![]()  | 

| 
	 | 
| 		

| 
		#1 | 
| 

Aşmış Üye 
			![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007 

Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts 
Üye No: 44033

İtibar Gücü: 57931  
Rep Puanı : 34658  
Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 

Konu 

Deniz gülme halime Masamdaki karanfil... Bir köşesi kırık aynam, İsli lambam sen çekil... Karanlık pencereme vuran yıldızlar... Mehtap gülme halime... Al beni sonsuzluğuna gökyüzü Mavi benliğinde eriyeyim senin... Nasıl, kara gözlerinde... Eridiyse...yüreğim...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#2 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek 
				 | 

Korkmalı Ölüm Senden 

Korkmalı ölüm...Sen’den... Cesurca haykırışlar! ... Çınlatmalı her yeri,yerle gök karışmalı! ... Yaşama direnciyle bir kez karşılaşmalı, Can alıcı. En azından... bir süre uğraşmalı! ... Korkmalı ölüm! .. Sen’den...güzele nasıl kıyılır? Özlemi dindirmeğe bilakis; yarışmalı... En temiz duygularla sevenler, buluşmalı... Güzeli sevmek bile,bir ibadet sayılır. Korkmalı ölüm! .. Sen’den...çekinmeli yaşından... Vaz geçerek düşmeli; Azrailin... peşinden Ne sevdalar konacak gönlünün dallarına... Ne çiçekler açacak, sönük kalır: Yanında... Korkmalı ölüm! ...Sen’den...sonsuza ulaşmalı! Ben de hayat bulurum,bir nebze...yakınında. Sevince Mecnun bile...Ferhat bile olmalı Yiğit sevda taşımalı; ekmek gibi, çıkınında... Korkmalı ölüm! Sen’den... bu sevda, yaşamalı...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#3 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Korkunun Faydası Yoktur Ecele 

Gel artık… bir zaman, uğran, nasılsa… Yuvarlanan taşlar yosun tutmadan… Ayrılık. Çekinme… hiç utanmadan, Çelik yatağanı çekiver bir gün… Bekletmek en kötü zulüm değil mi Binlerce kez ölmek daha mı iyi Sakınılan göze bir çöp sığar mı Yürekten kınına…sokuver bir gün… Her aşkın yokuşu çıkar bu yola Hasreti gösterir kancık pusula Başına bir çorap ördüğün kula Cehennem ateşi yakıver bir gün… Korkunun faydası yoktur ecele Fazla gecikmeden gelsen, acele… Gelirsen kapıyı çalmadan bile, Seven gönüllere akıver bir gün…  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#4 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Kuşlar Nereye Gider 

Çalıkuşu / gül dikeni ve hüzün Isırganlar / fundalık ve ölü gün.. Çorak toprak/aç karnına ölen can çiçeği,zaman... Senfonisini çalıyor... Toprağa uzanmış kütük /gövdesi kurtlara sofra Yırtık kanatlı kelebek ve çiçeksiz arılar Sarımtrak gökyüzünde leş kargaları Nefes alıyor... Çınarı titreten rüzgar /aceleci kırkayak İhtiyatlı kaplumbağa / tek göz odası Her şeyi bırakarak baykuşlara... Kuşlar nereye gider? Kaygılar, çoğalıyor...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#5 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Labirentinde Kaybolan 

Yüzyıllar savrulur yanı başımdan Eser içerimden... ben ki, sensizim Karanlık bir yolum: Ölüme giden Sen de bana yoldaş... ben ki, sensizim Sevdanın izleri tekerlek gibi, Çizerek bağrımı, hep ardım sıra. Başladığım yere, tüm yolculuğum... Serdengeçtiliğim...ben ki sensizim Bilemezler, kimdir, aslı nereli İki turna gördüm, biri yaralı Görmem kimseleri,seni göreli Nafile nöbetim,ben ki sensizim Saçların rüzgarım, gözyaşın suyum Sevdan azığımdır,heybe yüreğim Dağlarda eşkıya olmuş, hasretin: Ölsem de gam yemem ben ki sensizim Gözlerin ufkumda aydınlık, fener Kapanmaz aramız,bu mesafeler... Sen bir labirentsin,çıkış yok senden Bir haber yok benden...ben ki sensizim.  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#6 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Maddeler yada Hayatı Algılama Kılavuzu -I- 

1-aşk nereye konacağını bilmeyen kör bir serçe gibidir Gül diye dikene konduğu görülür sıkça… 2-ölüm; helezonlar çizer başımızda…an meselesi ve işten değil ölüvermek… 3-gerçek; aynaların sırında tortu… 4-Zaman; saniyelerin sarkaç oyunu… 5-ölüm; ödenecek can borcu. 6-aşk; yabancı topraklar…semtime uğramayan bahar… 7-dost; arkadaşlığın uç sınırı…yıkılmayan kalesi…menfaatlerin uzağında paylaşımlar… 8-yüreğim; aşk hamalı…sevgi deposu…saf duyguları biriktiren imbik… 9-internet; hayali dünya…soyut, maddesiz, zamansız, sonsuz…hacimsiz,bilgi ve iletişim…paylaşım. Gölge dünya…havsalamın alamayacağı, görünmeyen bilgi bankası…  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#7 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Maddeler yada Hayatı Algılama Kılavuzu-II- 

Matematik: İnce hesapların toplamı…faturaları hesaplama ve ödeme cambazlığı. Televizyon: Dünyanın sığdığı ambalaj…kutu.-paketlenmiş gezegen- Sınav: ‘’yaşama hoş geldin’’ maratonu…’’ben de varım’’ koşusu. Kazanırsak: hak…Kaybedersek: müstahak… Maaş: Yaşamak için önerilen ücret…Hayatın satın alınması. Yaşlılık.: Yılları biriktirmek Yeşil: Nasıl bir renkti? Araba: Trafik canavarının taşıtı… Karayolu: Trafik canavarlarının güzergahı… Basınç: Denizin ağırlığını tartmak… Felsefe: Düşünüyorum…O halde, hiç’im…  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#8 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Mars’ın Sabırsızlığı 

Süzülür yakamozlardan…değercesine balıklara… Ve…gözlerindeki karanlığı büyütür,usulca. Dudaklarına asıp; bir suskunluğu Döker sulara şarkıları…sonra. Renkleri karıştırıp bir palet üzerinde Kendince karanlık senfoniler resimler… Gönül tablolarında,bütün tanıdık yüzler, Bir bir eksilir,yiter…pusların arasında… Kendince …uğraşında haklısın belki, Yarına hazırlanmışlığı yaşamak zorundasın. Lakin,unuttuğun herhangi bir şey yok mu? Dünü yaşadın mı,layıkıyla… Hiç zannetmiyorum.-ve…hatta eminim.- Mutlu muydun, o savaşlar süresince? Ve…sen değil miydin, hani sevgiye dair Tutulmadık sözler veren ve yeminler eden… Sevgiye ara verilmez…bunu böyle bil! Kuşlar kanat çırpmazlarsa düşerler kurşun gibi… Ben, barışın güllerini severim Senin avuçlarında beyaz kuş telekleri… Yanılıyor muyum…kendini dinliyorsun şimdi… Zakkumların gölgesinde,iki boyut. Yanına yaklaşmaz güvercin sürüleri… Ürkütür…ellerinin barışa alışamadık, Alışkın tetik çekişleri…  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#9 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Masal 

Kırıldı sırça köşküm; masallarım tükendi İndi gölgeli akşam, akşamsefalarına. Hasret kaldım, hayırsız dostun vefalarına Gözlerin bir Sahra’da serap olup tükendi... Kaldı anılarımın tozlu sayfalarında Zeytinlik Parkında bir silik,liseli Eflatun akşamları boyayıp salıvermiş... Sevda güvercinini, hepten azad eylemiş... Gökten düştüğünü hiç görmedim, üç elmanın Çıkmadımda, hiç kimsenin kerevetine... Bugünden bir farkı da yok, yarının Olamadım, beyaz atlı şehzade... Halbuki, ne masallar yazacaktım... Rapunzel’in saçlarına tutunup, Kötü kalpli cadının ellerinden Pamuk Prensesi kurtaracaktım. Belki arkadaşım olurdu Keloğlan... Birer padişah kızı, alırdık... Ne de olsa Kırk Haramilerden, Çalmış...zengin sayılırdık. Belki Gemici Simbad olurdum. Deniz rengi gözlerinde,bir korsan... Sen kırmızı başlıklı kız.. Ben...sana kıyamazdım...  | 
| 
		 | 

| 
| 		

| 
		#10 | 
| 

Aşmış Üye 

Rep Derecesi :   
				 | 

Maskeler Roller Kostümler 

İnsan, veremez tüm çıplaklığını; aynalara... İçinden geçenleri sezemez ki,aynalar... Düşüncelerini alamaz ki, Tüm duygularını seremez ki, insanın... Devede kulak gibi, küçücük kırıntılar... Belki... İzler,meraklı gözler... okur...bir kitap gibi, Kelimelerin anlatamadığı, duygularını... Aynaya bakarken de,vardır-belki-ama görünmez... Yüzlerce...kişiye karşı...maskeleriz: kendimizi... İnsan unutamaz; bencilliğini, ‘Önce can’ mantığı galip gelir: Çıkarlar,hesaplar... peşinde hep. Belki kendisi de farkında değildir, Doğa bunu bir kanun gibi koymuş da, olabilir... Allah bilir... Farkında olsa, hem...nasıl davranır? Ne değişir ki... Çıkarılırsa da,maskeler... Altta daima; bir maske kalır... Kendimize bile,itiraf edemediğimiz... Kendimizin bile göremediği... Ve... inandığı,inandırdığı, İnanmak istediği... kendimizin... Ten ve doğal yapıdan imal edilmiş... Aynı tür,aynı kimya:kendimiz... Maskeler altında.... maskemiz, Nasıl da ikiziz... Her maskenin bir rolü var Her maskenin bir oyunu Her maskenin bir dramı Seyredeni...her maskenin... Bir kimliği...bir kostümü.... Sonu yok maskelerin... Nasıl da değiliz: kendimiz...  | 
| 
		 | 

| 

![]() ![]()  | 

| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |

| 

|