![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Altmış sekizliydik biz
Altmış sekizliydik biz Yaşımız on sekiz, yirmi Ağlardık okyanuslar taşardı Gözyaşlarımızdan Gülerdik, fırtınalar yatışırdı Kahkahalarımızdan Yaman çelişkiydi hayatımız Kim pamuk, kim iplik bilemedik Pamuk ipliğindendi yaşamlarımız Eğirdiler boyuna birileri pamuğumuzu Darağacına iplik ettiler Çuvaldızlar yetmedi Askılara asıldık, cop dürttüler Suçumuz bilmekti Anamızı ağlatanı Biliyorduk, biliyorduk Tatlı aşımıza zehir katanı Yine de umutluyduk kış, yaz Kimimizde bağlama kimimizde saz Türkülerimiz sevdalarımız gibiydi Ozanlarımızın gür çıkardı sesi Bağımsız yaşamak istedik, gururlu ve onurlu Rüzgar değil, fırtına değil, tayfundu Gençliğimizi, umutlarımızı silindir gibi ezdi İşkencelerden geçtik Dövüldük, asıldık, öldük Ne umutlarımız vardı, ne kadar da gençtik Böyle olsun istemezdik Biz Bin dokuz yüz altmış sekizliydik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anasızlara
Bir sızı var içimde Hiç dinmeyecek O değil Bu değil Sevda değil Aşk değil Anam galiba |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anıların Tasnifi
Siz şu tarafa, siz bu tarafa, Evet, evet siz, şöyle arkaya, Bakınıp durmayın, siz de sağ tarafa, Tam ortada dikilen, siz, siz de sola, Lütfen koşuşturup durmayın, kalmayın ayakta. Yıllardır misafirimsiniz, tamam, anladık, Ama çok kalabalıklaştınız artık, Gönül, fındık oda, bakla sofa, Almıyor hepinizi, bu sofa, bu oda, Anılar, bunaltmayın ne olur beni, Kusura bakmayın, vakti geldi, Başladı yüreğimde anıların tasnifi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara
Ulus'tan yürüyorum Kızılay'a, Hafiften bir yağmur, Dudaklarım da ıslanmış Eski bir ezginin ıslığı Sıkıntılı çığlıklar gibi Korna sesleri, satıcı avazları, İnan ki kafam karmakarışık. Opera binası önündeyim, İçerden sızan, kültürün ışığı Yağmur birden hızlanıyor, Islığım kesiliyor, Bir türkü tutturuyorum inceden, Takıldıysa dilimin ucuna nereden, Haydar, Haydar, Sağımda adliye binası, solumda tayyare binası Bir otobüs baştan ayağa ıslatıyor, Az daha yürüyünce, solda İpekçi Parkı Biraz sonra da Zafer Meydanı, Zafer Çarşısı Sırılsıklamım, üşüyorum Umurumda değil Ulus'tan yürüyorum Kızılay'a, Yağmur altında Gökyüzü boşalıyor yeryüzüne Yer gök su kesmiş, Dilim devam yine de türküye İşte Kızılay'dayım, Solda Sakarya Caddesi, sağımda bankalar, Otobüs duraklarında benim hemşehrilerim Yorgun, telaşlı, koşar adım Sevdiğim, doyduğum şehir, Ağız tadım, Yaşamaktan haz duyduğum başşehir. Ulus'tan yürüyorum Kızılay'a Hem ıslağım hem de yaya Bin defa gelsem dünyaya, Of demem Ankara' ya Kalleş, kancık çıkmaz, Seğmendir delikanlılar, Atım Araptır benim, Yandım şeker oğlan, Türküler söylenir Sakarya' da kadın, erkek, genç, yaşlı Güzel Ankaram, Canım başşehir, Sonsuza kadar yaşa Mutlu insanlarınla Sevgiyle, gururla.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlat Bana Ey Aşk
Zamansız çalan senfoniler kulaklarımda Baharlarım bile karlı kış günleri Anlat bana ey aşk, kiminle neredesin Göz yaşlarımla doldurdun içimi Şimdi kimlere ulaşıyor nefesin. Gel, gel de bir bak bana yaptığına Yaşama dair ne varsa göç etti içimden Güneşim bile bulutlara koşmakta Diri bir beden de ölü cana dönüştüm Konuştuğum dudaklar bile gizlendi Canan sustu, can sustu Bir uğursuz örtü örtüldü üzerime Sıkıntı gidermekteyim sonu gelmez kadehlerde Akşamı beklemez kadehler öpüşmek için Ruhumun kasveti yeteri karanlıktır zira Anlat bana ey aşk kiminle neredesin Bir martı masalında esarette yüreğim Zaman katilimdir benim, sürem kalmadı Yetmedi, yetmiyor attığım çığlıklar Dönüp duruyorum amaçsız, umarsız Gözler kapandı, dudaklar kaçtı öpüşlerimden Anlat bana ey aşk kiminle neredesin. Düşlerden yere indirdiğim sevgi En derin kuyulara gömüldü gitti Zamansız çalan senfoniler kulaklarımda O senfoniler ki Sanki Ölüme çağrı senfonisi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Araf'ta
Otobüslere koşmak, yetişmeye çalışmak, Sonra binince nefes nefese, Gülümsemek delicesine. Bir gece düşün, On karar değişmiş, Yanaklar soğuk vurgunu Yürekler sevda yangınlarında Şarap kadehleri kalkmış havaya, Bir koşu atı sevdan içimde Gemi almış azıya, Koşar durmaksızın. Sevda değil bu bir hışım demiş şair, Eksik bile söylemiş, Hışım ne kelime kıyametlerdeyim. Ayak sesim yok kaldırımlarda, Senin topuk seslerin yankılanan, Hayalmi, masalmı, hikayemi, Sarhoşluğundayız zamanın, Algılamak mümkün değil, Ellerin ellerimde olmasa, Ben öldüm, Araf' tayım diyeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arguvanlı Kız
Kız... Arguvanlı, Gayri yetti nazın Hayli zamandır Yataklardasın. Kavun, peynir, Masada Kadeh kenarda Öksüz kaldı, Gülüşünü, Bakışını, Sitemlerini özledim, Yetti gayri, Şiirler bekliyor seni, Günlerden beri, Şarkılar biriktirdim, Hiç söylenmemiş, Demek gönül dostu, Böylesine özlenirmiş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arınırız
Sen hiç Dilini çıkarttınmı gökyüzüne? Hemen yarın dene Korkma Kızmaz kimselere Tükürmez başkaları gibi Rahmet yağmurları indirir Yıkanırız,arınırız Pisliğimizden |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşçı ve Aşkçı
Yemeğin pişirir mükemmelini Ne çare Yiyemez kendisi Öylesine özenle süslemiştirki Kıyıpta atamaz bir parmak Servisteki tabağın kıyısına. Şair aşklarıda böyledir Severler En güzel şiirleri söylerler Aşçı pişirir yiyemez Şair yazar yaşamaz Yada Yaşar yazamaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşık Kuşlar
Şu şakıyan kuş varya Ben öğrettim ona şarkıları Dinle bak Bütün gün aşk şarkıları söyleyecek. Yasakmış sevişmesi bile Yaşıyormuş yapayalnız Tel bir kafes içinde. Açıverdim kapısını özgürlüğe Konuverdi omuzuma Öpüverdi yanağımdan Sevgiyle. Bir empati, bir sempati aramızda Sorma gitsin. Sana olan aşkımı anlattım Meğer aşıkmış o da. Sevgilisi karşı balkonda Hazinden öte öyküleri Bir el ayırıvermiş onları. Sonrası, karşı komşu Karşı balkon Bizimkinde susuş o susuş Yüklemiş kahırlarını kanatlarına. Bakarmısın neşesine Yarın gideceğiz karşı balkona Sevgili ziyaretine. Bu gün Hüzzam öğrendi Yakında kısmetse Hicaz İki sevdalı Birlikte çalışacağız. Seni biraz ihmal edersem Darılma, kırılma sevdiğim Sevabına güzellik bu anla Kuş aşkı bu, özveri ister Benzemez başka aşka. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|