![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocukluk aşkıymış=Riyakârlık
sen zengin bir enişte olma kaygısını beynine yükle vazgeç o kızdan dibi çıkmadı içine soğuk su konulan bardakların doyasıya iç aslanım doyasıya el salla kader denilen çivisi çıkmış tekere dikkat et ayakların yanmasın ıstırap mangalında bir ayı gibi kaynana bayılması yapma böyle sevda masalında yoksa bellerler ananı burnundaki halkayla
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dafodil çiçeğine rağmen
Bugün yine yağmur yağıyor İstanbulda her nedense bugün bu koca şehir inan bana bütün uzuvlarıyla mülâyim. Caddeler insansız ve sessiz. Bu şehir, olası bir atom bombası, perişanlığını yaşamışta, amatör bir kameranın, is renginde, yanık renginde ve kirli bulut rengindeki görüntü artıkları sanki, Ve sanki kimse bilmiyor nereye gittiğini bir dinamit saldırısından, artakalan balıklar gibi, ve sanki bitmiş artık herşey sararmış bir fotoğrafa dönmüş şimdi gördüklerim sanki bir yüzyıl öncesinin yaşantılarıymış. ...................... Bense arabamın camında biriken yağmuru bertaraf etmiyorum bu koca şehrin bulanıklığına kendi bulanıklığımı ve de en önemlisi kendi hikâyemide ekliyorum. İsyankâr müziğimin sesi kısık, iç çebimde, tam yüreğimin üzerinde dafodil çiçeği. Çaresiz seni düşünüyorum .................... Caddeler insansız ve sessiz ve ben dafodil çiçeğine rağmen mecburen sensizliğimi kabullenemiyorsam bu kabullenemeyişim iflâh ve ıslah olmayacak yanımın, sararmışta olsa fotoğrafıysa, ne ben kalmışım bu şehirde, ne de bu şehir kalmış bende. .................... sen seni bilemem hüküm sahibi birini anlamak bizim işimiz değil biz idam sehpasındaki kırıntılar, boynu kırıklar. seni sevmek sokak çocuklarının tatlıyı sevip tatlıcı dükkânlarındaki tatlılardan bir iki parça alıp tadına varmadan daha kodes boylarını boylaması gibi birşeymiş. Ve sanki çok ayıp birşey yapılmış gibi tonlarca toplum tükürüğünün altında ezilivermekmiş. ....................... Bazan kendime kızıyorum tabiat ana kulağımı çekmiş bu çiçekle bana olmayacak olanı anlatmıştı. ........................ tam yüreğimin üzerinde dafodil çiçeği mecburen seni düşünüyorum! ! ! ! !
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağ keçisi
senin saadet dolu yatağında kök salan çınar ağaçı olaydım vatana millete hayırlı olsundu o güzelim odadan fışkıran tomurcuklar başkaları kızıp-eleştirsin bağırıp-çağırsındı günah evinin ******** maskaraları desinlerdi bilinçaltında saklamış olsunlardı böyle bir duyguyu asla yaşayamacak olmalarını ve imrenme duygularını hiç farketmezdi güzel dağ keçisi beni durup-durup hırpalayan sen olaydın yeter ki
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daha da adam olmak
Şairlik; 'az önce kalktım bu mısraları yazdım' diyebilmekmiş. Ve sonra düşünmekmiş. Yok yok bu istisnai duygular geçerse eğer duygular aleminin yeşil ışığından; o yeşil ışıkta, onlar geçene kadar, soğukta,karda,kışta,tipide.boranda sıcakta ve nisan yağmurlarında, ve anası babası belli olmayan bir gecede, ve daha bir sürü envai çeşit durumun, yarattığı vaziyet çeşitliliğinde, adam olup iki dakika, daha da adam olup nice dakikalar beklemekmiş. yoksa kim kalkardı, güzelim tatlı uykusunu hangi ahmak bozardı, gecenin bu 02,43 sularında, ve adını koyardı, tanımını yapardı bu şairliğin.
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dehliz zamanı -2
Yaşamın kıyısına kıyısına vuruyorum kadersiz dalgalar gibi.tabiatın maşası olmak zoruma gitsede karşı koyamıyorum; bütün bunlara. ve ölmüş ve bitmiş halim kıyıya vuruyor ölü balıklar gibi Gövdem dökülüyor,ufalanıyor,talaş gibi.bu yokoluşu simgeleyen erozyonun sancıları kapımı çalıyor. yüreğimin ritmi bozuluyor çokça teklemeye ve sanki kendini bırakmaya hazırlanıyor. soluksuz kalıyorum ve bir eve yanlışlıkla hapsedilmiş ve evcilleşmemiş serçe kuşu performansında bir panik atak kervanında boğuluyorum.sık aralıklarla gelen darbelerin sonucunda gözlerim,ağzım ve burnum görünmüyor kandan ve revandan. ekmeğim,aşım gibi istiyorum serinlik ve ferahlık duygumu özgürlüğümü; artık çok geçgin bir zamanda geçgin ve dehliz bir zamanda. Gövdem yanmaya başlıyor bu uzun dehliz yolculuğunda ruhum karardıkça kararıyor,bu depresyon tünelinde.tek gördüklerim yarasalar. artık normal düşünme mantığından sıyrılmışım dehlizin sonlu ya da sonsuz olacak olmasını aklıma bile getirmiyorum.yarasalar gibi düzenin bir parçası olmaya başlamışım hesapta.evrim aşamasın- day mışım gibi. yüreğimin ritmi bozuluyor çokça teklemeye ve sanki kendini bırakmaya hazırlanıyor Bu dehliz tünelindeki yarasaları seviyorum.onlar beni öbür yarasalar gibi satranç oynamaya davet etmiyorlar ve hiç bir hamlenin arkasına sığınmıyorlar.hiç bir hamlenin arkasından devirme plânları yapmıyorlar; şah-mat olayı yok yani sizin anlayayacağınız. Herkes kafasına göre takılıyor. arada bir ışık belirir gibi oluyor ve kayboluyor.ateş böceklerinin keyfi yerinde çocuklar gibi oynaşıyorlar. yarasalar ve ateş böcekleri dehlizin müdavimleri gibi. bense gövdesi aşınan bir adam; talaş gibi dökülüyorum. gövdem küçülüyor yüreğimin ritmi bozuluyor çokça teklemeye ve sanki kendini bırakmaya hazırlanıyor. Dehliz müdavimlerinden bir yarasa karanlığın sesine benzeyen,dehliz karakteri sesiyle,fısıltı halinde bana birşeyler anlatıyor. anlamakta ustayım ne demek istediğini anlıyorum. 'yemin etmesini,ant içmesini bilmiyorsun.ilkel toplulukların özellikleri gibi görme bunları.duruşun yok senin' diyor dehlizin müdavimi. Yine konuşuyor: 'yoksa sende müdavimi olursun buranın müdavimi olursun müdavimi olursun. kalırsın buralarda kimse seni anmaz bile; bir dehliz müdavimi olur aşınır gidersin,talaş gibi dökülürsün.
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dehliz zamanı
dehliz; sözlük anlamını hiç araştırmadığım bir kelime ama her nedense sanki anlamını biliyormuşum da sıcaklığını kapkaranlık sıcaklığını şahdamarımda hissediyormuşum gibi ve yutucu ve yokedici bir ortamın ve bir insan yalnızlığının demir atmış öylesine sakin ve fırtınasız bir limanındaymışım gibi sanki ve kilometrelerce sürsün istiyorum,hiç bitmesin.çıplak bedenimle sonsuz bir karanlığın tadını çıkarırken,canımın tek istediği bedenime serin kavak yaprak- larının değivermesiydi. yine canımın istediği; çıkar yüklü,düşünebilme kâbiliyetine sahip beyinleri olan beyinlerini kendi kişisel çıkarlarına alet etmeyi mastürbasyon derecesinde kendine zevk edinmişlerin bu dehliz yolculuğunda karşıma çıkmamalarıydı. durup durup çok şey istediğimin de farkındaysam da bunun aslında çok şey olmadığını,isteklerimin sadece benim ruhumla alakası olduğunu ve ruhuma hiç bir şekilde öksüz evlat muamelesi yapamayacağımı da biliyordum. aah şu anım.şimdiki zamanım; tatlı bir dehliz zamanı.sanki günlerce tarlalarda çalışmışım ve bir kırmızı şarapla yorgunluğuma noktalı virgül atmışım. uyanık olmakla,uykulu olmak arasındaki tarifi imkansız noktalı virgül'ün iki yakasındaki bu tatlı gidiş-gelişler dünyada kalma ya da kalmama tercihi değil o aradaki dehliz zamanından kendimi kurtaramamamın ifadesi; ve en önemlisi kurtarmak gibi bir çabamın olmamasıydı. Şarap sıcaklığı bedenime öldürücü bir yılanın zehiri gibi yayılırken, yılanın tabiatın sıcağı karşısında girdiği kalıba giriyorum fakat aldığı tavrı hiç beğenmiyordum tehlikeli olmayı sevmiyordum. Dehlizler tehlikeli diyorlar ya bunun doğruluğunu kabul ederek birşeyler söyleyecek olursak ben bu sonsuz karanlığın içinde bir iyilik füzesi olarak yolculuğuma devam etmek istiyorum. 'Ruhumun aklımdan talebi buydu' ................................. aaah şu anım,şimdiki zamanım tatlı bir dehliz zamanı
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demir takviyeli topuklar
salıverdim bugün kendimi kalakaldım hüznün salıncağında beterim demek yakışır mı bilmem ama hiç umurumda olmadan söylüyorum 'beterim' sallanıyorum ve sallandıkça morfin yemiş bir adam gibi en sevdiğim uykuya göz kırpıyorum dalların-yaprakların arasından geliyor annemin bana söylediği türküler aah bırakmışım kendimi etrafımda benimle dalga geçen çocuklar 'eşşek kadar olmuş salıncaktan inmiyor' diyorlar onlar aslında beni iyi biliyorlar aaah çocuklar olabildiğiniz kadar çocuk olun bende sizi iyi biliyorum oyun sizin gıdanız oyun oynamayı sevin sıpalar büyüyüp sırtı semerli eşek olacağınıza böyle çocuk kalıp eli oyuncaklı sıpa olun daha iyi olur mu bana söz verin çocuklar çünkü burjuvazi yolunuzu gözlüyor elinde envai çeşit semerler sırtınıza bindiklerinde karnınızı deşecekler bir sağdan,bir soldan demir takviyeli topuklarıyla burnunuzun çeperleri yırtılacak her soluk alış-verişinizde onlar büyük ödülü aldıklarında şeref tribününde siz çoktan kandırılmış olacaksınız boynunuza asılan torbanın içindeki arpayla çoktan unutursunuz annenizin türkülerini aşikar olursunuz 'deh deh düldül deh deh düldül' şarkısına
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deneme tahtası
karşınızda yüreğini kırbaç yemekten kurtaramamış hayat ona işin kolayını sunmadan yani acının ve yoksulluğun tanımını sözlükte arayamadan bizzat kendisinde aratmış aslını yaşatmış ve o yüzden biraz yıpranmış ve o yüzden biraz hayatın deneme tahtası olmuş bir adam duruyor ...............
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dikiş tutmayan sevda
kaç kereler iniyor sensizliğin her anı balyoz gibi başıma başıma zamanın bölebileceğiniz en küçük dilimleri kadar aralıksız ve yoğun; ve hesaplanma ihtimali olmayan bölünmelerde; hep sonsuzlukların yaşanacağı, bu kadar sonsuz kerelerde, hep şiddete maruz kalacaktır zavallı yüreğim; dikiş makinası düzeneğinde dakikada yüzlerce kere inip-çıkan iğnenin altında, delil deşik olmaya mahkum kefen bezi gibi! mecbur çekeceksin dikiş tutmayan bu kara gözlü bahtı kara sevdayı yüreğim.
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dimdik duruyor chavez
Bugün diyor: 'Bizi sınırlayan emperyalist zincirleri kırıyoruz' Ve yine diyor: 'Zırıltı yapanları sokarım' Bir halk şarkısından esinleniyor; halkının şarkısından, bunu söylerken. Ve güçünü yine halkından alıyor. Diğer insanlardan daha cesaretli insan chavez. Dimdik duruyor; bebelerin süt kokulu vücutlarına ve kemikleri sayılan koca kafalı çelimsiz insanların vücutlarına dişlerini geçirmekten ağzı-burnu kan-revan içinde kalmış; yüzü şeytan kendi şeytan adı emperyalist bedeninin ve ruhunun hammaddesi demir olan,demir ruhlu içgüdüsü bile olmayan esintilerle hareket eden bir garip hayvanın bir garip organik yapının karşısında.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|