![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beton Etkisi
Elimde olmayan nedenlerle var ettiğim Şapkası eksik yumuşak g Ne kadar sert kalırsa hayatta Tutundum türk dil kurumuna Ağız tadıyla iki laf ettirmediler Sıkıştım gereksiz sözcüklerin arasına Şapkasız çıkılmaz bazı yaz günleri Ve atasözleri gayet örnek olur bu yaz mevzuuna Damlaya damlaya göl olduğunu gördüm Bilemedim ilk kez yağıyorum Ve tuzlu Ama senden düşünce beton etkisi yapıyor Bu yumuşak (g) Su… Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilmece
.................................................. .............mustafa ahmed'e...(dört yapraklı yonca) imleci tümleç bu cümle gözleri delgeç biçare solumda soluklan bazı pasaklı bir karış yeraltı üstünü aklımda çıkardı... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmece aslında...
...gözleri düşüyor,sessiz ve yorgun... ___'parmak uçlarında yürümektir aşk.' dedim. ' öğrenemedim' dedi.güneşli bir güne uyanmak acıtır mıydı insanı.yüz hatlarını daha da belirgin kılan,onca kırıklık,gidenlerin bıraktığı çizgiler ve bir çocukluğu özlemek. ___yansımasında yalan vardı.bu ışık süzmesinden sıyrılamayan 'varlık'; yokluğun belirtisiydi...'varlık' yalanın ta kendisiydi.sustum, dökülmüştüm saçlarımdan.tanımadığım yollardan geçerim gece yarıları... ___'ama en çok kendimden geçtim' dedi ___haklısın.bir şerit en çok ikimizi ayırıyor bu yolda.bakamadım.uykusuzluk baş ağrısı yapıyor, ağrılar acılar beni senden soğutuyor.hem senden gökyüzünde de var.ve gitmek; insanlık için büyük adımlar gerektiriyor. ___'tüm bu suçların failisin,gözlerimin içine bak.' ___sanığı olduğum suçların tek tanığısın(sana geldiğim sürece) .bensiz yoksun,benim için.sendeki ben ben sana gelmedikçe de yok,bilirsin. ___' her başarılı gölgenin ardında bir yalan yatar...' ___büyük sözler etmeyi severdi,kendi dilinde...kafiyesiz özlerdi, almak isteyip de alamadığı oyuncakları.ve çocukluk arkadaşları mühim yerlerdeydi artık.söylemişti, bu sıralarda büyümeyecek bir adamdı... ___'güzel müzikler dinliyorsun,iyi filmler seyrettin...inanmaktan vazgeçmediğin şeyler için savaşmaya hazırsın.bu yaralara melhem, çok kazanılacak şehir var,karşılaşmadığın ülkelerde...' ___bugün yağmur yağdı \\\ duasız hem de \\\ günahı ben oldum \\\ ıslanmayarak \\\ saatlerce yürüdüğüm halde... renkli sokakları yoktu şehrin.bu ortaklık yani renk ve şehir, yüzyıllar önce çimentoyu icat edenlerce bozuldu. savaş mı? ? ? çıktı tabi.çevrene baksana...görmüyor musun? ? halen sürmekte... ___ben en çok sana bakarken ıslandım dedim.'neyim ben? ' dedi. tüm bu şekiller ve anlamları gereksiz...tek bir bakışımla, bu satırlardaki en küçük bilek hareketlerini dahi gözlerinde görebiliyorum.ahmaklık bu...tüm bu çaba... sen sadece bir....... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir aşk şiiri
Uzunluğu öznel yargılara bırakılmış bir ömürde Genel geçer aşklar yaşadım hep Ve bu talan yalandı Bize kalan hep ayrılık tümceleriydi sığ sularda. Aldandığım çok olmuştur ama Aldatmadım asla. Kandığım yalanlar zaten fazla pembeydi Bize kalan hep realist tümceleriydi hayatın Büyüdüm haberi olmadı kimselerin Belki ben doğru zamanda fark etmedim. Büyüdüm sonuçta… Biriktirdiğim ne varsa Kandığım, yandığım Nefret ettiğim hatta Sana geldim… Öylece... Tüm varlığımla… Açığa çıkmamış ne kadar sır varsa içinde Keşfetmek için geldim… Hep ordaydın belki Sana yazılmış bu ömrü bekliyordun Ki bu ömür hazır adanmaya adına… Hiç kimse böylesi güzel bakmadı bana Yüreğin, Umduğun, korktuğun ne varsa Her şeyinle sen saklı bu gözlerde Kimse böyle huzur vermedi Hiçbir yüz bu kadar anlamlı gelmedi canıma Sen kanım… Cümlelerim yoluna… Sana aittir yazdığım ne varsa Kara bir özgeçmişe açılan yeni beyaz sayfa Ve hazır bu yürek seni sevmenin hasadına… Böylesi güzide bir aşkın yangını Sen hayatımın kadını Sonu olmayan bu yolda Diğer yarımsın… Attığım her adımsın… Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir k(ez) gisini dinle şehrinin
Sesime s *Es* ki mahaller *de* ğişen kokusu yolların Canıma can kat *ar* alarında yiten aşkların… Nefesim olur olmaz kesilir uykusuz nöbetlerim *de* sen ki sen *bana* ait senin *dir* hem dirhem yiter yok *san* a yazılan çakıl taşlarıyla ve su çekil *se* n *ben* Senimdir… Nefesim sen olursan rü *ya* kındır… uykusuz bir çocukluğa inat küller *im* gesiz bir hayat mektubu hiç yazılmay *an* Ka *ra* nzalarda unutulur yatacak yeri olmayanın varoş şeh *ri* Yakar bakışları insanın… Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz
biz en çok seni susuyoruz aslında alkol hakimiyetindeki topraklarda en çok ahmet arif'i seviyoruz biz ankara'da... mezesiz sofralarda en kolay aşık olanız ve en çok senin adını anarız ilticai akşamlarda en eski sevgiliyi en çok özleyen yine en çok yenilerini unutanız biz en çok senin için yazarız hüzün olsun diye içilen belirli gün ve haftalarda yaz olmasın diye kış günlerini dualarız çünkü en çok üşürken örteriz sensizliği üzerimize ve sırf içinde 'sen' geçiyor diye sensizliği bile severiz biz... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Kalp Ne İçin Var Ki Zaten?
usulca çekil kanıma dolaş hüzünle uyuşan damarlarda ne zaman bu yürekten geçsen arınırsın günahlarından bana takılır yalanların sen yeni yanlışlar için başka tenler dolaşırsın sonra yine kan... revan... içimdeki sen. bu kalp ne için var ki zaten... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() CaDı! ! !
cadı çıktı karşıma ormana girmedim daha kaybolacağım ya... ekmek bile var yanımda yol bulmak için mi? bulunabilmek için mi artık? ki sonradan öğreniyoruz ekolojik sistem kurbanı oluyor ekmeğim doysun tabi hayvanlar... cadıya soruyorum neden burdasın hani evine geleceğim beni kandırıyosun (ve kim kanmaz ki çatısı meyveli pasta kapısı çikolata olan evin güzel sahibine) yoksa cadım hikayeyi mi bilmiyorsun? meğer atmışlar cadıyı evden kiradaymış o... hayat şartları diyor geçinmek zor... ekmek bulamıyoruz pasta yiyoruz diyor... ev sahibi ondan atmış meğer eve dalmış karı ve kapı pece bırakmamış üstüne ev bakıyoruz sonra beğenmiyor fakat... teyzecim nerden bulacağız sana öyle ev? keşkülden sütlaçtan... hamurla saldırdık tutmadı kaldı bizim cadı dışarıda... şimdi part time çalışıyor fal ve meteroloji durumlarında... ev tutmuş bir artı bir ve cadımıza en çok elektrik faturası koyuyor... ve son kez diyor ki ' bu ülkede cadı olmak zor' haklısın cadım ya haklısın... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cankurtaran
bir şehirde boğulmak belki yarım milyon ışığın içine belki girdabına (gündüzleri iş yapamayan hırsızlarca gözlerine kara çalınan) gecenin... kafiyeleri evde unutulan bir şiir gibi bastırılmış bir hüznün notaları yazılır gökyüzüne ve sol anahtarı yıldızlardan oluşmaktadır... boğulmak vardır cankurtaran 'can'ıdır boğulanın ki zaten adını burdan alır... 'can'ı kurtaracaksa boğulmaz mı insan yarım milyon şehrin içinde tek bir ışığın matemine... bir şehre boğulmak... sen böyle maviyken öyle kolay saçlarında adressiz bir 'can'ı 'kurtar' şu 'an'... Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canlı Bomba 1
İlk ve son işimdi. Bir yıl boyunca yaşamak istediğim her şeyi sağlamışlardı bana ve karşılığında nasıl bir anlaşmadır ki bu; canımı veriyordum. Çok yabancıydım eylemlere, siyasete ya da teröre… Elimde olmadan kendimi ortasında bulduğum teklifin, bir yıllık menfaatim karşılığı esiriydim ve anlaşmadan tam bir yıl sonra, bugün, borcumu ödemenin zamanı gelmişti… Saat üçtü. Bir saatim vardı, dörde kadar istediğim her an eylemi gerçekleştirebilirdim, eğer yapamazsam saat tam dörtte eylem kendiliğinden gerçekleşecekti. Bırakıp gidemezdim çünkü onlarca kişi tarafından izleniyordum. Kalabalık bir sokaktaydım ve zamana inat kalabalık gittikçe artıyordu. Herkes bir şeyler düşünüyordu. Belki her biri farklı bir şeyi, çok acı, çok komik, çok hüzünlü şeyler… Peki ya ölümü düşünen var mıydı aralarında? Yanımdan geçen küçük kız çocuğuyla göz göze geldik, bunu yapamazdım, en doğru anı nasıl seçecektim? hamile kadınlar vardı, gençler, yaşlılar, çocuklar geçiyordu önümden ve ben tam ortada düşünememenin verdiği iç sancısıyla susuyordum. Sanırım en doğrusu gözlerimi kapamaktı. Ve pimini çekmek yüzlerce hayatın… Yaşadıklarım geçiyordu gözlerimin önünden ama yönetmen azrail değil bendim, sanırım kısa olmasın diye film şeridi faslım kırk beş dakika önceden başlamıştım, ne çok şey yaşamışım dedim gülümseyerek kısa bir ömre sığdırmak zordu bunları ki her ölüm erken denirdi nerede biri kaybedilse… Sonra son yılıma geldiğimde film kopuyordu. Yaşadıklarım arzuladıklarım ne saçma şeylerdi. Bir an gözlerimi açtım ve şaşkınlığımın nedeni saatti 15.57… Titriyordum, kalabalık biraz daha artmıştı. Üç dakika sonra her şey sona eriyordu. Ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Her şeyi kadere de bırakabilirdim. Bazıları için şanssız bir gün olacaktı, başka çarem yoktu… Beni izleyenlerle göz göze geldim yine, tedirginlerdi. Yanlış bir şey yapacağımı düşünüyorlardı belli ki… Onlar tedirgin olduğuna göre yapabilecek bir şey olmalıydı, onlar için yanlış bir şey… Tamamında silah vardı ve herhangi bir hatada olabilecekler çok açıktı. Saat 15.59… Kürşat Uçar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|