![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Elvan
Elvan elvan kokar yollar Nerde benim gülüm elvan Orda biter bütün yollar Hasret bana zulüm elvan. Sevdim seni kır çiçeğim Senin ile güleceğim Bekle beni geleceğim Hasret bana zulüm elvan. Çoğu gitti azı kaldı Bugünlerin nazı kaldı Yazmaya çok yazı kaldı Hasret bana zulüm elvan. Hicran acı bir ızdırap Garip der ki haller harap Yar önünde olam turap Hasret bana zulüm elvan. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() En Güzel Bahar
Dudaklarının rengi aksetmişti güle Yanaklarında nar çiçekleri Boynunu büküp tekrar Uykuya hazırlanırdı Seni gören kar çiçekleri. Sen bahardın benim için Her çiçekte sen vardın Gökyüzünde ışıklar oynaşırdı Rüzgârlarla gelir Itır olur yapraklarca kokardın. Seninle doluydu her günüm Bekleyişlerim seninle süslenir, bezenirdi Bazen bulutlara arkadaş olurdu sevdam Masmavi zemin üstüne beyazlarla Hep kendi resmini çizerdi. Varlığın güzeldi, varlığın kadar Bazen çiçeklerde seken bir kelebek Bazen dudaklarını sindirmiş bir gül Bazen salınırken bir sağa bir sola Çiçekler fışkıran bir etek. Mübarek *******ce vuslat duasıydın bazen Bazen bir tül kalınlığında uzaktaydın Gri bir duman olur bacalardan tüter Bazen rüyalarıma girer Kolların açık bana koşardın. Biliyor musun Gelmeyecek, gelemeyecek olsan da varsın Biliyor musun Yaşadığım sürece yaşadığım, Yaşayacağım en güzel baharsın. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Engel
Beyaz bir yelkenli açılmış ufka Fırtınalar engel, dalgalar engel Öpücük izlerin yaprakla vak’a Söz söylenecek de, dudaklar engel. Saklanır elbette masum bu sevda Kavuştursun n’olur rüyada Hüda Ne maralda gözün, ne de ahuda Söz söylenecek de kulaklar engel. Saracak belini sıcacık eller Güzeli haykırır şu suskun diller Bülbüle görünse ne olur güller Söz söylenecek de firaklar engel Haberin getirir uçan martılar Sevincim yükselir semaya kadar İki kelimedir hep sana bakar Söz söylenecek de ulaklar engel. Güle yakışır gül, her yan kırmızı Koklayamadım ya, içimde sızı Gecenin gündüzün üzgün yıldızı Söz söylenecek de, sunaklar engel. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erzurum'u Çok Sevirem
Erzurum’u düşündüm dün gece Eskiden yiğidin harman olduğu yerdi Şimdi nasıl bilmirem Görmek istirem Gitmek istirem Gidemirem. Şabakhane’yi, hele Dabakhane’yi nasıl özlemişem Daracıh merdivenlerinden inmeyi Yazın soğuk Gışın sıcak akan suyuyla Öpüşmeyi Elimi üzümü yıkamayı… Çifte minaresi durirdir elbet Yakutiye hâla boştur Onarsam Teknolojiyi götürsem diyirem Bir kütüphane yapsam dijital O gadar uzak galdım ki Bir Erzurumlu gibi Demek istirem Diyemirem. Abdurrahman Gazi’ye çıkıp Soluma Ejder tepelerini alsam, Sağım doğuya Ben Palandöken’in karlı tepesine baksam O mübarek zat için dualar etsem Ağlasam. Babam Terzi Baba’nın yanında yatir ta Erzincan’da Anam Asri’de Ben de mi Asri’ye yatsam diyirem Zaman var diyirler Susirem Diyemirem. Taş mağazalarda gezsem Dostum ayakkabıcı Metin’e selam versem Taşhan’da tespihleri seyretsem Cumhuriyet caddesinde gezsem diyirem Diyirem de Çok uzak kaldım Diyemirem. Ilıca’ya mı gidip çimsem Hasan Kale’ye mi bilmirem Bir de Boğaz turu mu atsam diyirem Hanım koymaz bilirem Diyemirem. Kirpiklerim bir damla buz taşirdi Saçlarım donar beyazlaşirdi Kışın demire dil değdirsek Dilimiz demire yapişirdi, Soğuktan titresem diyirem Uzaktayım Diyemirem. Eski kapılarına hayrandım Her kapıda iki tokmak vardı Biri ince sesli, bayanlar için Diğeri kalın, erkekler için Tırhıçların altındaki Sarı eşikleri görmek istirem Gideyim diyirem Gidemirem Ben Erzurum’u çok sevirem. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erzurum Türküsü
Palandöken üzerinde Erimemiş karlar var Gurbete düşünce dadaş Canım canım Hasretinden hemen ağlar. Dabakhane çeşmesinden Soğuk sular içmesinden Cumhuriyet caddesinden Canım canım Ne de güzel kızlar geçer. Ilıca'yla Kor Kala’da Sular kaynar, kaynar akar Çayı seven dadaşlarım Canım canım Beş çayda bir şeker kıtlar. Palandöken üzerinde Erimemiş karlar var Gurbete düşünce dadaş Canım canım Hasretinden hemen ağlar. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Etkisizlik
Donmakta lav sıcaklığı bile içimde Ben zavallılaşmış bedenime esirim Fışkırır duygularım saracak dünyayı Ne çare bir tüye bile olmaz tesirim Tatlı yalana razıyım acı hep gerçek Allah aşkına deyin ne zaman bitecek Bulunmuyor aranılan bir damla, ölçek Ne yazık bir kile bile olmaz tesirim Hıçkırır ruhlarda derman her an çaresiz Gözlerde mehtap var fakat mahı halesiz Bir dünya da bulamadım dertsiz belasız Ne çare bir dil’e bile olmaz tesirim Nefis ve irade bedenlerle savaşır Ruhlar hiç durmaz savaşa malzeme taşır Her görünen güzel ile akıl karışır Ne çare bir tüye bile olmaz tesirim Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Feleğe
Çok şey istemedim senden Ne cimrisin be hey felek Bıkmadın mı dert vermekten Ne cimrisin be hey felek. Kıs kıs gülüyorsun belli Gördüklerim hepsi dertli İnsan fani bir nefesli Ne cimrisin be hey felek. Tuttun mu sen hiç bir elden Dua alıp garip dilden 'Rahmet! ' diyen kurak yerden Ne cimrisin be hey felek. Turgut'um ben bir davacı Bildiklerim hepten acı Gönlüm sana kem duacı Ne cimrisin be hey felek. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Feryat
Feryat eder, feryat eder Deli gönlüm feryat eder Yalnızlık ruhumu sarmış Deli gönlüm feryat eder. yarıladık ömrü sensiz Yaşıyorum ben kefensiz Gül olur mu hiç dikensiz Deli gönlüm feryat eder. Gurbet elde kaldım yayan Böylem olurmuş yaşayan Tanrım her şey sana ayan Deli gönlüm feryat eder. Şu gariplik çok acıymış Dedikleri gurbet buymuş Ümitleri kalbe dolmuş Deli gönlüm feryat eder. Garip hoca bülbül olur Gül gidince demsiz kalır Her yalnızlık onu bulur Deli gönlüm feryat eder. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gamsız
Bazen bir kesik Ucunda bistüri Lime lime bekler kalbim Hatıralar en tatlı rengiyle Karşımda bir elma şekeri. Dilimde süs biberinin tadı Alnımda yokluğun damla Anladım Yatıp kalkmam bitmeyecek Senden tek hatıra rüyalarımla. Bu kaçıncı vuruluşum Sonra da taş gibi duruşum Yaşadığımı mı sanıyorsun Bu kaçıncı terk edilişim Kaçıncı yokluk oluşum. Birer kaya duygularım Başkalaştı ruhum Bağrımda simsiyah taşlar Bir canım vardı O da canlılıktan uzaklaştı. Siyah giymiş gül bahçesi Bülbüller susmuş Anladım bir tanem anladım Gül de, bülbül de Aşkı unutmuş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Garip
Çok garip Geldiğinde sevgin büyümüştü, Çiğler, goncalara küsmüştü kuşluk vakti, Bülbüller aşka gelmiş, Gün boyu ötmüştü. Beyaza bürünmüştü bulutlar, Ne de güzel salınıyordu sümbüller Neşe esiyordu bağırlarında, Keyiflerine diyecek yoktu Nasıl kokuyordu bilsen güller… Ne güzel şeymiş huzur, Kelebeklerle dans etmek, Ölmek isteyip de Mutluluktan, Bir türlü ölememek… Garip, ******* ağlamıştı ayak izlerine bakıp bakıp Kelebekler kahrından ölmüştü, Çiçekler üzgün bakıyordu Rüzgâr susmuş Güller boynunu bükmüştü. Geçmez diyordum Sensiz günler, geçmez sensiz ******* Bitmez diyordum, Anlata anlata bir türlü bitiremeyen Kahrolası heceler… Bak bitti her şey, Adını bile anmıyor dilim... Hınçla da olsa, Bak, takvimden her gece Sensiz de koparabiliyor artık ellerim... Çok garip, geldiğinde sevgin, Gittiğinde hasretin büyümüştü Hep bir şeyleri büyüttün Sevin, yüreğimden de büyük oldu Yüreğimdeki yerin. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|