![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anama
Hayâlimde canlandı köyümün söğütleri Sanki nisan günleri zümrüt gibi yeşerdi Hiç aklımdan çıkmıyor anamın öğütleri Değme filozof duysa emin olun şaşardı Sözlerim şaka değil yoldaş beni kınama Dedikleri hep doğru boş boşuna sınama Ulu rabbim inşallah rahmet eder anama Sözün güzelin söyler kendisi de yaşardı Bağlardı her sözünü uygun ata sözüyle Yada tamam ederdi bir deyimin özüyle Eksik kalan yanını desteklerdi yüzüyle Hatip gibi konuşur konuştukça coşardı Kuran’la sünnetlerden ölçüsünü alırdı Söylemi eylemine çok uyumlu olurdu Deri deri dertlerin çözümünü bulurdu Daralan her insanın yardımına koşardı Sıkıntıdan patlayıp derde devâ soranlar Dertlerini def eder anama baş vuranlar Kadı Zeynep demişler ustalığı görenler Doğruluğa tutunup her engelden aşardı O ömründe kendini emrine verdi dinin Affedici Afüf’sün yüceden yüce şanın Anamı da bağışla mağfiretin bol senin Muhsin’e de lûtfedin bu duâyı başardı |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ararsın
Aşkın ateşine düştüm sevgilim Her an alev alev sararsın beni Serilip közüne piştim sevgilim Hâlâ çiğdir diye yerersin beni Kaynayıp akıyor sevgi deresi Olur mu vefâsız aşkın süresi İlâç kabul etmez oldu yârası Dilerek gergefe gerersin beni Aktıkça coşuyor sevdâ selleri Uçuşur önümde duvak telleri Esiyor başımda kavak yelleri Eğleme güzelim kırarsın beni Yüzüme gülerek aklımı alır Salına sallana nazından ölür En katı zâlimler insafa gelir Sürekli yokuşa sürersin beni Edâyla işveyle yakıp gidersin Gönlümü peşine takıp gidersin Elvedâ demeden çekip gidersin Bir gün olur sen de ararsın beni Nolur kaşlarını çatma sevgilim Muhsin’i yabana atma sevgilim Yeter insaf eyle gitme sevgilim Kara topraklara kararsın beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Acısı
Oy dedikçe ocak ocak göz verir Bağrımı yalımı bürüyor dostlar Gönül ocağında taş toprak erir Yangını yüreğe yürüyor dostlar Ne kurşun ne paslı kama yarası Kırbaçtan usansa şaklar turası Ateşten kurtulsam çöker sarası Lime lime etim çürüyor dostlar Davulla zurnayla gezer başımda Uykuya dalarsam azar düşümde Görüp işitmedim bunca yaşımda Durmadan izimi sürüyor dostlar Aşkın acısına derman bulunmaz Gözden silinse de özden silinmez Uzaktan bakınca billah bilinmez Gönülde sürekli türüyor dostlar Muhsin döne döne çıkar dumanım Umut ummanında batar gümanım Can boğaza geldi yoktur zamanım Cananım dosyamı dürüyor dostlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateşe
Deli gönül coşa gelip Gaz yağı dökme ateşe Atmışında âşık olup Elini sokma ateşe Giden menzilini buldu Gönlüme gam kasvet doldu Mevsimsiz tohum ekilmez Bataktan kolay çıkılmaz Muhannet kahrı çekilmez Yükünü yıkma ateşe Nefis boş şeylere yeldi Bak ecel kapıya geldi Geçti ömür, geçmez ele Emeğini verme yele Bu gerçeği bile bile Kendini yakma ateşe Noldu noldu, böyle oldu Gül benzim sararıp soldu “Öfke gelir göz kararır Öfke gider yüz kararır” Muhsin udlu tez kararır Kafayı takma ateşe Kim haddi hududu bildi Son hesap doyası güldü |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atma Yanarsın
Biraz dinler misin beni ey nefis Ateşe yakınca yatma yanarsın Varlık darlık sınar seni ey nefis Azıp şaşıp haram tatma yanarsın Garibi haklama hakkı saklama Çıkar umup kapı baca bekleme Suçlu baban olsa sakın aklama Haklının hakkını ketme yanarsın Ateş yakar soğuk vurur su boğar Muhannet kapıdan düşeni koğar Kadrini bilirsen belki şans doğar Aç gözlü zengine gitme yanarsın Hastalığı anlatmayın sağlama Umudunu insanlara bağlama Göz yaşını yuta yuta ağlama Derdini içine atma yanarsın Cimrinin gözüne yediği batar Tembellik illeti ölümden beter Muhsin’e ibretse bu kadar yeter Sende olmayanı satma yanarsın |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aziz
Varlığın hâkimi Aziz’sin Allah Gönülden inanır tasdik ederim Sanise tereddüt edemem vallah Ölsem bile ben bu savı güderim Canımdan da öte Aziz’sin Allah Sarıldım ipine hem vallah billah Hâkimi mutlaksın emrin kesindir Var edip yaşatan sonsuz usundur Dünya yaşamında tercih nâsındır Seçtiğim yurduma koşar giderim Canımdan da öte Aziz’sin Allah Sarıldım ipine hem vallah billah Başını eğiyor dağlarla taşlar Adını anıyor çiçekler kuşlar Fırsatı kaçıran figâna başlar Sana iletmeyen aşkı niderim Canımdan da öte Aziz’sin Allah Sarıldım ipine hem vallah billah Verdiği zamanı acze yormayın Azgınlığa yelip yular kırmayın Haramı helâli yersiz görmeyin Tükenmez azabı nasıl tadarım Canımdan da öte Aziz’sin Allah Sarıldım ipine hem vallah billah Muhsin iyi düşün hesap gününü Değişmez doğruya çevir yönünü O bekleyip durur vaktin sonunu Emrini tutmazsam yanar öderim Canımdan da öte Aziz’sin Allah Sarıldım ipine hem vallah billah |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aziz Milletim
Rahmet olur yeryüzüne yağarız! Sevgi saçar gider yelimiz bizim. Zulmet ummanını nurla boğarız! İlim, irfan, teknik şalımız bizim. Halkımla kol kala geçti dünümüz, Kardeşlik bağından gelir ünümüz, Gâriple mazluma bakar yönümüz, Sevgi, saygı, dostluk hâlimiz bizim. Ülkede örneğiz, dünyada öncü! Tek ananın oğlu beyazla zenci, İnsana tutkundur yaşlısı, genci. Âlemi kucaklar kolumuz bizim! Kul hakkını bilir kutsal sayarız, Şarkta biri yansa garpta duyarız! Vatanın uğruna can-baş koyarız! Özgürlük ülküsü yolumuz bizim. Sefer var göklere tuğlar dikilsin, Muhsin kalelere bayrak çekilsin, Yolumuzu kesen dağlar yıkılsın! Barış kalpte açan gülümüz bizim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aziz Milletim II
Çift davullar vuruluyor, er meydanı kuruluyor, Vatan, millet, devlet bahtı, işte size soruluyor! Tercih sizin, dilek sizin, bükülmeyen bilek sizin! Hak deyince şaha kalkan, davul gibi yürek sizin! Emek sizin, erman sizin, dertler sizin, derman sizin! Al at sizin, meydan sizin, bak oy sizin ferman sizin! Vur neşteri, kara bahtım bölük bölük bölünsün hey! Al bayrağım gök yüzünde, dalga dalga salınsın hey! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bağlamaz
Şırlayıp akan dere Coşmazsa hiç çağlamaz Ömürde de bir kere Kendi düşen ağlamaz Kendi düşen ağlamaz Ölse yemez bayatı Boşa öder diyeti Zevkle harcar hayatı Yârasını dağlamaz Kendi düşen ağlamaz Bağı yok bostanı yok Söylenir destanı yok Sırtında fistanı yok Evi aksa loğlamaz Kendi düşen ağlamaz Av ayağa gelir mi? Umut düşe kalır mı? Kılık tavşan alır mı? Laf hiç bir şey sağlamaz Kendi düşen ağlamaz Muhsin sayılı günler Tükenmez sanır bönler Düşünen neler anlar Şartlar beni bağlamaz Kendi düşen ağlamaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bağlamışım
Gönüllü kölenin olmaz dönüşü Ayrılık derdiyle ağlamışım ben Sizden gizli değil yanıp sönüşü Yoluna özümü bağlamışım ben Hu diyelim aşkla hu diyelim hu Gönülden kirleri yuyalım hu hu Aşkınla dönerek sarhoş olurum Bulanıp durulur huzur bulurum Birazcık ayrılsam üryan kalırım Yarını bu güne yeğlemişim ben Hu diyelim aşkla hu diyelim hu Gönülden kirleri yuyalım hu hu Hülyaya dalarak uçar giderim Kaf dağını aşıp geçer giderim Kutlu âlemlere göçer giderim Eriyip akarak çağlamışım ben Hu diyelim aşkla hu diyelim hu Gönülden kirleri yuyalım hu hu Sarı sevda yoldaş olur bedene Burada hayır yok bunu tadana Yaradan yâr olur güzel gidene Âleme uyumu sağlamışım ben Hu diyelim aşkla hu diyelim hu Gönülden kirleri yuyalım hu hu Gönül sağa sola dönerse eğer Azmış nefs atına binerse eğer Kudurgan fırtına dinerse eğer Ciğeri fuzûli dağlamışım ben Hu diyelim aşkla hu diyelim hu Gönülden kirleri yuyalım hu hu Kabarıp taşarak bendimi yıkmam Haddimi bilirim sınırdan çıkmam Hayatta aldığım ödevden bıkmam Muhsin martinimi yağlamışım ben Hu diyelim aşkla hu diyelim hu Gönülden kirleri yuyalım hu hu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|