www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-01-2006, 12:06 AM   #1
Bascii
Yeni Üye

Bascii Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 7709
İtibar Gücü: 1433
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : Bascii is on a distinguished road

tamamiylee köklü bir değişiklik lazım arkadaşlar...toplumda herkes ama herkes BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN felsefesini bırakacak bir kere!!ayrica toplumda DAYANIŞMA OLMADAN,GÜVEN OLMADAN HİÇBİRŞEY OLMAAAZZZ!!!!((Fatih Sultan Mehmet bir dükkana girer bir sey alir,ikincisini ister ve dukkan sahibi 'ben siftah ettim,yan taraftan alin o daha siftahini yapmadi' der...daha ne diyim,İstanbul'u byle bir toplumla almisiz biz!!))

bnlarin otrmasi icn de eğitim lazım bu topluma...ama okuma bilmeyen öğrensin demiyorum!!ben anadolu lisesinde okuyorum!!bir ogrtmn 'siz bu ulkenin aydın kesimisiniz' dedi..
yandik dedm o anda..ya ennnn basitinden bir ornek size:yuruyoruz,cop kutusu var her 30-40 mtrede,cikolata yiyor arkadas,ve adam o kutunun yanina gidiyor bilerek disariya birakiyor copu,laf soyleyince de ben suclu oluyorum
bu en basitinden bir ornekti...daha nelrrr nelr oluyor bitiremem size!!

eger aydin kesim bu haldeyse..bilmiyorum bu is nasil cozulur:frown:

Son düzenleyen: Bascii; 02-01-2006, 12:08 AM..
Bascii çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-02-2006, 08:24 PM   #2
sagopa27
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 4048
İtibar Gücü: 1442
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : sagopa27 is on a distinguished road

geç türkiyenin derdini başka dert mi yok.
sagopa27 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 06-01-2006, 12:03 PM   #3
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3950
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen sagopa27
ülken için bir şey yapki zamanı geince karşılığını alırsın

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-04-2006, 03:19 PM   #4
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2558
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen sagopa27
yeter ki ALLAH(cc) senin gibi dermansız dert vermesin.

Gençliği anlamaz hale gelmişseniz, dünyadaki işiniz bitmiş demektir demiş Hz. Ali.

bitik olan bir genç'in bu sözleri

benim bitmediğimi gösteriyor.ne yazık.

Son düzenleyen: CaKaLBoT; 09-28-2006, 10:34 AM..
CaKaLBoT çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-10-2006, 11:11 PM   #5
parize
Yeni Üye

parize Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 16
Üye No: 3845
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 260
Rep Derecesi : parize is on a distinguished roadparize is on a distinguished roadparize is on a distinguished road

Alıntı:
İlk Gönderen sagopa27

Böyle düşünenler olduktan sonra sorun bitmez .Türkiyede başkalarının elinde mahvolur. artık Filistin halkı değil Türk halkı tanınır taşla savaşan
parize çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-27-2006, 02:21 PM   #6
İLTERİSKAGAN
Yeni Üye

İLTERİSKAGAN Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 5
Üye No: 15512
İtibar Gücü: 1407
Rep Puanı : 110
Rep Derecesi : İLTERİSKAGAN is on a distinguished roadİLTERİSKAGAN is on a distinguished road

EVET ARKADAŞLAR BENİM NACİZANE FİKRİMDE üLKEMİZDE DENETİMİN GEVŞEKLİĞİ. Ülkemizin en büyük sorunu denetim. denetleme sistemi malesef çok gevşek. bu konuyu sanıyorum bir çok kişi atlıyor. Ülkemizin Gerekli hamleyi yapabilmesi için sırtındaki asalakları ayıklaması lazım. bazı çıkar çevrelerei ve asalak ********ler denetleme sistemi baltalamaya çalışıyorlar. bu konuya dikkat çekmek istedim.
İLTERİSKAGAN çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-03-2006, 02:59 AM   #7
๏๒รєรรเ๏ภ
Forum Aşığı

๏๒รєรรเ๏ภ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 337
Üye No: 6517
İtibar Gücü: 3265
Rep Puanı : 91747
Rep Derecesi : ๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute๏๒รєรรเ๏ภ has a reputation beyond repute

halkın bilinçlenmesi ve doğru dürüst 1 lider bence...
๏๒รєรรเ๏ภ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-04-2006, 02:55 PM   #8
laranje
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 2
Üye No: 5571
İtibar Gücü: 1441
Rep Puanı : 249
Rep Derecesi : laranje will become famous soon enoughlaranje will become famous soon enoughlaranje will become famous soon enough

daha ii bir türkiye için ilk adım.arkadaşlar üye olduğum bi siteden alıyorum bu yazıyı.eminimki içinizde benden gençleriniz var ve bu konuda benden daha çok yardım edebilirsiniz onlara...sevgiler...

DEĞERLİ SİTE ARKADAŞLARIM,AŞAĞIDAKİ SATIRLARI OKUYUN NE OLUR,BU GENÇ ÖĞRETMEN,YAVRULARI İÇİN SERÇELERİ İÇİN ÇIRPINIYOR...yARDIM ETMELİYİZ..YARDIM EDERSEK,İSTANBUL'DA EN UFAK KARDA BİLE ÜŞÜMESİN DİYE OKULA GÖNDEREMEDİĞİMİZ,YOLLARA SALAMADIĞIMIZ YAVRULARIMIZDAN,ÇOK ÇOK DAHA ZOR ŞARTLARA RAĞMEN OKUMAK İÇİN DİRENEN O GÜZEL ,MİNİ MİNİ ELLERİ ,AYAKLARI BUZDAN SOĞUK AMA KALPLERİ ATEŞTEN SICAK YAVRUCUKLAR ÇOK MUTLU OLUP,DAHA ŞEVKLE ÇALIŞACAKLAR.oKUYUN...LÜTFEN..BENİ DAĞITTI BU SATIRLAR.VE MAİLLEŞTİM BU ÖĞRETMEN ARKADAŞLA. EN ALTTA BANA ATTIĞI MAİLİ DE KOPYALIYORUM.SİZ DE YAZIN ONA..VE YARDIMLARINIZI YOLLAYIN..LÜTFEN..YÜCE GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIM BENİM. "Erdoğan Barış Doğuda Öğrenci Olmak Doğunun eğitim sorunlarını birkaç cümlede anlatmak ne kadar zor olsa da anlatmamak, vatandaşlık görevini yerine getirmemek demektir. Hele bir de bu manzaranın tam ortasında bulunup ta "Yok böyle bir şey" demek, görme ve işitme duyularımızla beraber vicdanımızın bazı şubelerinin de iflas ettiğinin göstergesidir. Eğitim ve öğretim, hayatın birçok yönüyle alakalı kavramlardır. Anne rahminden başlayan bu süreç, hayatın olumsuzluklarını doğrudan yansıtır. Net bir ifadeyle izah etmek istersek eğitilen kişinin eğitim-öğretim döneminde iyi gözlemlenmesi sonucu, onun hayatının gidişatı hakkında birçok malumata ulaşabiliriz. İşte doğudaki eğitimin en büyük sorunlarından biri de yaşam standartlarıdır. Anneler yeterli ve gerekli gıdalar alamadıkları için doğan çocukların sinir sistemleri yeterince gelişememekte ve buna bağlı olarak da algılama kıvraklıkları olabileceğinin altında kalmaktadır. Tabi ki yüksek bir eforla bazı kabiliyetler geliştirilmekte ve ara kapanabilmektedir ama kaçında görebiliriz bu örneği? Çocuk, dünyaya gelişinden itibaren anadil olarak aile ortamında Kürtçe’yi öğreniyor ve 1.sınıfa Türkçe’den mahrum olarak başlıyor. Bu da öğretmenleri çok zor durumda bırakıyor. Buna bir de kalabalık sınıflarda okuma olumsuzluğu eklenince bazı çocuklar okuma yazma bilmeden, yollarına devam ediyorlar. Tabi bu durum, çocukta mahçup duruma düşme korkusu oluşturuyor. Çocuk bu yüzden derslerde ders dışı konular da dahi geri duruyor ve sosyal gelişimini tamamlayamıyor. Öğrencilik hayatına bu olumsuzluklarla başlayan çocukları en çok etkileyen durum da öğretmenlerinin sık sık değişmesidir. Yasal zeminde gelişen bu durumun en önemli sebebi doğunun olumsuz şartlarından yeni öğretmenlerin daha iyi imkanlar için batıya hiç olmazsa merkezi yerlere yönelmesidir. Bu ayrılıklar öğretmenlerine bir anne baba gözüyle bakan öğrencilerde duygusal çöküntülere yol açıyor. Eğitim hayatlarının devamı da başlangıçları gibi olumsuzluklarla geçiyor. O küçük bedenler, taşımalı eğitime tabi tutulan yerlerde sabahın erken saatlerinde ve keskin soğuğunda servislere doluyor, o bozuk yollarda iyice yorulduktan hatta tehlikeler atlattıktan sonra yorgun bedenleriyle dağınık dikkatleriyle derse geliyorlar. Bu da takdir edersiniz ki o günün en verimli saatlerini değerlendirememelerine sebep oluyor. Bünyeleri de çok zayıftır yavrularımızın. Çeşitli gıdalardan mahrum vücutları bazen bırakıverir kendini. Hele kış aylarında biraz daha çıkar mahrumiyet ortaya. Ayakkabısı yırtık çok öğrenci görmüşümdür. Karı çamuru yara yara okula gelir, ıslak çoraplarını gizleye gizleye dersi dinlemeye, anlamaya çalışırlar. Elleri de üşümüştür yavrularımın, ilk derste kalem tutamazlar. Mont zaten lükstür onlar için. Sorsanız gururlarından da taviz vermezler. Üşümediklerini montlarının evde olduğunu filan söylerler. Serçe gururu... Kız çocuklarının oktulmaması da apayrı bir derttir doğu için. Bir veliye kızını niçin göndermediğini sorduğumuzda, bize, "Kız evin namusudur, okula göndermem" demesi bizi paramparça etmişti. Bir anne, evinin dibindeki okulu gösteriyor ve ben buraya göndermedim kasabaya mı göndereceğim diyerek övünüyordu hem de gülerek. Niye okusunlar ki zaten 18’inde kocaya verilmeyecekler miydi? Altmış kişinin bir sınıfta nefes alıp verdiğin ve bunun bir de kış ayında kapısı penceresi kapalı bir sınıf olduğunu düşünün. Öğretmen kaçının ödevini kontrol etsin ve kaçının derdini dinlesin, siz söyleyin? Kırsalın bu olumsuz yönleri, şehir merkezinde bulunan ama kıyı mahallelerde kurulmuş okullar için de geçerlidir. Bunlardan birinde öğretmenlik yapmaktayım. Bu kıyı mahalleler, genellikle terör nedeniyle köylerinden çıkan ve bir daha da dönecek gücü kendinde bulamayan vatandaşların çocuklarıdır. Hayatları boyunca çiftçilikten başka bir şey yapmamış bu insanlar, şehirde işsiz güçsüz kalmakta ve çocuklarını mendil satmaya üç tekerlekli bisikletlerle çalışmaya göndermektedirler. İşte hayatın acımasız yönüyle bu şekilde karşılaşan çocuklar çatlamış elleriyle kalem tutmaya çalışıyorlar. Boyacılık yapıp okul masrafını çıkarmaya çalışan öğrencilerim var benim. Ellerini gizlerler genellikle, onlara göre kirli, bana göre öpülecek kadar temiz ellerini... Anlayacağınız doğuda öğrenci olmak çok zor; çünkü onlar hiçbir zaman sadece ama sadece öğrenci olamıyorlar. Bize düşen görev, böyle bir ortamda onlara öğrenci olduklarını bir daha fısıldamak. Serçelerimin bir gülümsemeye, bir baş okşamaya dahi ihtiyaçları var.**VE BU DA MAİLİME CEVABI; Merhaba Jale HanıM Öncelikle hassasiyetiniz için teşekkür ederim.Tavsiye ettğiniz siteyi dolaştım.Bende yeni ufuklar açtı.Yardım mail'imi onlara da gönderdim.Umarım somut bir şeyler çıkar.(www.velimolurmusun.org.) Sizden de ricam şu olacak..Kışlık elbiseler ayakkabılar ve özellikle lacivert okul ceketleri lazım.Yırtık ceketin bir öğrenciye hissettirdiği o küçülme duygusunu tahmin edebilirsiniz sanırım.Ayrıca 2000 kişilik bir okuldayım. Kenar mahalle okulu...Öğrencilerin yüzde otuzu zor durumda. Yani ne gönderirseniz gönderin muhakkak bir yaraya merhem olur.İlla da sizin maddi yardımda bulanmnız gerekmiyor.Etrafınızdan eski elbiseler de rica edebilirsiniz.İnanın ki onlar burda yeni elbiseler olacaktır.Ve inanın ki ihtiyaç bitmez.Ne gönderebilirseniz.Ayrıca yardımlarınızın sevkiyatını aşağıda vereceğim siteden takip edebilirsiniz.Muhabbetle kalın... Kargo Adresi: Erdoğan BARIŞ İstasyon İlköğretim Okulu İstasyon Mahallesi VAN site adresi : http:// voder.org
laranje çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 06-01-2006, 11:54 AM   #9
husam
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 9
Üye No: 2191
İtibar Gücü: 1452
Rep Puanı : 160
Rep Derecesi : husam is on a distinguished roadhusam is on a distinguished road

KÖTÜ YÖNETİLİYORUZ.
BİRBİRİMİZE GÜVENMİYORUZ.
TAŞLARI GÖMMÜŞLER ,İTLERİ SALMIŞLAR.
HER YENİ TANIŞMADA ,KULAĞIMIZIN ARKASINI SAKLIYORUZ.
BUNLAR DOĞRU İSE ,BEN BÜTÜN YALANLARI YAŞAMAK İSTERİM.
BU BAYRAĞIN,EZANLARIN GÖLGESİNDE,YURDUMUN İNSANLARIYLA.........YALAN YALAN YALAN.......HANİ ŞAİR DEMİŞ YA ... SEN dendiği zaman arkasına bakmayacak GENÇLİK .Hep insan müsfetteleri bir adım önde.İSMET İNÖNÜ DEMİŞ YA '' İYİLERDE EN AZ KÖTÜLER KADAR CESUR OLMALI.ARKADAŞLAR TOPLUMUN ÇİVİLERİ PASLANMIŞ .çADIRIN DİREĞİ SALLANIYOR.........................DÜZELECEK ,DÜZELECEK ,DÜZÜLECEK.
SLM. HER İNSAN İYİDİR.
husam çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-18-2006, 03:47 AM   #10
yunuss48
Daimi Üye

yunuss48 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 102
Üye No: 11794
İtibar Gücü: 1559
Rep Puanı : 5598
Rep Derecesi : yunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond reputeyunuss48 has a reputation beyond repute

önce dürüstlük kardeşim! sonra gerisi gelir zaten...

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı