![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gidiyorum İşte
Ömrüm beklemekle geçiyor Sen hâlâ yoksun En güzel mutlulukları sunmaya hazırdım Bu defa gelişinde Hâlâ yoksun… Madem gelmiyorsun Beklemekten vazgeçtim Ben de gidiyorum işte. Al, senin olsun gelmeyen gelişlerin ******* boyu beni bekletişlerin Şiirler gibi güzel söyleyişlerin, Hepsi gitti bir dikişte Madem gelmiyorsun Ben de gidiyorum işte. En güzel sevdalar göğsümde Bir beyaz güvercin olup seni bekler Bir kadeh bâde içip de Madem gelmiyorsun Seni sana bıraktım Ben de gidiyorum işte. Ne ayak seslerin var Ne de türkülerin duyulur Her yalnız gecemde benim aç kurtlar ulur, Her damlanın yere düşüşünde Sen gelirsin diyorum Ama gelmiyorsun Madem gelmiyorsun Ben de gidiyorum işte. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gitme
Yıldızlardan taç yapayım başına Yanardağları ellerinde bulayım Gözlerin bütün güneşleri toplasın Aydınlatsın saadet ışıkları dünyaları Ben sadece senin olayım. Bütün sevdaları saç yapayım başına Her teli gönlün olup hep beni sevsin Gülümseyen yüzün, sızan gözyaşların Hep mutluluğu haykırsın aynalarda Dilin hep aşkını söylesin. Kaç yıl oldu beni beklettin bilsen Kaç yalnız gece yaşattın bana Kim bilir kaç gece sabahlattın Bir yalnızlık gönderdin, benimle birlikte Issız köşelerde sensizliğe onu da ağlattın.. En sıcak günlerde sensizlikle titrettin En soğuk *******de hasretinle alevlettin Ne seni gördüm ne haberin geldi Ne kötülük yaptım bilmiyorum Bilmiyorum bunca yıl niye beklettin. Özür dileme benden kabul etmiyorum Allah bir daha ayrılığını göstermesin Öylesine sevdim öylesine mutlu ettin ki beni Ben öleyim, gömüleyim en kara topraklara Nazar Boncuğum boncuksuz bırakıp gitmesin. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme Diyemedim
Yapamadım gülüm Yapamadım Ne takvimleri silebildim hayatımdan Ne de Saatleri durdurabildim. Yapamadım gülüm, Durduramadım rüzgârları Kara bulutları getirmesin isterdim Gittiğinden beri Gözlerimde sızlayan damlaları. Yapamadım gülüm Katili olamadım ayrılıkların Ağlamaları silemedim gönüllerden Hâlâ sesi duyulur Hıçkırıkların. Yapamadım gülüm, Gitme, dur diyemedim Ayrılık ne kadar zormuş Bilemedim gülüm Bilemedim, Bilemedim. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmek
Tut ki sevdim seni Tut ki her gece rüyamda seni görüyorum Tut ki aşık oldum belki ilk, belki son defa Gençliğimi tekrar yaşamak Belki bu defa. Tut ki güneşi bir daha görmek istiyorum Mehtapta yeniden yürümek Tut ki yeniden ıslanmak istiyorum yağmurda Eline dokunmak, Ya da seni beklemek istasyonda. Tut ki dizine uzanmak istiyorum Elin uzanıp saçımı okşasın diyorum Tut ki merdivenleri hızla çıkmak Yüreğimi emanet edip Son defa, son defa birinin yüreğinde kalmak. Tut ki gülümsemek istiyorum İlk gördüğüm yerde seni Kahkahaları birlikte azat etmek Tut ki bakışlarının ucuna asıp son nefesimi Tut ki tek istediğim seni bırakarak gitmek. Tek istediğim severek gitmek Sevilerek gitmek Tut ki, Tut ki istediğim, tek istediğim Sadece gitmek, gitmek ama, Sevilerek gitmek... Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmeseydin
Her yerde çiçekler açardı Sevdiğim kadar beni sevseydin Bütün gözyaşlarımı bana bırakıp Ne olurdu Gitmeseydin. Bir sevda değil miydi aradığın Bende yürek dolusu vardı Avuçlarım kadar alevliydi Hani, ömür boyu seni saracak Isıtacaktı. Yuvamız olacaktı Her odasında sevdamız yaşayacaktı Her kapısını, Daha dokunmadan Yüreğimiz açacaktı. Bak şimdi karanlıkta bile hüznün ışıldıyor Bulutlar üzgün Şimşekler çıldırmış Her yerde seni arıyor. Keşke gitmeseydin Hep avuçlarında kalsaydı avuçlarım Birleşseydi ne olurdu Yenseydim kötü talihimi de Birleşseydi hep ayrılıklarda kalan uçlarım. Elim uzattığım yerde kaldı Dönüşünü bekler gibi Oysa dönmeyeceksin Öylesine gittin ki Ölüler gibi. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmiyorum
Sen gidince Ben de ardından gitmek istemiştim Göremiyordu ya seni Gözlerimi aynalardan Silmek istemiştim. Anlamsızdı güneşin doğuşu ya da batışı Ne yeşil eski tadı veriyordu ne kırmızı Denizlerin maviliği de gökyüzüne benzemişti Bulanıklık Her bulutta damla damla sızı… Rüzgârlar tembelleşmişti Kokunu alamıyordum Kum tanelerinin arasında kaybolmuştum Çırpınıyordu yüreğim Senden vazgeçtim kendimi bile bulamıyordum. Gitmek gerekir demişti yüreğim Kimseye görünmeden, görünmemek üzere gitmek Yanağımdan süzülen damlalara bedenimden yükleyip Tek çaremdi Her damlada biraz daha bitmek. Yokluğumu bırakmak orta yerde Çırıl çıplak afişlemek duygularımı Karşına geçip, seyrederken seni seyretmek Sonra hayasızca tutup ellerinden Mahkemeye çıkarmak sorgularımı. Mucizeler oldu ayı küstürmüştün ya hani günlerce Ben de dün gece, *******in niye karardığını keşfettim Beynimde sayfalarca hatıralar vardı, tekrar okumadım inan Üşenmeden Güneşin ışığıyla hepsini birer birer sildim. Gitmemeliydim, Ben gidersem, güneşi her doğuşunda sen göreceksin biliyorum Aynı güneşi ben de göreyim istedim Ayrı yerlerde olsak da, aynı karanlıkta uyuyayım diye Karar verdim gitmiyorum. Yokluğunu paylaşayım istedim varlığına doyamasam da Yağmayan yağmur damlalarında saflığı buluyorum Gelip gelmemen de önemli değil Fırının önünden geçtiğim zamanki kadar aç değilim Alıştım, buradayım gelmesen bile hiçbir yere gitmiyorum. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitti Gidecek
Bu gece haberin gelse şafaktan Deseler güneşin doğdu doğacak Ayrılık ayrıldı bak ayrılıktan Bitti karanlık, soldu solacak. Güneşin hasretle sana koşarak Deseler sımsıcak eli tutarak Geceyi ömründen son kez kovarak Örttü ya kederin bitti bitecek. Yıldızlar ağladı hıçkırıklardan Deseler ömrünce yola bakmaktan Gözlerin de bıkmış, yaş akıtmaktan Kadardı daima, söndü sönecek. Ayrılığın sonu gülmek demekmiş Deseler badeyi gönül içermiş İnan ki içenler candan geçermiş Bitti hasretin geldi gelecek. Kelebeğin gülle başlayıp valsi Deseler şarkıyla sürecek dansı Ömründeki mutlu tek hatırası Gecesi kadardı, soldu solacak. Garipler, hasrettir güzelliklere Sevdalı elidir beni bir kere Sevmediğinden ki o meçhûl yere Sevilmez şu yolu düştü düşecek Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gittiğinde
Yüzlerden düşen bin parça oldu Sen buralardan gittiğinde yar Semaya bakan acıyıp durdu Sen buralardan gittiğinde yar. Bahar gelmişti, ardından bitti Çiçekler soldu, bülbül terk etti Papatya bile boynunu büktü Sen buralardan gittiğinde yar. Çıldırdı rüzgâr, her yan tarumar Her şafak vakti bulutlar ağlar Alı bıraktı, gül kara bağlar Sen buralardan gittiğinde yar. Hıncından karlar eriyip durdu Kıvrımlar yaptı, dere kudurdu Su içen kuşlar hep seni sordu Sen buralardan gittiğinde yar. Hanımelleri sensiz kokmadı Nar çiçeğini sensiz açmadı Gece baykuşlar bile susmadı Sen buralardan gittiğinde yar. Turgut bir garip, semaya bakar Hasret, inan ki, gönüller yakar Dönmen içindi bütün dualar Sen buralardan gittiğinde yar. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gittin Gideli
Her akşam bir sabahı Her gece bir gündüzü doğurur Ya akşam gelir ruhuma azar azar Ya da sabah Sen gittin gideli Bir yanım çiçek dolu bir bahçe Bir yanım boş bir mezar. Her kışın sonunda bahar gelir Baharların sonuysa daima kış Hangi mevsimlerde gezerim Pusulam şaşkın Sen gitti gideli Bir yanım dönüşün Bir yanım Allah’a yakarış. Sen gittin gideli Kıtlaştı tuz ve şeker Umursamazlık çöktü dağlara bulut bulut Türkülerin, şarkıların keyfi sustu Dilim kurudu Tutan sen, yürüyen senmişsin bende Hepsi birer birer uyuştu. Bir duanın sonucu beklenmekte artık Kahrolsun mu demeli yollara Varolsun mu demeli Sen gittin gideli Ne diyeyim, anlasana Gözler asılı kalsın mı uzaklara.. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönlüm Sonbahar
Bahar gelmiş neyleyim İçimde yokluğun acısı var Çiçekler açsın istediğince Gözüme yaş damlar Gönlüm sonbahar. Kuşlar bulsa da yavuklusunu Gelmeyen bir sevdayı beklerim Yıllar ördü sensizliği Bir türlü çözülmez Kör düğüm ilmiklerim. Güller yanağını Şarkılar seni anlatır Denizlerce gözlerin bakar Sesi çıkmayan goncalar Kendini dudağın sanır. Yıldızlı her gece iğneli fıçıdır Karanlık gecede mezar sessizliği Başımı bekler kocaman yıllar Bir türlü getirmez Kovup da sensizliği. Ah sevdalar, Karalara bürünür tüm kara sevdalar Sokaklarda sensizlik yürür Bir türlü gülümseyip görünmez Vefasız bana sevdalar. Bahar gelmiş neyleyim İçimde yokluğun acısı var Çiçekler açsın istediğince Gözüme yaş damlar Gönlüm sonbahar. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|