![]() |
![]() |
#171 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gazel
Dudakların gülmeyi unutmuş gönlüme benim Her sabah akşamları, seninle ister bedenim Sokakları ezerim, köledir yankıya sesler Azletmeyi isterim, ancak engel tek nefesler Akşam karanlık olur ben beklerim mehtabımı Toparlayıp gidemem defterimi kitabımı Gelecek derim mutlu, içimde şu heyecanım Ama bir türlü gelmez canıma kattığım canım Hiç acımaz gönlüme *******ce cefa edersin Üzülürüm, ağlarım sen utanmaz sefa edersin Fışkırır gözyaşlarım, nehirler sığmaz yatağına Dayanamaz *******, kayan yıldızın atağına Yağmurlar, karlar yağar, bu sevdanın üstü kapanmaz Ok bir defa saplanır, istesem de daha saplanmaz Bana beklemek düşer, hayaller daima dostumdur Dimdik ayakta ruhum, yerlere serilen postumdur. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gece
Dalarım hayallerine gecenin Her hayalde muhakkak sen varsın Gözler uyumak için feryat eder Tutar iki ucundan Geceyi yırtarsın. Sonra, Sonra valsi başlar kederin Ümitler kadeh kadehtir artık Şişeler ise Gözlerin. Yatak masadır öeyhanede Masalar çöl gibi, ıssız Sensizlik göklerce büyür Bütün aynalar kızgın Bütün aynalar hırsız. Tabaklarla gelir mazi Tıklım tıklım hatıralar Tabloyu çizerken bir ressam Fırça Hataları atlar. Ve sabah olur, Damlaların ardından ışıklanır gökyüzü Yeni bir güne başlamıştır artık Yokluğunla beraber Üzüntü. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece Karanlığında Gitti
Mısralarım şimdi öksüz, Gelişi, kaybolmuş ümitlerimin gelişiydi Gökkuşakları getirmişti yıldızlarla beraber Rengârenkti şu hüzünlü cümlelerim, Geldiği gibi gece karanlığında gitti. Yorgan gibiydi saçları ruhuma Kozalardan açılmış taze ipekti Sevdası yürekli, gözü pekti Bir sihirbaz edası vardı gelişinde Geldiği gibi gece karanlığında gitti. Güneşimi kaplayıp kararttı ayrılığı Şarkılar çalar, türküler söylerdi Sevdası dudaklarında gülümserdi Parmaklarının ucunda gelmişti, rüyamsı Geldiği gibi gece karanlığında gitti. Şimdi bütün şarkılar ayrılığı söyler Sevda dolu bütün niyetler bitti Neler düşünmüş, ne hayaller yaşamıştık Kovup yalnızlıkları, *******i okşamıştık Geldiği gibi gece karanlığında gitti. *******i gül rengi değil artık Bütün çiçekler karalar giydi Güneşin gözleri kızarmasın isterdim şafaklarda Bir doyumsuz sevda yaşamıştım, bitti Geldiği gibi gece karanlığında gitti. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenin Son Şiiri
Bu gece son şiirimi yazayım Sonra sensiz bir yatakta Senle dolu bir uykuya yatayım Bu gece son şiirimi yazayım Karanlıklar dinlesin Yalnızlıklar okusun Bu gece son şiirimi yazayım Okuyanlar da mutlu olsun. Yılların aradığı bir sevdayı anlatayım Sonunda kavuşan yılların ellerini Kahreden yalnızlığı anlatayım Sonunda açan saadet güllerini Gözlerime nasıl çiğ düştüğünü Sensiz Ellerimin nasıl üşüdüğünü anlatayım Sen gelince Ruhumun nasıl alevlendiğini Anlatayım aşkım Bu gece son şiirimi yazayım. En güzel rüyalar senin olsun Hep mutlu yat yattığın gibi kalk Bütün günün günüm gibi benle dolsun Her anında neş’e Sıhhat olsun Canım, sadece senle mutlu olduğum Nazar Boncuğum. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçerdi
Gülümseyince güller açmazdı yanaklarında Gözlerine gelen yıldızlar ruhuma işlerdi Zaten bir güldü, gül nasıl açsın dudaklarında İçimin titreyişi tek sen gülünce geçerdi. Göğsünde nefeslerin en sıcakları kaynardı Yüreğin sevgiyle dolu, alevlerden bir nardı Nedense seninle bütün kışlar birer bahardı Aylar, günler kısalır, saniye gibi geçerdi. Bir güneşti dokunamadığım bembeyaz tenin Saçımı okşarken nasıl yumuşardı ellerin Hep benimle hayat bulan güzelim hayallerin Film olur tekrar tekrar önümüzden geçerdi. Şimdi yokluğun tırmalar kapanan kapıları Ölüm sessizliği varken gezerim mezarları Geleyim dediğimde mezarlıkta azarları Duyan bütün rahmetliler kendinden geçerdi. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Artık
Gel artık Karanlıkları güldürme! Azrail kol geziyor etrafta, Ne olur gel Beni sensiz öldürme. Gel artık, Bahar bile geldi baksana! Kuşlar yuva yapmaya başladı, çiçekler açtı Gelme vakti bu Artık anlasana... Gel artık, Bütün güzellikler senin! Hatırı da yok mu Şu tadamadığım İlk busenin? Bekliyorum, Gönlüm sonuna kadar açık! Ey beklenen bekletme artık Gel, Gel, karşıma çık. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Deyince Gelmez
Gel deyince gelmez mutluluk Gözler her gece yollara odaklanır Öyle kurnazdır ki Aranmayacak yerde saklanır. Acelecilik dağ yapar küçük tepeleri Bir anda tüm yeşiller solar Damlarken bütün damlalar Her zerresine hüzün dolar. Önce ekmek lazım buğday gibi sabrı Sonra toplayıp ayırmalı sapı samanı Dağılıncaya kadar beklemek lazım Yürekteki sisli dumanı. Göğsündeki değirmene götürülmeli sabır Orda tercihler, istekler ve mantıkla öğütülmeli Çok naziktir, hemen kırılır Sabır hiç incitilmemeli. Ve güneşin doğuşlarını saymamak gerek *******i, geleceğini bilerek uyumak Gelmese bile, gelemese bile Asıl mesele mutlu olmak. Gel deyince gelmez mutluluk Gözler her gece yollara odaklanır Öyle kurnazdır ki Aranmayacak yerde saklanır. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Mühür Gözlüm
El açtım Rabb’ime seni diledim Ne olur ömrüme gel mühür gözlüm Dal olup rüzgârda estim inledim Ne olur ömrüme gel mühür gözlüm. Gel mühür gözlüm. Bekledim yıllarca seni seveyim Koklayıp koklayıp her an öpeyim İstersen uğruna hemen öleyim Ne olur ömrüme gel mühür gözlüm. Gel mühür gözlüm. Bekletme bir tanem yürek dayanmaz Bedenim bu yükü artık taşımaz Ölür giderim de kimseler yanmaz Ne olur ömrüme gel mühür gözlüm. Gel mühür gözlüm. Ellerim duada yollarda gözüm Aşkınla tutuşup küllendi közüm Ölmeden önceki sana son sözüm Ne olur ömrüme gel mühür gözlüm. Gel mühür gözlüm. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel, Seni İstiyorum Bu Akşam
Adına mahşer şenliği düzenlendi Dağlardan gelirken kokularla çam Şenliğe katılan rüzgar şiddetlendi Coştu içim gel seni istiyorum bu akşam Baharda yudumlarıma işlemişti nemin Nedir söyle bu garipçe haykıran şehvetin Uzaklardaki bir sesle deniz dalgalandı Kalkarken limanlardan senin şuursuz gemin Adına ayrılık şenliğinde düzenlendi Dağlardan gelirken kokularla çam Şenliğe katılan rüzgarlar da dindi Gel seni istiyorum son defa bu akşam. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geldi Geçti
Bir sevda yaşadım sessiz sedasız İçimde fırtınalar eserdi Şimşekler çakar, yağmurlar yağardı Bir bakışı vardı kap kara Bakınca yüreğimi deler geçerdi. Gece yarısı doğardı hayatıma Sabahlara kadar sohbet ederdi Hiç bitmesin isterdim karanlıklar Nerden çıkardı bilmem Güneş doğar gece biterdi. Ben mi ceylandım o mu bilmem Bir bilinmez ok delip yürekleri geçerdi Müzik çalınca başlardı gecenin rengi İşte geldim Sen nerelerdesin derdi. Gece, yarısını arayıp bulunca Fıkır fıkır gelirdi Saçlarını sarardı gönlüme Çok susadım Hadi ruhumu sev derdi. Bazen meltem olurdu, Bazen kızar vefasız derdi Birkaç şiir okurdum kulağına Birkaç içten söz söylerdim Dayanamaz hemen affederdi. Bir denizdi mutlulukla yüzdüğüm Yüreğimi deldi geçti İzi kalmaz derlerdi rüzgârların Gel gör yüreğimi Bir sam yeliydi geldi geçti. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|