![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkamlar
Kapanmış gökyüzü ışıklarıma, Hürmet mi nefret mi bu ilk akşamlar? Özlemin tırmanmış omuzlarıma, Sevmekten söner mi yanık akşamlar? Dalgalar durulsa hasret durulmaz, Durağım sorulsa adres bulunmaz, Yaralar sarılmaz, kat'i onulmaz! Çaresiz kıvranır verem akşamlar. (2) Umuda bir ışık ufuklarında, Ufkun hangi dağın doruklarında? Sanki güneşin kaygısızlığında Kabarır da bitmez ecel akşamlar. Açılsa gökyüzü aydınlığıma, Koyarım hep, yar, ben seni başıma, Nefretini de basarım bağrıma, Aşkıma aşk katar güzel akşamlar. (Çarşamba,08.09.1999/02:53) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkım
Bakma n'olur yüzüme, güzel, Beni kor ateşlere atma, Kül olmuşum yana yana zaten, Beni sev seveceksen, unutma. Sev beni ben de seni seveyim, Ver kazmayı, dağları deleyim, Aşayım yoları ardıma bakmadan, Karışayım kumlara, çöllerde gezeyim. Bir endamına bin çalım atayım, Pembe mendiline zil zurna sarhoş yatayım, Göğe uçayım, denize uzanayım, Aşk pazarında sana canımı satayım. (1997) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atışma
Siz, ey, Zeki İşbilen! Elinden her iş gelen, Kopuzunuz kırılır Karşınızda ben varken. Fırsat verin sınıfta Biraz ders anlatmaya, Çok çalışırız hergün Boş ders bulup kaçmaya. Dersleriniz muhteşem, Açılır her neşem, Unutmam asla sizi Kurtulup da gidersem. Boş dersiniz olmasın, O da bizi bulmasın, Aman ters anlamayın! İzniniz az uzasın. Buyrun biraz siz yazın, Paslı kopuz çıkarın, Naz yaptım bir an size, Fırsatı sizde cazın. (1997-1998) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avare Ayaklarım
avare dolaşır ayaklarım sayıklarım sen sen diye gelsen görsen diye bu gemi nere yanaşır düşünür düşünür ağlarım bilmem ne olur yarınım boş yere dayanır yaşarım söz bilmez öz bilmez durup durup kaçarım sevmeyi iş bilip ora bura koşarım sevdiğime susarım avare dolaşır ayaklarım sevsin diye sevdim gülsün sevdiğime yaraşır ben diyarı koklarım bilmem niye şaşarım her yandan haber gelir duymadığımı duyarım sensizliğe kayarım avare dolaşır ayaklarım sileceğimi yazarım yarimin eli yakar varıp kimi okşarım avare dolaşır ayaklarım zannetme ki kanarım sinir tutar içimi kafam yine karışır avare dolaşır ayaklarım seni sever yanarım bugün olur yarın olur yüreğini duyarım aşk maziye karışır dün gibi bugün gibi avare dolaşır ayaklarım (Pazartesi,15.06.1998/00:05) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar Gülü
Sonbahar rüzgarı kanım nasıl kaynıyor, Taze yapraklarım dökülür kurunun yanında, Bir kırıntı aşkım sökülür gururun yanında, Bitmem ben asla, köküm gövdem yaşıyor. Diyar diyar rüzgar, sokak sokak yaprak, Her şehir rüzgarlı, bütün yollar kurumuş. Bir ben varım yokluğundan yorulmuş, Sen, bahar, gidince beyaz bana kalacak! Bana bir bahar çiçeklerin açtığı, Ne arkasındaki fırtınalara ağlayan Ağlayıp ağlayıp da ne yakasını yırtan; Bu bahar olmalı ki gönüllerin taştığı... Seviyorum bir gülü ilkbaharda açan, Seviyorum ben onu, tertemiz. Yüzüm fırtınadan kalma yılmaz bir beniz, Kalbim bahara kollarını sonsuzca açan. (Pazartesi,13.10.1997) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baharı Bahane
elimde ne sen kaldın ne de tatlı hatıran var gülü veren gülistansa laleyi lalezar her bahçe ayrı kokar her çiçek bir diyar ne kış girmeli zara ne de mağribi bahar duyardım bahçeler eskiden hoş imiş çiçekleri ağacı suyu toprağı yemişi ekilişi biçilişi dünyalarda yok imiş dinletemedik coştular aman dost sen ek bizi sen biç bu bahçe ski bahçe bu bahar eski bahar bu diyar inan ağyar gel bizi al bizi bir kuruduk zarda çatlamadan sula bizi bilemediler bilmiyorlar bilemezler gelseler girseler şu bahçeyi görseler en güzeli seçseler en güzeli sevseler çiçek diye çiçeği ağaç diye ağacı meyve diye meyveyi ayırmadan sevseler yok yok yok elimde ne sen kaldın ne de tatlı hatıran var kokmuyor her bahçe inan kendi dilince tutmuyor elim tutamıyor çiçek yüzlü baharı kesildi ayağı kırıldı o zaman ne bahardı ne de yaz püskürüyorken ayaz dünyayı tutan belim sardıydı ya herkesi sonu olmayan elim işte herkes ağlarken bize sevinen ardımızdan yuh çekip zehirler saçan zaman ne kış girmeli zara ne de mağrib-i bahar çiçeklerin çiçeği kim ya çiçeği çiçek eden eğer bunu bilmezsen kalkıp onu sevmezsen çıktın da gittin hadi dönüp geri gelemezsen çiçek şahı küsüverir çiçekçi seni eziverir bakılmaz yüzüne bir de tükürürler üstüne -hem gül bahçen hem el bahçen- ne yaparsın ne edersin inan beni üzersin gel bahçeni bil gül bahçeni bil öl bahçeni bil bilmem nere gidersin gülü veren gülistansa laleyi lalezar her bahçe ayrı kokar her çiçek bir diyar zor değil tekrar gerçeği bulmak koşarcasına coşarcasına eski dostlar misali boyunlara sarılmak sıra sıra gelince sevip sevip hem korkmak kalsın elimde kalsın payım olan ne varsa bahçemi çiçekli ağacımı meyveli isteğimi geçerli beklentimi ümitli koyun aradan zaman geçse de girmesin hiçbir yabani sahipsiz -sandıkları- bahçeme ellemesin ellemesin hey çiçeğime ben de küserim sonra ipsiz sapsız otlara süzülürüm habersiz bozuk bostanlarına alırım bahçemi alırım güllerimi yollarımı sonra çiğner gelirim çürümüş saplarını sabır sabır sabır ne kış girmeli zara ne de mağrib-i bahar (Cumartesi,21.03.1998/01:00) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Temiz Gel
Bana temiz gel, doğduğun gibi, İçindeki saflığın varlığı gibi. Asil duygularını silmesin kötülük Cihan gibi değişen kalbinde, Çiğnenmesin özgürlüğün, alınmasın hayallerin, Yönetilme, düşmanına bırakma kendini, Girme hastalığa,uzaklaşma uygarlığından, 'Ben' i ara 'ben' i unutma, Satma kendini, satma! 'Dolar sizin, Mark sizin.' dedirtme, Aslını bul! hatırşinas ol, doğru yaşa, Seni bu güne getirenleri sev, Geri alma verdiğin sözleri, Su katma bir daha, pişmiş bu aşa, Amacını söyle, arzın nedir? Bugün için mi yaşıyorsun? Sinemayı sever misin, ne tür kitap okursun? Bize yabancı olmasın, sanatta tarzın nedir? Dünü unutma! ... Haberin var mı az sonradan? İnsanlık için, insanlar için Herşeyini herkesle paylaş, Kuralları aşma. Yardımcı ol, dilek tut, Dertleş, saldırma, korkma. Geri dön, ilerle ve durma; Girdinse yola, gel yanıma. 'Ben' de budur ruhunda! İşte böyle gel, olduğun gibi, Ruhundaki saflığın varlığı gibi. (Çarşamba,17.09.1997) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başaşağı I
Kupkuru duyguların ıslaklığında Bir damlacık nem dolusu yangın, Zifiri *******in aydınlığında, Çekirdekten semaya günaydın! Günaydın, ilk darbelerin son hedefi! Uğul uğul afetler ve en yavaş ışık hızı! Bu havalar hem açık hem sisli, Unuttum uçarken yoldan kaldığımızı. Uyan gönül, bu dümdüz yol arapsaçı! Bu yağmur değil, değil bu güneş! Mutluluksa eğer yaşadığım sancı, Ben yanlışım; lakin herşey güne eş... Kupkuru günaydın gece yağmurlarına! En doğru hata: Ben ve biz. Bu ovanın labirent topraklarında, Alim doğmuşuz, birşey bilememişiz. (Salı,15.06.1999/00:05) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başaşağı II
Sevmeyi kendim öğrendim, Hissettiğim gibi, ölmeyi. Bir duygu seline kapıldım Ki Kazdım kendi elimle kendi çukurumu... Kazdım kendi elimle kendi çukurumu... Ki Bir duygu seline kapıldım. Hissettiğim gibi, ölmeyi. Sevmeyi kendim öğrendim Bir adi kelimeyi bölmüşüm bine, Gelmedi gelmeyecek yine! Yandığım kadar sevdim, Sevdiğim kadar gittim, 'Ey koskoca köyün Ulu Sahibi! ' dedim, 'Gözlerimi fersiz bırak ama... lakin onu kör koma, Kapat onun yolunu benden başkasına' Dedim, denmez olsaydı 'sevda' denen, Yandım ki küllerim ta güneşe savruldu Yandım ki küllerim ta güneşe savruldu Dedim, denmez olsaydı 'sevda' denen, Kapat onun yolunu benden başkasına' 'Gözlerimi fersiz bırak ama... lakin onu kör koma, 'Ey koskoca köyün Ulu Sahibi! ' dedim, Sevdiğim kadar gittim, Yandığım kadar sevdim, Gelmedi gelmeyecek yine! Bir adi kelimeyi bölmüşüm bine. Bir ışık vardı önümde, aşkla yanan Masum bir yüreğe kurban, Şimdi, sevda masalım. Gel, sevimli goncam Dur, sevimli goncam Dön, sevimli goncam Git, sevimli goncam Şimdi, sevda masalım, Masum bir yüreğe kurban. Bir ışık vardı önümde, aşkla yanan. Yalnız sevgi mi kalır gönlümde, Aşk, denen dünyam vardı, O aşk alındı elimden, Dindi rüzgarım ebedi. Dindi rüzgarım ebedi, O aşk alındı elimden, Aşk, denen dünyam vardı, Yalnız sevgi mi kalır gönlümde! (Salı,22.02.2000/01:45) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başaşağı III
Geri dönmüyor zaman... Dönmüyor sevdalar, sevdalılar; Resimler terk edilmilş, rüyalar sapsarı, Alem tersine döndü, aynalar asude: Ayak ucumda asuman, başım toprağa erik. Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|