![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yüksünme
Yüksündüğüm meçhul dert, ceremesi dilimim… Gönlümün külfetidir, akıttığım gözyaşı… Kölesi olmuş kâlbim aşk diye bir zâlimin Ayrılık meydanında kaybedince savaşı… Güç yetiremem, bittim, yalvarır, ilenirim Bir gözün serâbından, ilhamlar dilenirim Ayrılık zamanına ilk ândan bilenirim Tuttum dertten yükümü, mekanım dağlar başı… Kim koydu vicdanıma, iltimassız yargıcı Aynalarda gördüğü gözlerimin, yabancı Çökelen karanlığın içimde başlangıcı Köklerinde hastalık, ne yapsam tutmaz aşı… Kim avladı belirsiz, nerde göçmen kuşları? Anlayamam, yüreğim niçin döker yaşları? Tek tek söker canımdan küf bağlamış taşları Huzurumu kaçıran acıların talaşı… Çıkmaz kalbim, çok ürkmüş, gizlendiği siperden Gözyaşlarıymış canı temizleyen kirlerden Çabukluğu beklemek ne kadar yanlış körden Bu yorgunluk, bıkkınlık gecikmenin telâşı…
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yükümlüler
Güneş, tutsak olduğu yere Gitmesi gerektiği zaman Gider teslim olur… Ya sen! ? ... Yağmur sağanak sağanak yağar… sele dönüşür… deryanın özlemiyle çalar kendini yerden yere… Ve duruldum sanır ulaştığında… Denizlere... Bilmeden fırtınaları… habersiz dalgalardan… başına ne belâlar üşüşür... ya sen! ? Ağaç yerden alır yaprağı Çiçeği…meyveyi ve gölgeyi ve yere verir günü gelince... ya sen! ? Bulut toprağa muhtaç… toprak buluta… gökyüzü aracı… alamaz… hep başkaları toplar haracı… ya sen! ? Dağlar ev sahibi sanılır, kar ise kiracı… ya sen! ? Ey insan! taşıyacak olan tacı... sensin, şifasız sandığın dertlerin tek ilacı... eğer istersen! ? ... Güneş, gölge, yağmur, toprak deniz, su çiçek, yaprak meyve, manzara... ne varsa sunulan...ikram sana! girdikten sonra gerekmez mezara yanlış yapma kazâra!
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğimde Yalçın Dağlar
Yüreğimde yalçın dağlar… Umudu kül olanım ben! .. Gözlerimde kalbim ağlar… Bahar gonca solanım ben! .. Gerçek nerde, ben nerdeyim? Kendime kendim perdeyim Her nefes bir siperdeyim Cephelerde talânım ben! .. Âlem benim için varsa..! ? neden canım, tenim parsa? Biri, derdim nedir, sorsa? Her kapıyı çalanım ben! .. Bir gölgeden ibâretim Canımda sılam, gurbetim Hem misalim, hem ibretim Hem gerçek hem yalanım ben! .. Bir bilen yok kıymetimi Kim? işgâlde devletimi Ele verip servetimi Mağdur, muhtaç kalanım ben! .. Dumanıyım bir sarp dağın Derler, yok mu sığınağın? Yeryüzünde darmadağın Gökyüzünde îlanım ben! .. Ne yaşattım, ne yaşadım Sevinç, sevgiye susadım Dert, çile, gama hasadım İşgal olmuş alanım ben! ..
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğim Mayın Döşeli
Sevgili kor varlığıyla Kül vücudumu kuşattı Can alan silahlarıyla İrâdemi söküp attı. Savaş meydanı yüreğim Canım namludaki mermi. Hasretinden şok irâdem Tutuk dilim, felç ifâdem Düşlerim dolusu hüzün Hayalim dolusu elem. Ruhum istila altında Bedenim su alan gemi. Esâretinde şu ruhum Ne uykum var, ne huzurum Yağlı kurşun yemiş gibi İnliyorum, ne kusurum? Yaralanmış gibi yerde Kıvranırım deli deli. Göztaşından bir seldeyim Kendimi bilmez hâldeyim Can çekişirim, insafsız Merhametsiz bir çöldeyim. İnlemekteyim sessizce İçim acıyla elemli. İşgalde sevdâmın mülkü Hasretten hasretin yükü Ayrılığa mahkum oldum Suçum sevmek suçu çünkü. Çekmekteyim çileleri Arzum visâle özlemli. Giydiğim, kahır libası Yasak azad, dert cabası Çektikçe artar, kâlbimin Ebedî sürgün, cezası. Üzüntüden bir an bile Olamam mesut, neşeli. Kurtulmak değil dileğim Sabır oyalar yüreğim Kavuşmak istedim diye Kelepçelenir hislerim. Savaş meydanı yüreğim Canım namludaki mermi. Gözlerim silahtır benim Yüreğim mayın döşeli.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman Yolu!
Gözyaşı ektiğim bu yol... Kahrını, derdini bir yana bırakıp ümidime beklettiğim bu yol.... Ömrümü tükettiğim bu yol.... sevgimi...sevincimi harcadığım... Hep özlemini çektiğim bu yol... Kenarlarına bir bir kaybolmadan geri dönebilmen için işaret olsun diye, hasretinle kavrulmuş kalbimi diktiğim bu yol.... Bilmiyorum kaç kere duygularımı yama yaptığım sonra söktüğüm bu yol.... Duâ için, kim bilir belki bedduâ için istemeye istemeye diz çöktüğüm bu yol... Kahredip olan biten her şeye lânet okuyup sevmeye sevilmeye hüzün döktüğüm bu yol.... Hayalini perçinleyip içimin özlemli çizgilerine boynumu büktüğüm bu yol... Korkudan, heyecandan ürktüğüm bu yol... Demişsin ki; saman yolu! ? Biliyorum, sende biliyorsun ki bu yol zaman yolu... sabırdan vakitleri; bu yolda hasret, hicran bu yolda, bu yolda zahmet dolu. Bekliyorum ve bekleyeceğim bozmadan akitleri tâ kavuşuncaya kadar gözlerim buğulu buğulu içimse ümit dolu.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zamansız Sevda
Demir atmış gemiydim kendi iç denizimde Sevdâların arzusu bir tortuydu özümde Birden fener misali yanıverdi gözümde Bozuldu rotam, ritmim, varlığım şoka girdi Zamansız sevdâ beni liman liman gezdirdi. Beklediğim nihayet geldi diye ezelden Sevindim çocuk gibi, sarsıldım ta temelden Su almaya başladım, dümenim çıktı elden Çelikten irâdemi bir pamuğa çevirdi Zamansız sevdâ beni liman liman gezdirdi. Yalnızlığın sancısı kaplamıştı canımı Kördüğüm eylemişti hasret heyecanımı Deprem gibi sarsmıştı yoksunluk her yanımı Özlemi direncimi acılara ezdirdi Zamansız sevdâ beni liman liman gezdirdi. Kendi kendimle ettim sürekli gizli savaş Varlığı varlığıma kurduğu zaman bağdaş Tutunduğum köklerden çözüldüm yavaş yavaş Ümitlerim geriye dönmeyen yola girdi Zamansız sevdâ beni liman liman gezdirdi. Esirgedi, ne de çok, muhtaçtım yardımına Avcıdan ürkmüş gibi, sığınmıştım yanına Umut ile gelmiştim son demde limanına Sona ermiş yolumu tam tersine çevirdi Zamansız sevdâ beni liman liman gezdirdi.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zor Yangın Kara Sevda
Gül ağlarsa, baharın gözyaşı hiç diner mi? Zor yangın kara sevdâ, yâr olmadan söner mi? Yâre kapılan kalbim, köle yapılan kâlbim Sormakta, “son nefesin vermeden yâr döner mi? ” Doruklarda kar aşkım, şahidim karlı dağlar Gökyüzünün gözleri gözlerim gibi ağlar Vaktinden evvel hazan esâretinde bağlar Gül ağlarsa, baharın gözyaşı hiç diner mi? Boğarmış hiç alışkın olmayanı hıçkırık Olurmuş hasretinden canın her yeri kırık Yangınmış aşk, sönmeyen; körüklermiş ayrılık Zor yangın kara sevdâ, yâr olmadan söner mi? Şaşkın çarpılan kalbim, vîrân kırpılan kâlbim Aşk nedir hiç bilmeden aşkla serpilen kâlbim Yâre kapılan kâlbim, köle yapılan kâlbim Sormakta, “son nefesin vermeden yar döner mi? ”
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zülfü Kirli Gül
Zülfü kirli bir gülün bakışında hüzünüm Gözyaşlarım ayrılık mihrâbında can verir... Çiçeklerin gelinlik giyindiği düğünüm Seherlerin neşesi elemime son verir. Sarmal sarmal ihtiras, özümde hüküm süren... Kılavuzu kaybettim, bulmam zor çıkış yolu! Ağlatır gözlerimi, yüreğimi güldüren... Gözyaşlarım bulamaz rehbersiz akış yolu! Karamsarlık hikaye yazar, duygularımla... Sonsuzluğun muhteşem esrarına, bıkmadan! Yağmur olur beklentim çiseler damla damla... Yangınsız tutuşurum, kül olurum akmadan! Başkaldırım kendime, belirsiz itaatim... Alnımda her lekeden kara dolu, çıkmayan! Elem, hüzün elinde oyuncaktır sıhhatim... Dikenlere hükümlü gül, her yerim, kokmayan! Dinginliğin öyküsü fırtına deryalarda... Zerrelerim savrulur gökyüzüne yok olur! Bir serüven yaşarım karmaşık rüyalarda... İrâdem ki, gördüğü manzaradan şok olur! Zor dönemeç kalbimin sonsuzluktan isteği... Benliğimi kuşatan câzibeli özel kim! Kimse vermez, vermezsem vîrâneme desteği... Ânlarla boğuşurken düşünmem hiç, güzel kim? Bir bâdire içinde bin bâdire çelişkim... Hayâlim, nerelerde gezinir ne bileyim? Zelzeleli bir bakış gözlerimle ilişkim... Çilelerle sarılmış, baştan sona çileyim.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|