![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı Haber
Güller derdim demet demet, beyazdı, Yar bana gurbetten acı bir haber yazdı, Yüreğim sızladı, ağrılarım azdı. (Perşembe,24.12.1998) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağladım Sönmedi Ateşin
*******imi sana ayırdım Yıldızlara bakıp seni göreyim, diye Her şey karanlıksa bile Bir sen varsın ışığıma ışık veren; Mehtabın ahbabı gözlerinle Denizler kadar güzelsin, Mazinin sandalına binip de Geçmişe doğru küreklediğimde Anlamsızlığa saptığımı görürüm hep, Bir sen varsın ışığıma ışık veren Ağladım sönmedi bile ateşin. Kimi acılar puskun olur Kimisi yorgun, Zehir gelir dostun olur Bir kerecik gülemezsin. Ağladım Ve ağlıyorum, Şu ıssız odalarda Hala seni özlüyorum; Seni *******le, yıldızlarla Seni mehtabınla seviyorum. Hergün seni söyleşiriz; Başını göğsüme koyduğunda Kalbimin sesini duyacaksın... Ağladım sönmedi bile Kalbimdeki ateşin. (Pazartesi,16.08.1999/02:15) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aks
-authantic crash after the dream- aynamdaki aksım gözlerime düşmüş yüreğim ağzımda şarkılarla nağme nağme suskunluk notaları haykırışlarımla coşmuş bir gece gece o gecedir kayan bir yıldızı vardı baktım suretim donuk gözlerimde geceden bir ben kalmışım sönen meşale sancılar çarşısındaki yüreğim ve adı belirsiz şarkılara kapı açtığım kulağımmış o gece suskunluk vardı bende masumluk isyanlarımı kültablasına basan parmaklar ve aynamda nem nem var dedim nen yok öylesine öyleyse bu suskunluk niye doğuştandır ölesiye şafak söksün bir hele kapılar tırmanılmaz duvarlarla mı kilitli ağlar balıkların hücresi mi siyah mı her zaman siyah yoksa seçicilikten mi niyazın gülmek mi bitab ve bedbinsin susma küsme zehrin çoksa da tut mezara götür orda temizlenirsin buraya sakın kusma susma aynan haline bırak gülsün gülümset kendini sen bir bülbülsün gülümset kendini en ak güle değersin gel bak ne de güzelsin aynamda gün ışığı gözlerimde neş'e sabah böyle olurmuş (Mayıs-Eylül 1999) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alev
Sen bir çiçek, Sen sevgi deryası, Parmaklıkların ışık sunan noktası, Kavrulup yere çöktüğümün takvimlerinde Savrulup göğe uçtuğumun duası; Zehrimi içmen için geldim, Açmaz mısın? Düşler diyarında gözünle konuştum, Hisler diyarında gönlünle konuştum, Sevda diyarında aşkınla konuştum; Seni diri istedim ben, Açmaz mısın? Liğme liğme yüreğinde dolaştım, Nağme nağme kulağında dolaştım, Pare pare lisanında dolaştım; Ateşin kısık dediler, Açmaz mısın. Okyanusların ürktüğü tufandan geldim, Ağacın küllendiği yangından. Ben geldim, toprağın bittiği cihandan! Yanıp yanıp sönen manadan; Derinden çıktım da geldim, Açmaz mısın? Bir demet gülsün bahçende, fidan; Bir cihan aleviyle geldim, Açmaz mısın? (04.05.1999) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alma Benden Kendini 1, 2, 3
Bir feryat kopsa içinden, Bir ceset görmüş gibi, Bir beden çürümüş gibiyse Bir sevdadır bunu eden. Alma benden kendini, Sakın, öldürme beni! İki dakika düşün o an, İki candır ortadaki. İki kalbe aşkı yazan, İki bebektir gözlerdeki. Alma benden kendini, Sakın, öldürme beni! Üç yıl gibi gelir Üç dakika yokluğun, Üç saniyede öldürür Üç yabancıya gülüşün. Alma benden kendini, Sakın, öldürme beni! (1995-1996) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aradım
Az yer dolaştım Çok şeye ulaştım Seni unutamadım Yad ellerde Başka yar bulamadım Senden güzelini aradım Uyduramadım Başkalarına benzettim Tutturamadım Yad ellerde Başka yar bulamadım Gözleri siyahtı Kapkara ve çekik Saçları da siyah Teni esmerdi Boyu yetik Sana benzettim Olur sandım olmadı Bu boşluğun dolmadı Yad ellerde Başka yar bulamadım Başkasına baktım Narıma yaktım Önce koştum peşinden Sonra onu bıraktım Kendimi aldattım Veya ben öyle sandım Usandım Yad ellerde Başka yar bulamadım Göz uzak olunca Gönül de olurmuş Bu sözden yola çıktım Yanıldım Seninle tokmuşum Sensiz acıktım Aradım seni Aradım Yad ellerde Başka yar bulamadım (1996) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Armağan
Yalnızların yaşadığı ıssızlıktır benimki de Ne vakit bir sigara yaksam Dumanı dostça sarar ciğerlerimi Kimbilir fırsatçıdır Kimbilir masum Kimbilir duman duman Ve benim gibi bilir ezildiğini Çok üzgünüm demek Eski mutluluklarıma ihanet değil İkiye bölünmüş bir resmin Kültablasında yakılan parçasıyım O günler dolu doluydu O günler huzurdu Kimbilir fırsatçıdır Kimbilir masum Kimbilir eskimek de vardı Kimbilir duman duman Bir albümün sayfalarında Mevsimler devriliyor tepemden Yıkılıyor ümitlerim bir daha Kimbilir bitmek de varmış Sıram geçti yolumu yeni nesle bıraktım Kimbilir fırsatçıdır Kimbilir masum Kimbilir duman duman Yeni kuşak savaşır Ve benim gibi bilir ezildiğini (Cumartesi,15.01.2000/00:35) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Sensin
Yine düşündüm sahili... Deniz dalgalanıyordu, sen vardın aklımda, Sular coştukça 'Sensin! ' diyordu, Derya senin için dalgalanıyordu... Altımda kum, Sıcağı yakıyordu, 'Sensin! ' diyordu. Üstümde güneş, Senin için parlıyordu, yansıyordu denize, 'Sensin! ' diyordu. Kalbimde sen, 'Sensin! ' diyordu, 'yanıma gelsen...' Yanımda düşman, 'Hain...' diyordu, 'beni görsen! ' Kördü gözlerim, Sağırdı kulaklarım. İkisi de ' Devamız Sensin! ' diyordu. Güneş batarken, aşkım solarken Beynim 'gitsin' diyordu, Kalbim yolunu bilmiyordu Ama Ruhum 'Sensin! Sensin! Sensin' diyordu, Beynim bir silah aldı eline, Kalbimi taraftar etti kendine, Haykırarak 'kes, bitsin! ' diyordu, Vurdukça silahla ruhuma Ruhum 'gel, sev, Sensin.' diyordu; Mahkum olmuş sana bu ruh, bilmiyordu. Ruhum rencide, Kalp sessiz... Beyin nefrette... Beden sensiz, Ruh sensiz. Seni isteyen: Aşk dolu ruhum, garip kalbim, intikamcı beynim. Hepsi bir arada, Karanlık bir sokakta, kimsesiz. Tek durakları senmişsin; Yoksa adressiz... (1996-1997) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Tezatı
İçiyorum yokluğunu, kırdığım kadeh sayısız, Biçiyorum ektiğimi, kaç dekar tarlam kayıtsız, Arıyorum benliğimi, sensiz ruhum kimliksiz, Veriyorum hesabımı: seni terk eden benliğim kişiliksiz. Bekle, geleceğim, sözlerini maziye sattım, Çok seviyordum seni, şimdi ise bıraktım, Bırakmazdım asla, sen bıraktırdın, Madem sevmeyecektin niye umut bıraktın? Çek git, çek git etrafımdan, unutana kadar, Kes ilişkini çevremle, yaşantımı çerçeveleme, Sendin çerçevem, camım, resmim; aşkım ve canım, Gittin kırıldı kalbim, çekil, kırmayayım! Yokluğun beddua ettiriyor, eski sevdiğim, benden yana, Eskiyor hayalimdeki gelinlik giymişliğin, yakışmıyor sana, Yakışmıyor gezmen, tozman, eğlenmen ben olmadıkça yanında, Varsayımlar günahı bana yüklüyor hala, kişilik kimde ya? Kusura bakma, kalbim istemese de tutacağım aklımın sözünü, Bırakacağım geçmişi, yansın ruhum aşkından dolayı, dinlemeyeceğim özümü, Daha kırılacak çok kadeh var, öz bağında toplayacağım üzümü, Sen vermedin ya gerçek aşkı, bulacağım ve ona harcayacağım ömrümü. (1997) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk ve Acı
Aşk, aşk olalı Bunca güzelleşmedi bir gönülde, O kadar çetrefilin içinde Kurumadı çeşmesi, Yüreğim kavgalarla/doludizgin susamış, Her şeye kapanmışlara düşman göğsümde Acılardan kurtulamam/lakin tozdurmam sevgimi Siper kuyuları çökse/çökse bile tepeme. 'Vah! dedim, zamanı değildir, Bu ne saygısız dalgı! Zırhlanmış, şahlanmış, üstüme gelir O amansız silahlar, Başımı kaldırsam keser, acımaz, dağlarlar; Eğsem... Eğmem, sevdamdan, başkasına ki Susamış.../kendine/çöl görmemiş aslanlar. Bir aşkım var yüce mi yüce /Kimse sezemez olmayanıyla/ Görse, utanır, büyüklüğüyle övünen Derin okyanuslar, Gözümden çekilmiş, Kalbimde saklı aşkımdan.' gözler güle, acılar bite! (Pazar,02.01.2000/00:35) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|