![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DEĞİŞİM
İnanç beyler çarmıha gerilmeyi bilene Çocuk ders çalışıyor görünüşte Sayfaları yavaş yavaş çeviriyor Çocuk deniz çalışıyor gerçekte Gözlerini ufuklara dikiyor Durup durup adını anıyor Aşkın sözlüğünü ezberlemekte Bütün nöbetçilerle yarışıyor Gözleriyle gelişini beklemekte Biz şimdi aşk öğrenelim İnsan dersi sonra da öğreniyor Yüzyıllık kitaplarda bilgi kendi malımız Haritadan şehirler kaçmıyor ya Sevinmek yaşarlığa dokunmaktır Atlı gibi dört nala içimizden gidiyor Bazan her şey yanılmaksa bile Sevişmek gene en az yanılmaktır
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ONLAR BAŞKA
Onlar herşeyi yalan yazar Şiirleri masalları bile Sen beni dinle çocuğum Sakın korkma Kan denizi yok gökte Hiç korkmadan uyu sabaha kadar Gümüş aylar birden batıp Yemyeşil bulutlarda Sarı güneşler doğsun Gülüm menekşem papatyam Öğrenince güleceksin Kan denizi yok gökte
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SENİN BİLDİĞİN
Sen bilirsin Ne denizler dağlardan bu kadar yüksek Ne sevinçler acılardan bu kadar ayrı Daha önce dökülmesi yaprakların Doğrudur Yoksa neye benzer gül dönemi kiraz zamanı Umutsuzluk bile ne güzel bilir misin İkide bir umudu getirir karşımıza Ölüm büyük bir saçmalık olurdu Işık yüzlü bebekler doğmasa Sen bilirsin Ne denizler dağlardan bu kadar yüksek Ne sevinçler acılardan bu kadar ayrı Sen bilirsin Ne ben senden iyice başka biriyim Ne bu kuşlar göklerden başka bir şey
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YARINA
Yakışmıyorum kim ne derse desin Yakışmıyorum yalnızlığa Sizde başlamadan bende bitmesin Benim de olmasın sizin olmayacaksa Çam kokusunu genzime çekişim Sizin gülü sevmenize çok benzer Bizde incinmesin bu dirilik Bu yağmura dayanıklı saçlar Bu ayakta durabilme sevinci (Bu ölüm tiksintisi içimizden gitmesin) Ben bir ağaç gibi dallarımın kırılıp Toprağa batırıldığını görmek isterim Dallarımın yepyeni ağaçlar olması Tek yüceliğim tek kutsallığım benim Bir başıma ne işe yararım Dostum sevgilim kardeşim bacım Neye yarar bir insan tek başına
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAŞAMAK
Yaşamak alışmaktır İşportada satılan kadın geceliklerine Alışmak manavlara doçentlik tezlerine Alışmak yaşamaktır Hep bu yeşilleri giy Bu moru tak saçlarını topla da Bunu sen de bilirsin Alışmak yorulmaktır bakıp bakıp kendine Yaşamak bir gün uyanmaktır Bir gün birdenbire yalnız kalmaktır Yaşamak alışmalardan sonra Alıştığı her şeyle savaşmaktır
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BEN KİMİM
Ben kimim yaramaz bir çocuk Sessizliğiyle kendine gizlenen Bugün bile simyacılar iyi kötü Bir şeyler bulup çıkarmak isterken Ben kimim zamanın kıyısında direnen Uçaklar uzaklara kanat vururken Ben kimim kırılıp kalmış Eski bir tekne gibi Ben kimim çocuk düşlerinden Anlaşılmaz ülkülere uzanmış Ben kimim bilemiyorum Açlığıyla olmadık sevgilerin Bir küçücük bakışta oyalanan Ben kimim olur olmaz zamanlarda Kendine ve her şeye ağlayan
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DERİNLEŞEN AKŞAMDA
Bir sigara yaktım durup düşündüm Neyim var neyim yok döküverdim önüme Yeniden gözden geçirdim kendimi Kendime yabancı düştüm gene Nasıl da sert davranmıştım kendime Şimdi daha iyi anlıyorum Ben sokakların kural bilmez çocuğu Bir başkası olabilir miydim hiç Kendi yerime Biraz da anılarla oyalansam Yaşanmış ve bitirilmiş olanı Nedense bir türlü sevemiyorum Yeniden yaşamayı düşünmüyorum En güzel sevinçlerimi bile Her zaman kendime dar geliyorum Ne zaman derinlerime dönsem Yeni bir sayfa açılıyor önüme Ne zaman yeni bir şeyleri özlesem Neden bilmem Kaskatı bir karanlık yerleşiyor içime
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇOCUKLARA DÜŞEN
Herkesin her yaşta Dizinde ağlanacak bir annesi olmalı Oradan bilinmedik uzaklara doludizgin Çocuklardan da çocuk tahta atlarla Aşılmaz dağları geçip ulaşmalı Kapalı kapıların arkasında Bekleşir ölü gözlü adamlar Çocukluğu çarmıha germek için Bunu bilen her çocuk annesinin dizinde Tek o adamlara inat olsun diye Bitmeyen sevinçleri uyumalı
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SESSİZ AKŞAM DÜŞLERİ
Bembeyaz akşamlara çıkmak Deniz kıyılarında ya da dağ başlarında Daha doğar doğmaz sarhoş Pırıl pırıl bir günden Akşam gelin gibi süzüle süzüle Yamaçlardan ağır ağır inerken Seni duymak seni sevmek seni okşamak Seni konuşmak ve seni susmak İlk karanlıkla birlikte erkenden Senin hazırladığın sofraya oturmak Senin yaydığın çarşafların üzerine Uzanıp uzun uzun düşünmek seni Dünyayı yepyeni güzelliklerle Yeniden yaratır gibi Elinle kapladığın yorganı örtünüp Seni duymak seni düşünmek seni bulmak Haritaya yeni bir ada yazdırır gibi Her yanını her şeyini öğrenmek Saçlarını boynunu sırtını belini Kollarını omuzlarını dizlerini ayaklarını Hatta ayıp olmasın en gizli yerlerini Yani baştan sona seni ezberlemek
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİR AKŞAM KUŞATMASI
Birlikte bir kıyıyı kuşattık Bütün tarihçiler eski kuşatmaları Evlerinde bir bir yanlış yazarken Gemilerimizi saldık serin sulara Onun gemileri benim gemilerimden Sanki biraz daha tedirgindi O tedirginlik bitti Gözlerine dalıp gittim Dalgalara sedef kakmalarını Yayarken ufkun pembeliği Açıkça seni seviyorum dedim Ben de seni seviyorum demedi Kendini bilmez bir karga Oh olsun diye bütün kargalara Yakalanıp mısırdan getirilmiş Üstünde keklik giysileri Ayıpladı kendine göre bizi Ne işiniz var dedi Bu saatte burada Ona hiçbir şey söylemedik O kim ki bizim yanımızda Biz bir denizi kuşatmışız birlikte Gözlerine bakarken anladım O da zaten çocuktu benim gibi Geçen gemileri timsaha benzettik Karton filmlerden konuştuk daha sonra
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|