![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ah Dünya
gördüm... gidenler var öbür dünyaya acımak mı bir damla gözyaşı yeter gördüm... gidenler var Yaradan'ın huzuruna sevinmek mi bir tebessüm yeter geldik ki dönüyoruz eller üstünde dünya bize göre değil gönlümüz kırılır yüreğimiz sızlar biz yaşadıkça dünya yaşlandıkça... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Akan Yaşlar
Ağlayan gözlere bir bak Neler neler söylüyor Geçmişe ümitle bakıp Geleceği unutturuyor Seni benden soran Derdime dert katan O damlalar pare pare Yılların birikmiş anısı Ela gözlerden akıyor Dertli yürekler acısı Seni benden soran Derdime dert katan Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Al Bayrak
al bayrağım açmış kollarını selamlıyor sabahı nöbeti bitmişti vatanın her karışında vardı adı barış kokuyorsa dizine bile yatırırdı düşmanı bulutlarda adın yazılıydı okur dünya insanı meydan okuyor kendini bilmezlere şamar vuruyor namerdin düşüncesine selamlıyor makamına gelen her şehidi göğsüne kazıyor unutmayacak ismini kanla yıkanıyor şehit olunca her neferi taş basmış bağrına ağlayamamış *******i o yiğit oğlu yiğit vatanın al defteri barışa susayanlara sunmuş hep şerbeti... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Al Süsüm
asiller ağlar mı asla... yürekleri çeliktendir sende gözyaşı yok hep sevinçtendir koşarsın cepheden cepheye sırtında ter yok... yüreğinde kızıl bir aşk korkmazsın *******i ayyıldız sarılmış boynuna dalarsın onunla uykuya barışa demir attın denizde süzüle süzüle selam verirsin yedi düvele ey vatanımın al süsü toprağımın sümbülü bekle bekle... birimiz ölürse yoluna yetmiş milyon sırada ölmek için senin uğruna kıvılcımlar ateş topuna döner sana yan gözle bakana dalgalan dalgalan dalgalan bunu hakettin çoktan... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Alimim
Dünya alimlerine saygıyla o yanan ampuller dönen tekerlekler uzaklardan gelen sesler daha daha neler ben alim değilim hepsini bilemem Alimim beyninde dolaşabilsem izin verir misin bir saniye de olsa inişli çıkışlı damarlarının üstünde kanatlanıp uçarım dünyanın çevresinde sevincimden ölsem bile yine de gam yemem... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anadolu
Sen bizimsin, biz senin Rüzgarın esiyor kollarının arasından Tozunu kaldırıyor altın taşlarının Sesin geliyor kulaklarımıza derinden Gelinciklerin kırmızı deniz gibi dalgalanıyor Uzun kavak dalları senin şarkını söylerken Toprağının her karışı seni sevenlerin Sana verdiği kanlarla dolu Askerlerin sert adımları söylenen marşlar Yolun göğe erenlerin yolu Adını duyurdular arşa kadar Dost yürekler sende attı, atacak Yağmurlar senin için yağıp güneşler senin için doğacak Dört bir yanın al bayraklarla Dağların, ovaların, çağlayan suların Ebediyen bizim olacak, bizimle yaşayacak. Türk Dili Dergisi Haziran 1986 Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anahtar
yürekler hep çarpar sevdaya sevda bir dağın zirvesinde buzul olsa da yürekler sıcaktır aşka çölün sıcağında kavrulsa da yürek anahtarıdır sevginin paslanmış kapısı açılmasa da... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Annem
Benim için güçlüklere katlandın Çoğunu şimdi anımsamıyorum Sen anlatıyorsun ben dinliyorum Hakkın çokmuş değil mi bende annem Aç kalmışsındır bazen benim için Uykusuz geçmiştir çok *******in Yığınla özveri hepsi de senden Hakkın çokmuş değil mi annem Sağlığını almışımdır elinden Bazen üzmüşümdür seni derinden Dünyayı verseler geçmezsin benden Hakkın çokmuş değil mi annem Tuttun ufuklara doğru elimden Varın yoğun sanki benim yeniden Kabul eder misin şimdi ağlasam Hakkın çokmuş değil mi annem Ömrüm yetmez yazsam yaptıklarını Anlatamam o yaşadıklarını Nasıl ödeyebilirim hakkını Hakkın çokmuş değil mi annem Kemalist Ülkü Dergisi Mart 1993 Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Araf'ta
başladım günahsızlar havuzunda kulaç atmaya ayağıma dolandı ayrık otları zehirli dikenler günahkarlar aynada tarıyordu saçlarını ellerinde kadehleri vardı şık ışıltılı davet ediyorlardı şöminelerinin sıcaklığına kayıt defterinde ilk sırayı ayırmışlardı ödülü almak kolaydı zebaninin daveti ulaşmıştı Dante taramıştı birbir yolları tanıyordu taşından duracağı durağı bize ikisi de aynı uzaklıktaydı Araf'ta başımız yukarıda düşünüyorduk gideceğimiz tarafı... Altay Taşkın |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arnold
Avusturya'lı arkadaşım Rastgele değil ama Nasıl geliştirdin O kaslarını Lime lime olmuş; Damarlarında urgan gibi... Acımıyor kolların, Rahat kaldırıyorsun Ne gelirse önüne Oluyor sana tüy misali. Lastik gibi belin, Duvar sanki sırtın... Açılıyor nefes alınca göğsün, Rüya zannediyor herkes Ne var ki sen gerçeksin, O filmlerdeki adam, Ama olağanüstü gücüyle nefes kesen, Dünya şampiyonu Arnold'sın sen... Altay Taşkın |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|