![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BİR GÜN ÖVGÜSÜ
Ben ölecek olduktan sonra Musa'nın bir başka türlüsü İsa Gece duran bir fesleğen saksıda Gün dalında değişen kasımpatı Akşam dar geçitlerde aldatıldı Artık çiçek saymıyorlar akşamı Sabah olsa olsa uzun selvidir Duruşu ölümlerle gerilidir -Yokluğunun tutarsız bir anlamı Gece neye giderler savaş mı başlatıldı Bir karanlık yanıyor Nereye koşarlar dizili adımlarla Kan en sonun da gene susuzluğu özlerken Duyarlığım yarı yolda kalıyor Niye sadece bana bıraktın yamaçları Seller içimi deşiyor düzenim dağılıyor Yıkımı yorgunluğu ölümle sevişiyor Sen gene bak baktıkça düzenim değişiyor Yaralı güveni dağ aşılmazlığında Bilinmeyen bir gün gibi aklında Varlığıyla birden pençeleşiyor Daralıyor güneşinin kapsamı Karanlığı sarsılmaz anlamda gelişiyor
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DENİZİN BEKLEDİĞİ
Seni sevmek mor denizlerdi biraz Ne kadar gidilse bir o kadar bitmeyen Umutlar ve yıkışmalar ardında direnilen Seni sevmek mevsimler içinde en güzel yaz Seni sevmek yaşamanın aşılmaz büyüklüğü Seni sevmek kan dolu yüzyılları korkutan Ve sığınıp ılık kıyı kentlerine bir akşam Seni sevmek çocukların düşlerinde gördüğü Varılırdı daha saydam günlere isteseler İsteseler yalnızlık giremezdi evlere Seni sevmek bir kırlangıç olacak bekleseler Ve uçacak durmadan adasız denizlere Kim bulacak cam kırığı gözlerinde sevgimi Sonra yalnız kalmak gibi yoksulca uğuldayan Bütün okyanusların baş eğdiği tek kaptan Sana verdim geç diye bütün denizlerimi
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ESKİ EV
Geçici dinginliğini kurar kuşku Bir yağmur öncesinde bis susuşu andırır Çoktan eridi biten bir yaz gibi Yüklenerek aşınmaları tahtalar Bir zamandır unuttuk merdivenleri Ayak izleri öylece kaldılar Sessizce dibe çökmüş anılarda Okunmuyor artık karmakarışık Gittikçe kapanan bir göz oluyor Tahtalarda silinen bakışların artık Söze vurulmaz bir yıpranmışlık Günden güne gevşiyor çivilerden Onarmalı basamakları boyamalı Uydurma bir gök mavisine biraz Yeni gelenler merdiveni Yeni kesilmiş tahtalardan sanırlar Boya çekin yaşanmışın üstüne Onlar orada okunmadan kalırlar
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SÜRGÜN
Senin değil bir çocuğun elleri Bir daha gülebilmek için yürek genişliğince Bir susmanın gölgesine sığınır -Ellerinde kopan bütün tutuşlar Eskiden kalma bir savaş düzeni Tutku son kalan çocuktur Pembeleşen sessizleşen sokakta Yalnızlığın koruduğu ağaçlarda Akşamın korku gibi içilen karanlığı Uzun bir yolculuktur Bir deniz kıyısında çağrışan mavileri Taşır zarflara koyup postacılar Biraz daha geceyse güneşin umuru mu Bütün mektuplar aynı özlemi yazar -İki yıl geçti yüzümden sen görmeyeli beri
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAŞAMAK
Niye gözlerinde bu kadar yanlış adam Çiziyor sancılı boyalarla resmimi Yaşamak o senin saçlarını Akşamlardan akşamlara alıp götüren sudur Yaşamak bir çocuğun oyuncaksız uykusudur Söndürerek umutların derin ışıklarını Ve düşünceler gömerek karanlığın ortasına Yoksul sesler örneği duvarlara çarparak Kendini çorak toprakta ölümlere adayarak Yaşamak sürüklemektir düşlerin tortusunu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAZLA BİTEN
Dışarıda zamanı yürüten kırık bir arabanın Soluğunda uyur bütün akşam saatleri Günün yanıbaşında güne uzak kalmanın Unutmayla kapanır perdeleri Nasıl beklenmeden gelir yağmur bulutu da Nasıl ince yağmurlarla sarar serüvenleri Dünyada bir benzeri olmayan saatleri Koyar eski sandıkta tozlanmış kutusuna Hiçbir eksik sağınmanın gölgeleyemediği Bir yalnız kalmanın son yaprakları dökülür suya Bitmeyecek güneşleri içen sonbahar var ya Hem kendini eskitir hem dağda çiçekleri Eskiyen kurbağalarla sesi çıkmaz suların Gece bütün bir karanlıkta aralıksız sancılanır Aynı suları doldurur senin zaman dediğin Onda hem bir sen olma hem kaçma umudu vardır
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YENİ GÖKLER
Büyük kuşların uçmak zorunda olduğu gökleri Eski sürüngenler bir türlü anlamadılar Bir kanat vuruşuyla çekip gitmeleri Yol korkakları her zaman yadırgayacaklar Ve birden geriye dönüşün kırmızı gülleri Bizi en olur biçimde uzun uzun anlatmalıdırlar Giydiğimiz yamalı yorgunluk eskileri Unutulmuş olmaya artık katlanmalılar Eğer hiç sarsılmayacak bir yalnızlığımız varsa O bizi birbirimize doğru iten bir Pazar Sevişmeler taş devrinden kalmaysa Utansın mı tarihten önceki zamanlar Büyük kaptanların geçmek zorunda olduğu denizleri Balinalar ve buz dağları korkutamayacak Korku bir yüz karası gibi sancılanacak Silip attığı için bütün değişmeleri
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANIŞ
Bense eski bir anı gibi çaldım kapını Dinlen diye saçlarını taradım Ayakların sıcaktı saçların ılık Ben bir düş gibiydim uyanınca yitirilmiş Düşler de anılar gibi karmakarışık Nilüferler gibi birden sudaydın Tanıdım bakışını Sular *******den daha eski karanlık Her çiçek sarısını içirirken toprağa Yıkıntılar içinde sapsarı papatyaydın
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AYRILIKTA SÖYLENMİŞ BİR YAZ TÜRKÜSÜ
Gözlerine bakar ağlar Bu son şarkı Son umut Gitme hep burada kal Bizimle kal bu kıyıda Her yanına dokundum bakışının Her yerini tanıdım göklerinin Gün boyu sende uçtum Dinlendim dallarında Atlılar gibi yoruldum yanında Uyudum Ölür kıyı ölür yazlar Alır götürür karakış Her bahar her umuda zorunlu mu Neden yolcusun bu kadar Gideceksen Al götür umudumu Al götür sonuna kadar
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇOCUK İŞİ
Bütün sokakların tozu var ellerinde İçin bir su birikintisi Üstünde kağıttan bir kayık Biz deriz ki savaşlar savaşları izliyor Sen dersin ki kaydırak oynasaydık Akşam iner günün son uçlarına Sular bütün değişti Çiçek açtı karanlık Sen dersin ki gece de gündüzdendir Sen dersin ki gök size Masmavi bir umuttur Uzar gider sonsuza Ben gök nedir anlamam Bildiğim Gök olmasa uçamazdı uçurtma
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|