![]() |
|
|
#181 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İki Şiir İki İnsan Bir Düet
-En güzel çağımızdı...beyhude tükendik... -Issız serüvenlerde...yüreğim,korku... -Kalbimde aşkımızın katmer gül endişesi... -Şavkı vurdu şakağıma...şafağıma... ne çare... -Rüyalarımı sana anlatır mıyım bilmem... -Ilgın rüzgarlar eser...beklediğim gelmezdi... -Elveda derken bile,umudum ölmüyordu... -Lal olup suskunlaştım:olamazdık,beraber... -Mutluluktan uzağım ben de...madem ki, öyle... |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İletişim
Binlerce telef-on... Onbinlerce telefon, telef... Telef bütün iletişim... Halbuki,modern konuşacaktım... Dinletecektim,yalnızlığımın Bozulmuş,gramafon sesini, Hayatımızın düzensiz orkestrasından... Bitmeyen hüzün senfonisini. Ortada paslı bir sini: Çilingir almamıştı daha heybesini... Biraz çakır olmuş,rakım bitmişti. Toplanmamış soframda sigara içiyordum. Dumanıyla havaya, seni çiziyordum... Biraz kuş olsa bedenim Kendimi sana uçuracaktım... Koşturamasın diye zamanın Bütün atlarını vuracaktım... Almayı unutmadığım bir nefes gibi... Düşüncem,sana demirli... |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İsimsiz
Prometheus, ateşi sundu insanlara… Ben de, sevgiyi sunmak isterdim… Okyanus kadar…büyücek… Bir gönül bulunsaydı Sevgiyi üretecek… Limanları söküp atardım, bir bir… Ayrılmasın diye gemiler sabahları Her bir kuşun kanadında gönderirdim Bin bir beklentiyi Gönüllerdeki acıyı dindirirdim… Hangi camdaydı o surat eskisi Hangi yöndeydi o korkulu bekleyiş… Bütün idam mangalarını durdururdum Bütün saatleri dondururdum Dondurulmuş film karesi gibi… Mutlu bir çizgi çizerdim ekvatora yakın Mermi yerine muson yağmurlarında ıslanırdı zenci çocukları Bir köşede tuvalim olurdu… Gaugain gibi; ilkelliği çizerdim… Şiirin en safını… sözün en doğrusunu… En sarısını güneşin… En şirinini gecenin… Yorgan gibi usulca Üstünüze örterdim… |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İskelet
Kaç numara ayakkabı giyerdin? Nasırına bastılar mı,otobüste? Gözlerin,yosun yeşili miydi,deniz mavisi mi? Dudaklarınla kaç kişiyi öptün,karanlıktır diyerek... Aynaların sana baktığı zaman... Saçlarını nasıl tarardın? Ve..hangi duaları okurdun,yatarken? Ve..ne zaman,nasıl uyanırdın, İşine yetişmek için,sabahları? Neler konuşurdun bütün gün? Dünya halidir diyerek... |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaçakçılar
Ne, seni- beni sordular, o yolculukta... Ne sardılar,senin- benim yaralarımı... Tahmin edebiliyorduk gerçi, Peşimizde bir rüzgarın deliye döndüğünü... Gün uzar yüzyıl olur... Fotoğraflara özgü; o donuk gülüşler... En cefakar yontunuzu dikerdim: Bulsaydım tonlarca kil ve hüznü... Yeri değil; mayınlara basmanın... Tek silahın şansındır, bunu bil! Terler süzülür şahdamarından. Yayılır sereserpe cesetler...gözler önü... Zor ağam, zor! ...Bu sınır işçiliği Kellen koltukta olacak Bütün büyük mirasın,cebindeki revolver, Ve...duracak saatin,anlatacak öldüğünü... ...................... Ne,seni -beni sordular,o yolculukta... Gün uzar yüzyıl olur... Yeri değil; mayınlara basmanın... Zor ağam, zor! Bu sınır işçiliği... |
|
|
|
|
|
#186 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
kadın Erkek
kadın bu! ..Çözülemeyen.. Bir acaip, muamma… Rötuş olmuş halidir:İnsanın.. -Adem’den sonra.- Belki, mükemmel varlık; prototipten sonra… Çözen yok,kurduğunu,neler düşündüğünü… Bir ikinci jenerasyon…bu,Venüs’ten gelenin. Sonuç ise kovuluş:Cennetinden Tanrı’nın… . Tanrı bile…dayanamamış olacak yaptığına… Ki…yeryüzünde; başına musallat etmiş, Adem’in… Erkekler…Mars’tan derler… Hani şu …savaş tanrısının adıyla anılan yıldız… Bu yüzden mi savaşı,bir kadınla erkeğin… Tanrı bile başından defettiğine göre… Acaba erkek mi, cinsiyeti tanrının? Tövbe…yine günaha girdik durup dururken… Hep kadınların yüzünden…değil mi… Olmasalardı onlar… yorumda da, bulunmazdık… Gerçi… dünyanın bir zevki kalır mıydı? Onlarsız… ‘’Para sesi, su sesi...kadın sesi’’ En güzel şıkırtılar değil midir? Anamız …sevgilimiz…bacımız.. Onlar ki..yine bizim, kadınlarımız… Tanrıdan sonra…taptığımız… |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kalan
Bir sokaktaydı ilkin, ağırca yaralanışın… Sonra kan kırmızı güllerde… Bir zaman cam kesiği düşlere kapılmışlığın, Kuşların delik deşik ettiği mavilerde… Dalgaların gel gitinde çırpınışların… Arıyorum gözlerini bir yerlerde, Ve…kuşlara pay ettiğin, yüreğin… |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kapı
Güneş ışığını süzer...aralıkları,tahtaların... Arka tarafında,örümcek ağı... Yan tarafındaki numarası,çarpılmıştır... Taşıdığı rengi,unutmuş... hafızası... Halini kötü görüyorum, Her kış doktora görünmen gerekiyor... Yağmur,ağrılarını arttırır... Rüzgar,menteşelerinden sarsar... Yok olursa yanarım, en çok... Ardına yazdığım... şiirler... |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kara Sevda
Hiçbirşey mutlu etmez gönlümü, senden gayrı Kuru ekmeğim olsun, sen de, hep yanımda kal! Hayatımda bir nebze, benim de yüzüm gülsün Ayrılık şarkıları çalmasın dertli kaval. Tenhada bir kulübe:bakarsın bize saray Simsiyah kaşlarının yayını kıskansın,ay Bulamazsan sayacak altın, para, mücevher... Gözlerimden döktüğüm, incileri,bir bir say. Sevdiğim tüm çiçekler, sana benzerdi,balım Isındığım şömine,anamdan kalan kilim Sensiz ne yaman olur anlıyor musun halim Öyle kara sevdaki...hay deli oğlanım,hay! .. Rüzgar çözer saçını,yağmurlar olur tarak Sensiz benim halim kül,toprağım kalır çorak Düşlerinde yer yoksa bana,bileyim gülüm Dağ başında kimsesiz,bir mezar gibi bırak. Özgür türküler gibi,başka gönüllere ak.... |
|
|
|
|
|
#190 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Karşılıksız Aşklar Arşivi
Ben seni mevsimsiz sevdim Allah var ya, yukarda… Son deminde ömrümün Bir ayağım çukurda… Bütün eski aşklardan bir viraneydi gönlüm Belki son çırpınışlarıydı Ömrümün son piyangosuydun Bana çıkan ikramiye sen oldun… Ben seni habersiz sevdim Senin haberin yoktu Benim haberim yoktu… Plansız, yarınsız, hesapsız …sevdim… O yüzden, hiç yatırım yapmadım Hiç, emek harcamadım Sevgimi, bir potkalın içine koyup; Saldım, denizlerin maviliğine… Oluruna bıraktım, her şeyi… Sevgimi, kaderine… Ben seni şuursuz sevdim Aniden… Her şey birden bire olur ya… Bunda benim suçum yok Hiç kimsenin suçu yok Çaresiz…sevdim… Ben seni öylece sevdim Gönül aynama düştü görüntün Ne yapayım…ne mümkün Elindeyse sevdirme sen kendini bana Ortalıkta görünme Yok de,telefonuma… cevap verme…günaydınıma… Gülme…dök, yüzünü… Denemediğimi nereden biliyorsun… Unutulmuyor, işte… Sonuçsuz olduğunu bile bile Olmazlığını bile bile Dile bile getirmeden…seviyorum… Platonik bir çizgide… Sen de, katılıyorsun gönlümün Karşılıksız aşklar arşivine… |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|