![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk
Aşk insana bir kere Uğruyorsa ömründe Sonrasının adı aşktır Yalandır dudaklarda Her unuttum dediğin Maziyi bir anışındır Her vazgeçtim sanışın Hasretten yanışındır Susup sessiz kalışın Haykırışın değil mi Anmıyorum adını demek Korkundur özlemekten Senin nefret sandığın Aşkın diğer bir adıdır Belki de ayrılıklar Aşkın mayhoş tadıdır Sevmeseydin bu kadar Kırılıp dökülürmüydün Sevmeseydin bu kadar Söyle üzülürmüydün Ağlama, sana yakışmıyor yaşlar Zorlama aşk bitmez, bitmez aşklar Her unuttum dediğinde Her şey en başa döner Her unuttum dediğinde Aslında, AŞK yeniden başlar Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Batımı
Her sensizlik sabahında Gözlerim yaşlı uyanıyorum Yüzümü ellerinle yıkayıp Bir hatıra demliyorum Kahvaltımı hasretinle yapıp Sonra yola düşüyorum Unutmadıysan öğlen vakti Pek yemezdim yine aynı Bir iki lokma hüzünle Bir de boncuk gözünle Geçiştiriyorum işte En zoru akşamlarım Derdimle dolu, boş balkonun Kenarında seyre dalıyorum; Kadehimde umutlarım Tarifsiz yokluğunun Ucu bucağı belirsiz ufkunun Usulca, en kara çizgisinde Mas mavi bir 'ben deniz' üstünde Kızıl kırmızı renklerde Aşk batımını Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk mı dileneyim
Yalnızım, koca şehrin orta yerinde Sessizlik uğuldar kulaklarımda Yüreğimi serip sokaklarında Utanmadan elden aşk mı dileneyim? Elimi,kalbimin üstüne koyup Sevdasız başımı,önüme eğip Boynuma kimsesiz ve aşksız yazıp Kapı kapı gezip aşk mı dileneyim? Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Ne'me Gerek
Sana ağlayarak günler geçirdim Şişeler devirdim, camdan bakarak Bir gün anlayacak diye bekledim Olmaz olsun sanki aşk ne'me gerek Onca yıl peşinden koştuğum halde Bana hiç bakmayan göz ne'me gerek Derdinden yatağa düştüğüm halde Hal hatır sormayan yar ne'me gerek Seni özleyerek günler geçirdim Yılları devirdim, yol gözleyerek Seni bekleyerek ömür bitirdim İnadım kurusun aşk ne'me gerek İçimde sakladım, göz bebeğimde Kalpsiz olduğunu ıska geçerek Boşuna harcandım şunca ömrümde Ne vardı sevecek, aşk ne'me gerek Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkımın Hatırına
Gün biter, Ağır ağır çöker ******* Su uyur, gül uyur Bütün şehirler uyur Sen varsın arasında Kirpiklerim kapanmaz Bir ben; Böyle gözlerim yaşlı Beklerim sabahları Bir de aşkımın hatırına İstanbul uyumaz Zaman akar, gider Tutsan tutulmaz İklimler değişir, Değişir mevsimler Ve takvimler değişir Nankördür insanoğlu Vefa sağır olur, Dilsiz olur, kör olur Gün olur, sevdiklerin Seni, bir bir unutur Bir ben; Gün be gün, Özledikçe büyüttüğüm sevgimle, seni Bir de aşkımın hatırına İstanbul unutmaz... Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın İlacı
Ne dediysen yaptım, unutamadım Kanıyor gönül yaram, kurutamadım Kainatın en ağır hastalığıymış Karşısında bütün tıp, çaresiz kalmış Tarihte görülmemiş, böyle bir acı Sordum, soruşturdum yokmuş ilacı Eğer bir gün çare bulursa bilim O zaman geçerim, senden sevgilim Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Yolu
Gönül, duygu üreten bir fabrikadır İşçileri, gece gündüz bilmez çalışır Kağıt en verimli tezgahıdır Kalem hiç durmadan sevdalar dokur Aynı döner aşk, gönül denen çarkta Rengi yoktur onun, aynıdır her ırkta Her bir coğrafyada, her bir kıtada Sevgiler yazılır, aşklar okunur Aşk, insanın tek güzergahıdır Yol üstünde hasrette, nefrette olur Gözler, sevdaların nişangahıdır Kalp, kalbi adres sormadan bulur Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aykırı İnsan
O; Her şeye, yaşamaya bile karşıydı Bazen, denizlerde en kabarık dalgaydı Bir serçeydi kimi gün, en ince daldaydı Çöl de gül büyütmek isterdi Olmazsa nilüfer ya da karanfil Bir papağanı vardı, üç-beş süs balığı Ancak idealiydi kocaman bir fil Hayal olmuştu bütün hayalleri O; Yine onların ardında yaşardı Kırık tı bütün ümitleri Aynasından başka kimseyle konuşmazdı Resimler çizerdi hep aynı manzaralı Hep aynı isime, isimsiz şiirler yazardı Garip ti, tuhaftı bütün halleri Meçhulden gelmişti, meçhule gitti Görmedim üstünden çok uzun zaman geçti Sormamıştım adını Kimdi, nereliydi, nerden gelmişti Bildiğim tek şey bir zamanlar birine Deliler gibi sevdalıydı O; Her şeye hayatın kendisine bile aykırıydı Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynada ki Ben
Kaç zamandır, İlk kez bugün Aynada beni gördüm Naber dedim, Senden dedi Seni sordum Gözü doldu Konuşmadı, baktı gitti Yazık! Yine ağlıyordu... Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakın
Bakın! Yere, göğe, dağa, denize bakın! Ama sakın, şaşırmayın Sakın ha korkmayın! Birazdan uçmaya başlayacak, Kediler, köpekler ve at'lar Bir çocuk, Koca bir orman yeşertecek Hem de şu çölün ortasında Şimdi, Yerden göğe doğru bir yağmur başlar Bir kadın, Güneşi elleriyle söndürecek Yıldızları koparacak bir kadın Denizler yanacak Ayaklanacak dağlar Ölüler canlanacak Ama ölmeyecek sağ'lar Bakın! Nasılda doldu gözleri Şimdi, Nemrut'ta ağlar Birazdan, bütün söylediklerim Bir bir olmaya başlar Ve bakın, bakın ben 'O' en sevdiğimden Vazgeçeceğim Bakın! Bakın, ne kaybedeceksiniz Bakın, ne diyorum Kıyametin kopması yakın, Ya şimdi kopacak kıyamet Ben de ondan vazgeçeceğim Ya da ben yalancıyım Onu hep seveceğim... Metin Özturan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 6 (0 üye ve 6 misafir) | |
|
|