![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir 14 Şubat Şiiri
Ne yaptım ki sana gözümün feri, Döktürdün Şubatta bana bu teri, Yanlış söz dedim de sözümü geri Almam mı gerekir, niyetin bu mu?.. Diyorlar ki bana bir hiç yerine, Hayır demez hatun kişi erine!.. Sırrı çözmek için daha derine Dalmam mı gerekir, niyetin bu mu?... Sabrımı sınadın, denedin lafta, Yıl on iki aydır, ay da dört hafta, Gönlünde yerim yok, sürekli rafta Kalmam mı gerekir, niyetin bu mu?... Yeminime güven sözüme inan, Yalnız sensin benim derdime derman, İkna olman için aleme ferman Salmam mı gerekir, niyetin bu mu?.. Haydi göster artık elden farkını, Meramın yormak mı adı saklını, Gayret edip bir kez daha aklını Çelmem mi gerekir, niyetin bu mu?.. Bilirsin yorulmam hatta acıkmam, Yanlış ise yola en başta çıkmam!.. Doğrusunu söyle, usanıp, bıkmam Yılmam mı gerekir, niyetin bu mu?.. Susuyorsun hâlâ nedir nedeni, Yeni mi tanıdın sanki sen beni, Vurduğun yer olan kalbimden seni Silmem mi gerekir, niyetin bu mu?.. Gösterdi mi takvim on dört Şubatı, Asıyorsun birden gülen suratı, İllâki her sefer geçip sıratı Gelmem mi gerekir, niyetin bu mu?.. Anla beni lütfen ey gözü karam, Hem sırası değil, hem de yok param, Düşüp ardın sıra seni aramam Bulmam mı gerekir, niyetin bu mu?.. Tamam, ruhum kölen, emrinde tenim, Farzet ki sen bensin, ya da ben senim, Her seferinde yine kapıyı benim Çalmam mı gerekir, niyetin bu mu?.. İşin yoktu güya kinle nefretle, Ezim ezim ezdin türlü külfetle, Üç günlük dünyada her gün hasretle Dolmam mı gerekir, niyetin bu mu? Gül gibi gönlümü daldan koparıp, Saklarsın sanmıştım özenle sarıp, Her geçen gün biraz daha sararıp Solmam mı gerekir, niyetin bu mu?.. Bu ayrılığa ben olsam da sebep, Bu mudur büyüklük, bu mudur edep, Saçımı başımı tutam edip hep Yolmam mı gerekir, niyetin bu mu?.. Kalmadı vallahi ağzımda tat, Ne keyfim var şimdi ne gönlüm rahat, Zaten Mecnunundum, şimdi de Ferhat Olmam mı gerekir, niyetin bu mu?.. Sordum ululara, nice âlime, Rastlanmamış senin gibi zâlime, Yoksa ağlanacak garip halime Gülmem mi gerekir, niyetin bu mu?.. "Teşekkür" diyorsun bir de giderken, Demek ki aslında bu vedâ erken!.. Uzun yıllar mutlu yaşamak varken Ölmem mi gerekir, niyetin bu mu?..
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cevap Verin
Terör hâmîlerine Utanma, sıkılma söyle, Doğru söze çatan mı var? Olmaz ki, olmaz ki böyle, Bize başka vatan mı var? Siz yiyorsunuz, halk darda, Aklınız diskoda barda, Zerrecik hakkınız var da, Hakkınızı yutan mı var? Yavuz Han sevmezmiş yaşı, Uçururmuş böyle başı, Gülle gibi koca taşı, Başınıza atan mı var? Bilmezsin ya utanmayı, Çevir kendine aynayı, Konuşsana be Bosna’yı, Ağzınızı tutan mı var? Düşün ölen bebeleri, Afla yıkanır mı kiri? Kan mı bozuk, zehiri Aşınıza katan mı var? Teröriste gül atılmaz, Atılır(!)... Önü alınmaz, Böyle yalana kanılmaz, Doğrunuzu satan mı var? Şükür lâzım karnın toksa, Öper miydin yılan soksa, Saf mısın, hâin mi, yoksa? Kıçınıza batan mı var? 1995 Kaynak: Dediğin Olsun
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dahası Var Mı?
Yarabbim ne mutlu bize, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Yarınlar çok kutlu bize, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Ta, ezelden günümüze, Getirmişiz bütün dize, "Ölmez Türk" der dünya bize, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Rüzgârız biz, kasırgayız, Yorulmayız ve yılmayız, Hiçbir şeyden de korkmayız, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Obamızla, töremizle, Osman-Orhan gâzîmizle, Övünürüz mâzimizle, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Zâlime zulmü sormuşuz, Târihe mührü vurmuşuz, Yüzlerce “Devlet” kurmuşuz, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Şehit olmuş, öldürmüşüz, Üç kıt’ada at sürmüşüz, Gün gelmiş “Çağı” dürmüşüz, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Söner mi hiç tüten ocak ? Türklük vardı, hep olacak, Varsa çıksın durduracak, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Geç anlasa da büyükler, Yetiştiler hep küçükler, Dayanmaz bu sele bendler, Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Biter etekteki taşlar, Seçilirler çiğ ve yaşlar, "Kudretimiz orda başlar" Türk’üz Müslüman’ız hey hey ! Kaynak: Dediğin Olsun
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dâvâmız
"Oku" demiş Yaradan, Yorulmadan yılmadan, Başlayalım sıradan, Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. İlme değer verelim, Dikensiz gül derelim, Mutluluğa erelim, Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. Sevgiyle harç karalım, Nefreti bırakalım, Yaraları saralım, Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. Özenmeden beyliğe, Düşmeden ikiliğe, Koşalım hep birliğe, Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. İnatları bulalım, Görüşleri alalım, Art niyetse boğalım, Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. Bakmadan hiç yaşına, Fatih Han gardaşına, Kıyar mıydı boşuna ? Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. Şehidimiz,gâzîmiz, Unutulmaz mâzîmiz, "Ülkü" alın yazımız, Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. Yüreğimiz coşmalı, Avazımız taşmalı, "Turan" a ulaşmalı, Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. Düşünce yüce ise, Yakışır mı desîse? Yaşayalım ne ise, Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. İstemek kolay bir şey, Vermekte gizli her şey, Ne verdik, ne verdik hey? Dâvâmız yüceleşmek, Yakışmaz cüceleşmek. Kaynak: Dediğin Olsun
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dedemden Gelen Mektup
Bir senedir beklerim, Olanları yaz hele. Habersiz ne ederim, Olanları yaz hele. Ekmeden biçenleri, Kendinden geçenleri, Bilirim göçenleri, Kalanları yaz hele. Çok götürmez sululuk, Yaşatan umutluluk, Hayatta bir mutluluk, Bulanları yaz hele. Duruşu öyle müşfik, Sanki de Topal Tevfik, Kimler götürür teşvik, Alanları yaz hele. Safsınız sizler de saf, Bitmez bunlardaki laf, Yapıyor mu Tansu gaf, Yalanları yaz hele. Büyük milletmişiz ya... Eller aya, biz yaya, Börek gibi yağmaya, Dalanları yaz hele. Bakıp seyrediyor mu? Olanı seziyor mu ? Vatandaş biliyor mu ? Yılanları yaz hele. Neler gördük biz neler, Millet daha ne bekler, Kim şimdiki sülükler ? Çalanları yaz hele. Kaynak: Dediğin Olsun
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dedeme Mektup
Biliyorum biliyorum, Tam yedi yıl oldu dede. İstedim hep istiyorum, Kısmet bu yıl oldu dede. Neden? Niçin? Sakın sorma, O dünyadan kafa yorma, Yazmak çok zor değil amma, Yazılan yel oldu dede. Faziletmiş, karaktermiş, Bunlar hepsi eskidenmiş, "Fodul" denmiş güzel denmiş, Görünen kel oldu dede. O günlerden bu günlere, Gülünç olduk hep ellere, Sırtlarımız yükseklere, Çıkılan yol oldu dede. Kaynak: Dediğin Olsun
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dediğin Olsun
Ey sevdiğim güzel, benle dalaşa Girme mi diyorsun ? Dediğin olsun... Öfke oklarını yay gibi kaşa Germe mi diyorsun ? Dediğin olsun... Ne demiştin bana sen geçen salı, Kesiyorsun şimdi bindiğin dalı, Sakın ha bir daha, yoluma halı Serme mi diyorsun ? Dediğin olsun... Sanma ki arzumdu düşmen bu hale, Ne yapayım sen de kaldı ihâle, Bundan sonra bana ne gül ne lâle Derme mi diyorsun ? Dediğin olsun... Yarın da var amma, unutma dünü, Yok yere harcama şu genç ömrünü, Değmem ben, kaptırma bana gönlünü Verme mi diyorsun ? Dediğin olsun... Dayanırsın elbet kışa soğuğa, Fakat sığmaz bu yük iki koltuğa, Sen kim, mesut olmak kim, mutluluğa Erme mi diyorsun ? Dediğin olsun... Akıntıya karşı çekilmez kürek, Kolay değil ki bu, güç kuvvet gerek, Aşk çile demekmiş, yok bende yürek Sevme mi diyorsun ? Dediğin olsun... Kaynak: Dediğin Olsun
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dil, Dilberden Güzeldir
"Bu şiir, Türkçenin resmî dil olarak kabulünün 718.yıldönümü münasebetiyle büyük devlet adamı Karamanoğlu Mehmet Bey’e ithaf edilmiştir" Sevdirelim, sevelim, Dil, dilberden güzeldir. Kiymetini bilelim, Dil, dilberden güzeldir. Aşk, bir bakişla başlar, Görünense de kaşlar, Şiirle erir taşlar, Dil, dilberden güzeldir. Gider bugün hoşuna, Ya, gelince yaşina, Denmemiş bu boşuna, Dil, dilberden güzeldir. Tesbitimdir bu derim, Sirrina erin derim, Hele, düşünün derim, Dil, dilberden güzeldir. Bilirsiniz olani, Söylemeden yalani, Çikarir o yilani, Dil, dilberden güzeldir. He deyince olamaz, Kaybedince bulunmaz, Sahip olan aramaz, Dil, dilberden güzeldir. Gören düşman apişir, Türkler mertçe bakişir, Türk’e Türkçe yakışır, Dil, dilberden güzeldir. Edebiyat sanattır, Dile kol ve kanattır, Dil ise saltanattır, Dil, dilberden güzeldir. Destan söyler bâzımız, Türkü çalar sazımız, Âriflere sözümüz ! Dil, dilberden güzeldir. Ne diyeyim, daha ney, Sağolasın Mehmed Bey! Büyük insanmışsın be hey! Dil, dilberden güzeldir. 1995 Kaynak: Dediğin Olsun
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erciyes
Sana geleceğim yine, açmışsın bana bağrını, İçimde bir ukdeydi, endâmın, boyun Erciyes ! Görürsem bir gam yemem, taşını toprağını, Sinan’dan bilirim, asildir soyun Erciyes ! Bu beşincisi, sen çagirirsan biz geliriz, Hem de onbinleri, yüz-ikiyüzbin ederiz, Canimiz sagoldukça misafirlerdeniz, Mest ediyor bizi, rüzgârin, suyun Erciyes ! Anlatalim, bilmeyenler ögrensin nedir bu ? Haktir, hem törede, hem de Islâm’da vardır bu, Turan için bir mânâ, gönüllere bağdır bu, Bozulmasın töremiz, sen de övün Erciyes ! Dört yıl kucakladın bizleri, bağrına bastın, Bazı yıl güneşle yaktın, yağmurla ıslattın, Türk’e sen her zaman zirve, her zaman vuslattın, Başka istemem, değişmesin huyun Erciyes ! Durmasın,vurulsun davullar, dövülsün kösler, Ayrılık yakışmaz bizlere, barışsın küsler, Denmiş ; “Mü’min imanını ibadetle süsler” Şâhidimiz sensin, yüksektir boyun Erciyes ! Görününce uzaktan haşmetlice Başbugum, Ve kükreyince Bozkurtlar, yürüyünce tugum, Zafer ! Zafer ! Zaferdir tek konuştugum, Ibadettir yigide açmak koyun Erciyes ! Böyle şölenler, tarih ve gelecek demektir, Diz vurmak ve el öpmek, bir güzel gelenektir, Başbugumu agirlamak en büyük şereftir, Niyâzim...Bitmesin kurultay toyun Erciyes ! 1994 Kaynak: Dedigin Olsun
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hak Etmedik Mi?
Bırak artık nazı, döndüm şaşkına, Biz bu mutluluğu hak etmedik mi ? Sen de bir şey söyle Allah aşkına, Biz bu mutluluğu hak etmedik mi ? Kavuşalım artık, bitsin bilmece, Gönlümüz bir bayram etsin bu gece ! Açmadım ömrümde kimseye avuç, Sana tutulduğum, sevdiğim mi suç, Üç ayları buldu tuttuğum oruç, Biz bu mutluluğu hak etmedik mi ? Kavuşalım artık, bitsin bilmece, Gönlümüz bir bayram etsin bu gece ! Bir hatırlasana; önce ne derdik, Saadet sırrına, sevince erdik, Bu aşkın uğruna az şey mi verdik, Biz bu mutluluğu hak etmedik mi ? Kavuşalım artık, bitsin bilmece, Gönlümüz bir bayram etsin bu gece ! Hasret ise hasret, çileyse çile, Arzular geliyor bak artık dile, Ruhum da emrinde bedenim ile, Biz bu mutluluğu hak etmedik mi ? Kavuşalım artık, bitsin bilmece, Gönlümüz bir bayram etsin bu gece ! Kaynak: Dediğin Olsun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|