idi Araştırdı, yaptıkları kor idi Şimdi doğru yola girdi ne oldu? Hiç bir yemiş tatlı olmaz ermeden Fert kendine çeki düzen vermeden Suçlarını tahlil edip görmeden Eli gördü, kendi derdi ne oldu? Öğretmen Seyfet der derine endim Yazdığım şiirde kendimi gördüm Gerçeklerle yüzleşecek ben idim Gecen bunca zamanıma ne oldu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Sandın...
Seraba aşk diye neden aldandın? riyakar sözlerin süsüne kandın hem sen beni yaktın, hemde sen yandın Garibin sabrını umman mı sandın... Mazlumun ahı kimsede kalmaz Sevgide yanlış zaman asla olmaz Sevdanın içinde suçlu aranmaz Bunlarıın suçlusu benmiğim sandın... Sana artık kapıları kapattım, Bundan sonra arka plana attım, Zannetmeki yaptığını unuttum. Hesabını veren benmiğim sandın... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|